NÄSTA VISNING

  • Lördag 28 apr

    Ring eller maila för tidsbokning till palle@bostadoliv.se eller på tel 0720-77 61 10. Välkomna!

Småhus / Visby

Haqvin Spegelgatan 13

STOR VACKER VILLA MED UTHYRNINGSDEL OCH FYRA GARAGEPLATSER

Endast 4-5 minuters promenad från Östercentrum ligger denna rejäla och fina Visbyvilla. Villan är i utmärkt skick där i stort sett allt är nytt eller renoverat mellan 2007-2010. Entréplan med stort kök, matrum och vardagsrum med kakelugn. Badrum med dusch och wc. På mellanvåningen hittar du tre rejäla sovrum, varav ett med stor klädkammare och eget badrum. Dessutom påkostat och exklusivt badrum med bastu, dusch och wc. Övervåningen kan användas för tv-tittande på storbildsduk, spelplats eller bara för umgänge. I källaren finns en uthyrningsdel med egen ingång som rymmer två sovrum, kök med matplats, badrum och tvättrum. Dessutom finns husets stora tvättstuga med torkrum och förvaringsutrymmen i källaren. Den fina tomten har en härlig uteplats i skyddat och solvänligt sydvästläge. Asfalterad infart till fyra garageplatser, förråd och pannrum.

Beskrivning

Välkommen till en rejäl och välskött villa i utmärkt skick! Här finns stora sociala och fina umgängesytor, fyra badrum, uthyrningsdel i källaren samt en härlig uteplats i skyddat och solvänligt läge.

ENTRÉ/HALL

Rymlig och välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Trappa till övervåningen samt nedgång till källaren.

BADRUM

Till vänster innanför entrén ligger ett av husets badrum med wc, handfat och dusch.

VARDAGSRUM

Rakt in från entrén ligger husets trivsamma vardagsrum med värmande Cronspis och fönster mot tomten i väst. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med matrum och kök vilket ger stora och sköna umgängesytor. Fönster i tre väderstreck ger både ljus och rymd.

MATRUM

Matrum med plats för den stora familjen och många gäster. Utgång till veranda med trädäck i sydvästläge.

KÖK

Stort vackert kök från Ballingslöv med bra arbetsytor, diskmaskin, inbyggd ugn och mikro samt spishäll. Väl tilltagna utrymmen i vitrinskåp och dämpade lådor. Fönster i två väderstreck och matplats även här.

ÖVERVÅNING

SOVRUM 1

Till höger när du kommer upp en våning ligger sovrum 1. Här finns en stor klädkammare och ett eget badrum med badkar och golvvärme.

SOVRUM 2

Husets andra sovrum ligger med fönster mot den egna tomten och uteplatsen i väst. Bra förvaring i garderober.

SOVRUM 3

Husets tredje sovrum har fönster mot norr.

BADRUM

Exklusivt och påkostat badrum med dusch i runt mosaikutrymme, bastu med glasvägg, två handfat och vägghängd wc. Golvvärme och bra ljusinsläpp.

BALKONG

På våningsplanet finns också en balkong i sydöstläge.

VINDSVÅNING

Högst upp i huset ligger den öppna och trivsamma vindsvåningen med stort panoramafönster mot väst. Rummet har använts som biosalong och spelplats för husets ungdomar. Rummet skulle också kunna avgränsas och användas som sovrum om behov skulle finnas.

KÄLLARE/UTHYRNINGSDEL

Till husets källare finns ingång både utifrån och invändigt. I källaren finns två stora separata rum, kök med bra utrymmen och matplats samt ett badrum. Här finns också tvättmaskin och torktumlare vilket gör källaren passande för uthyrning eller för tonårsboende.

TVÄTTSTUGA

I källaren finns också husets stora tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Här finns också ett torkrum och två bra förråd.

GARAGE

På fastigheten finns det hela fyra garageplatser. Ett dubbelgarage med el-port samt två separata garageplatser.

PANNRUM

I garagelängan finns även husets värmeanläggning i form av en Pelletspanna med tre acc-tankar á 1000 l/st. Pannan kan även användas som vedpanna och under sommarperioden tillkommer även värme från de solpaneler som är placerade på garagetaket.

Tomt

Tomtarea
1 020 m2

Uteplats

Trädäck i skyddat och solvänligt sydvästläge. Dessutom flera skyddade platser för trädgårdsmöblerna. På mellanvåningen finns också en balkong i sydöstläge.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Villan har helrenoverats under perioden 2007-2010. Taket på huset samt garagetaket gjordes 2009 då även asfaltering av infarten anlades. Kakelugnen (Cronspis) är insatt 2004. Under kakelugnen är det förstärkt med armeringsjärn mellan balkarna och gjutna valvet. Källaren gjordes i ordning 2002. Dränering är utförd.

Övriga byggnader

Garagelängan rymmer förutom de fyra garageplatserna även ett rymligt pannrum med plats för pelletspannan, tre acc-tankar samt bra utrymme för pelletsförvaring.

Fastighetsbeteckning
Gotland Visby Katten 9
Byggår
1936
Boarea
182 m2
Biarea
90 m2
Rum
6
Sovrum
3
Uppvärming
Pelletspanna med 3000 L acc-tankar, solceller, Cronspis
Värmekällans ålder
2008
Grund
Källare
Grundens vägg
Natursten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Tegel
Tak
Tegel
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Mekanisk (end frånluft)
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
153
Energi konsumtion
17 799 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
7 812 kr
Uppvärmningskostnad
23 100 kr
Försäkringskostnad
6 300 kr
Vatten och Avlopp
9 240 kr
Renhållning
2 941 kr
Hushållsel
25 041 kr
Totala driftskostnader
66 622 kr
Övrigt om driftskostnaden
Antalet personer i hushållet har varierat mellan 3-6 pers under 2017.
Pantbrev
4 675 000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringsvärdesår
1936
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 648 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 128 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 776 000 kr
Standardpoäng
35

Övrigt

Servitut mm

  • Planer och bestämmelser: Tjädern,trasten,visby, Stadsplan (Beslutsdatum: 19411017)
  • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Avloppsledningar - Se beskrivning

Närområdet

I lugna villakvarter i centrala Visby med absolut närhet till Östercentrum och Visby innerstad ligger denna fina fastighet. Med endast 4-500 meter till ringmuren och Östercentrum där du finner livsmedel, apotek, banker, butiker, restauranger, caféer och mycket annat har du en närhet som slår det mesta. Vill du promenera intill muren mot havet, ta “Hälsans stig” norrut eller gå ner till Visby hamn via innerstan så är det bara en promenad på 5-6 minuter så befinner du dig vid Östergravar och kan välja promenadväg. Till skolor och dagis är det också nära och enkelt att ta sig.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Haqvin Spegelgatan 13, 621 45 Visby
Fastighet
Gotland Visby Katten 9
Område
Visby
Byggår
1936
Boarea
182 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
90 m2
Rum
6
Tomtarea
1 020 m2
Driftskostnad/år
66 622 kr
Pantbrev
4 675 000 kr
Utgångspris
6 950 000 kr

NÄSTA VISNING

  • Lördag 28 apr

    Ring eller maila för tidsbokning till palle@bostadoliv.se eller på tel 0720-77 61 10. Välkomna!


Dokument & Länkar

Alla bilder

Haqvin Spegelgatan 13
Haqvin Spegelgatan 13 -Centralt i Visby!
Helt insynsskyddad tomt med härlig uteplats i sydväst
Välkommen att kliva in!
Välkomnande och rymlig hall - Här sett mot köket
Kök med väl tilltagna utrymmen
Ljust och trivsamt kök med fönster i två väderstreck
Köket kommer från Ballingslöv
Det stora köket rymmer också en matplats
Matplatsen har plats för 6-8 pers
Detaljbild kök
Matrummet ligger i öppen planlösning med det stora köket
Uteplatsen och tomten sett från utgången vid matrummet
Vardagsrum sett mot matrummet
Matrummet sett mot vardagsrummet
Stort vardagsrum
Skön plats i vardagsrummet
Stora fönster ger bra ljusinsläpp i hela huset
Effektiv Cronspis som både värmer och ger trivsel
Härliga umgängesytor
Detaljbild
Badrummet på entréplan
Entré och hall med trappa till våning 2
Infälld belysning i trappan upp
Bra takhöjd och ordentliga utrymmen även på andra våningen
Hallen på andra våningen har utgång till en balkong
Frukostbalkong med morgon- och förmiddagssol
Sovrum 1 med stor klädkammare och...
...eget badrum
Sovrum 1 sett mot hall och badrum
Vackra och gedigna golv i hela huset
Sovrum 2 har bra förvaring och...
...fönster mot egna tomten i väst
Sovrum 3 har...
...fönster mot norr
Påkostat och smakfullt badrum
Vackert badrum med bastu till höger och dusch till vänster
Bastun
Sett inifrån bastun mot duschen
Duschen med mosaik och infälld belysning
Vindsvåningen är inredd för storbilds-tv, spelplats eller bara umgänge
Stort takfönster
Har familjen någon stjärnskådare är detta rätta platsen!
På vindsvåningen finns även möjlighet att avgränsa till sovutrymme
Köket i källaren har både bra utrymmen och matplats
Helkaklat badrum
Bra takhöjd och bra ytor i källaren
Tvättstuga med torkrum och förråd
Asfalterad infart till garagen
Uteplats i skyddat och solvänligt sydvästläge
Mot väggen hittar du värmen!
Underbara sommardagar väntar på uteplatsen
Här grönskar det snart
Garagelänga med fyra garageplatser och pannrum
Ett dubbelgarage och två separata garageplatser
Pelletspannan med acc-tankar och bra plats för pelletsförråd
På den skyddade tomten finns flera sköna platser för...
...fikastunder i solen
Kvällsbild entré
Kvällsbild baksida
Kvällsbelysning garage
Sommarbilder (privata)
Sommarbilder (privata)
Sommarbilder (privata)
Planlösning källarplan
Planlösning entréplan
Planlösning våningsplan 2
Planlösning vindsplan

Gotland Visby Katten 9

Haqvin Spegelgatan 13
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!