NÄSTA VISNING

  • Måndag 23 jul

    Kontakta mäklaren för visningstid på: ingrid@bostadoliv.se eller 0720 - 77 61 11. Välkommen!

Småhus / Norrlanda

Norrlanda Broe 811

MODERNT HUS MED FRI UTSIKT ÖVER LAND OCH HAV

På en magisk vacker plats ligger detta moderna och fina hus med fri utsikt över land och hav. Det ostörda läget ger direkt en känsla av lugn och avkoppling. Här njuter du av sol från morgon till kväll och möjligheten att promenera över strandängarna till fin sandstrand. Huset är mycket trivsamt med ljus och rymd och genomgående smakfull inredning. Öppen planlösning och många utgångar till den underbara altanen gör att gränsen mellan inne och ute suddas ut. Hela fastigheten är mycket välskött med grusade gångar som övergår i uteplatser på husets fram- och baksida. Det finns goda parkerings- eller förvaringsmöjligheter i två dubbelgarage och en carport. På tomten finns även en charmig gäststuga och planer på ytterligare ett gästhus. Ett kvalitetsboende på en underbar plats på Gotland!

Beskrivning

Välkommen till ett trevligt hus med många fördelar. Huset har en tilltalande öppen planlösning med kök och vardagsrum som inbjuder till socialt umgänge. Två fräscha helkaklade badrum, fyra fina sovrum och dessutom ett kontor. Från tre av rummen finns utgång till den härliga altanen. Alla rum har fint enhetligt ekgolv med vattenburen golvvärme,

ENTRÉ/HALL

Entré/hall med plats för ytterkläder och skor.

BADRUM

Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Vädringsfönster. Utrustning: wc, kommod och dusch.

KLÄDKAMMARE

Praktisk klädkammare med bra förvaring.

SOVRUM

Ljust sovrum med dubbelgarderob med skjutdörrar.

KÖK/MATPLATS/VARDAGSRUM

Underbart stort rum med kök, matplats och vardagsrum i härlig öppen planlösning. Tre dubbla fönsterdörrar ut mot altanen ger fint ljusinsläpp. Här njuter du av stora ytor och fantastisk utsikt. Köket är stilrent i vitt med mörk bänkskiva, grått kakel och påkostade vitvaror från Miele. Köket är väldisponerat med gott om arbetsytor och förvaring. Här finns även en praktisk mobil köksö med två sittplatser. Rummet har plats för stort matbord, rymlig vardagsrumsdel och en välplacerad braskamin för värme och trivsel. Rummet har en takhöjd på 2,95 meter. Utrustning: skåp, inbyggd microvågsugn, inbyggd ugn, frys, kyl, skåp, spishäll, spisfläkt och integrerad diskmaskin.

SOVRUM

Fint sovrum med dubbelgarderob med skjutdörrar.

SOVRUM

Rymligt sovrum med dubbelgarderob. Stort fönster ned till golv och fönsterdörr.

KONTOR

Härligt rum med ljusinsläpp från stort fönster ned till golv och dubbla fönsterdörrar.

INRE HALL

Bortom köket ligger en inre hall med lucka upp till vind.

BADRUM

Rymligt helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Vädringsfönster. Utrustning: dubbelkommod, wc, dusch och handdukstork.

KLÄDKAMMARE

Klädkammare med gott om plats för förvaring.

SOVRUM

Stort sovrum med mindre gavelfönster och två stora fönster ned till golv. Utgång till altan via fönsterdörr.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ

Tvättstuga/groventré med kapphänge och skåp. Här finns tvättmaskin, torktumlare, tvättho. helautomatisk vattenrening och markvärmepump. Våtrumsmatta.

Huset har larm och centraldammsugare. Hus och garage har fasadbelysning som styrs automatiskt av ljusrelä och carporten har belysning som styrs av rörelsesensor.

Tomt

Tomtarea
5 619 m2

Stor och lättskött trädgård med härliga gräsytor för spel och lek. På tomten växer syren, lavendel, rosor, äppelträd, björk och ek. Det finns flera pallkragar att odla i efter önskemål.

Uteplats

På husets baksida finns en stor härlig altan i solvänligt läge och underbar utsikt över trädgården, strandängarna och havet. Altanen är lättillgänglig från huset via totalt fem altandörrar varav tre dubbla. Altanen är i rillad impregnerad trä. Vid husets entré finns en stenlagd uteplats, delvis under tak, som följs av en grusad uteplats. Uteplatserna är fint inramade och har eftermiddags- och kvällssol. Här finns plats för både loungemöbler och trädgårdsmöbler - perfekt för sköna grillkvällar.

Bilplatser

Det finns gott om parkerings- eller förvaringsmöjligheter i två dubbelgarage och carport. Dessutom finns det plats att parkera flera bilar på den grusade parkeringen/gårdsplanen. Det ena garaget är från 2015 och cirka 70 kvm (trä med betongpannor). Det är isolerat, har både dörr och fjärrstyrd dubbelport och en luft/luft värmepump från 2016. Här finns möjlighet att sätta upp en vägg och ha hobbyrum/gym/förvaring. Det är förberett för vatten. Det andra garaget är renoverat 2007 och cirka 25 kvm (trä med plåttak). Det är isolerat, har dubbla portar och oljefyllda elelement. Garaget är vidbyggt 2015 med en rymlig carport med eluttag.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Säljaren har gjort löpande förbättringar främst på garage och övriga byggnader.

Övriga byggnader

Charmig och fin gäststuga om ca 15 kvm med plats för 4 sängar. Stugan är renoverad 2009, isolerad och har oljefyllda elelement. Intill stugan ligger ett mindre hus med hundgård. Bägge husen är i trä och har plåttak. Vid bostadshuset finns ett praktiskt förråd med separat vedförråd (trä med plåttak). På tomten finns även en gjuten platta på 36 kvm som är förberedd för el och v/a. Här fanns planer för ett gästhus med badrum och två sovrum.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND NORRLANDA BROE 1:33
Byggår
2013
Boarea
131 m2
Rum
6
Sovrum
4
Uppvärming
Jordvärme med vattenburen golvvärme
Värmekällans ålder
2013
Värmekällans märke
Nibe Fighter 1245
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Fasad
Fibercementskivor/värmebehandlad furu
Tak
Betongpannor/plåt
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
3-glas aluminium
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Vatten
Egen borrad brunn
Avlopp
3-kammarbrunn med infiltration från 1986

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd
Energi konsumtion
18 057 kWh
Personer i hushållet
5

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber (öppet nät).

Ekonomi

Uppvärmningskostnad
24 061 kr
Försäkringskostnad
4 066 kr
Vatten och Avlopp
1 178 kr
Renhållning
3 039 kr
Totala driftskostnader
32 344 kr
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning. Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden.
Pantbrev
3 272 500 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
2013
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 605 000 kr
Taxeringsvärde mark
382 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 987 000 kr
Standardpoäng
37

Övrigt

Servitut mm

  • Rättigheter last: Officialservitut: Avlopp
  • Rättigheter förmån: Officialservitut: Gångväg

Närområdet

Huset ligger i Norrlanda, en kustsocken på Gotlands östra sida, drygt 3 mil från Visby. Från huset kan du gå rakt ner över betesmark och strandängar till fin sandstrand. Du kan också gå genom Liste ängar till Hammars fiskeläge och badstrand. Här njuter du av det vackra strandnära läget, skog och ängsmark med blomster och orkidéer och det rika djurlivet runt knuten. Norrlanda är en gammal bygd och är du intresserad av historia så finns det mycket att se. På väg till huset passerar du bronsåldersrösen och vägen slutar vid Trullhalsar gravfält. Där har det tidigare troligen legat en viktig hamn eller handelsplats i närheten. Norrlanda fornstuga är också värt ett besök. Det är ett hembygdsmuseum som visar hur människor levde på 1700- talet. I Norrlanda finns också ett glasblåseri med studio och en restaurang av yppersta klass. Barbro Sandell Design har gårdsbutik och säljer gotländsk textil med historiska mönster och även Gunila Axén Design har en ateljébutik med tyger, kläder och andra produkter.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Norrlanda Broe 811, 62250 Romakloster
Fastighet
GOTLAND NORRLANDA BROE 1:33
Område
Norrlanda
Byggår
2013
Boarea
131 m2 (Lantmäteriet)
Rum
6
Tomtarea
5 619 m2
Driftskostnad/år
32 344 kr
Pantbrev
3 272 500 kr
Utgångspris
4 975 000 kr

NÄSTA VISNING

  • Måndag 23 jul

    Kontakta mäklaren för visningstid på: ingrid@bostadoliv.se eller 0720 - 77 61 11. Välkommen!


Alla bilder

Välkommen till ett kvalitetsboende på en magisk vacker plats...
med fri utsikt över land och hav
Huset är modernt och smakfullt
Fastigheten är välskött och har stora ytor och flera andra byggnader
Husets fina framsida
Välkommen in!
Kök, matplats och vardagsrum i härlig öppen planlösning
Ett underbart rum med tre utgångar till altanen...
så att gränsen mellan inne och ute suddas ut
Här finns plats för många att äta och umgås
Det vita stilrena köket
Köket är väldisponerat och har vitvaror från Miele
Mobil köksö med två sittplatser
Stort matbord i anslutning till köket
Den fina utsikten
Rummet har en takhöjd på 2,95 och en välplacerad braskamin
Braskaminen ger både värme och trivsel
Matplatsen och vardagsrumsdelen
Vackert och avkopplande
Mot badrum och master bedroom med klädkammare
Badrummet är fräscht och helkaklat
Dubbelkommod
Fint master bedroom
Två stora fönster med fri utsikt
Utgång till altanen
Ljust sovrum vid hallen
Ljust sovrum vid vardagsrummet
Fint och rymligt sovrum
Plats för stort skrivbord
Härligt rum med fint ljusinsläpp
Här kan du kika på djur och natur
På husets andra sida finns en tvättstuga/groventré
Vid entré/hall finns klädkammare och badrum
Badrummet är fint och helkaklat
Dörren är det enda som är kvar från det ursprungliga huset!
Husets härliga altan är lätt att komma till från flera rum
Altanen och den vackra rosenrabatten
Här är lätt att njuta!
På framsidan finns en stenlagd uteplats med eftermiddags- och kvällssol
Perfekt för sköna grillkvällar
Tomten är lättskött med plats för både sport...
och lek
På tomten finns hundgård, gäststuga, två dubbelgarage och carport
Gäststugan är fin och charmig
Plats för dubbelsäng
Här finns möjlighet för flera att sova
Här kan det bli ett gästhus till
Garage med dubbla portar
Garage från 2015 med fjärrstyrd port...
och separat dörr
Det går att promenera rakt ner till stranden
Längst ut är det fin sandstrand
Fastigheten och omgivningarna norrut
Fastigheten och omgivningarna söderut
Det är även gångavstånd till Hammars fiskeläge med badstrand

Planlösning

Planlösning

GOTLAND NORRLANDA BROE 1:33

Norrlanda Broe 811
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!