NÄSTA VISNING

  • Måndag 20 sep

    Välkommen att kontakta mig för tidsbokning måndagen den 20 september. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-776110.

BUDGIVNING

Högsta bud 1 805 000 kr

Budhistorik

1 805 000 kr
Budgivare 2
2021-09-14 21:05

1 800 000 kr
Budgivare 1
2021-09-13 16:54

Bostadsrätt / Visby

Byrumsgatan 3

STOR ETTA I MARKPLAN MED INGLASAD BALKONG

Med utmärkt läge centralt i Visby finns denna lägenhet i markplan med balkong i väst mot innergård nu till salu. Lägenheten om hela 46,5 m² är välplanerad med ett ljust stilrent kök och ett fräscht helkaklat badrum med egen tvättmaskin. Stort allrum med plats för både säng, stor soffa och bra förvaring i fyra garderober. Populär och välskött förening med attraktivt läge alldeles utanför ringmuren. Stor ICA-affär ligger alldeles intill och närhet till restauranger, innerstaden och hamnområdet. Snabbt tillträde möjligt.

Beskrivning

Välkommen till en ljus och välplanerad lägenhet med bra läge i centrala Visby. Ett perfekt första boende eller för dig som vill bo utan trappor.

ENTRÉ/HALL

Hall med plats för ytterkläder och skor.

KÖK

Ljust och trivsamt kök med vita skåpluckor. Köket är fint och väldisponerat med matplats vid fönster mot innergården. Utrustning: spishäll, varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys.

BADRUM

Fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustning: tvättkommod, wc, tvättmaskin, dusch med vikbara duschdörrar samt handdukstork.

ALLRUM

Stort och ljust allrum med två fönster och utgång till balkongen. Rummet har plats för både vardagsrumsdel och avgränsad sovdel om så önskas. Garderober.

BALKONG

Inglasad balkong i väst med utsikt över innergården.

Bilplatser

Föreningen har 37 parkeringsplatser. Hyra 80 kr/mån. Parkeringsplatser finns lediga. 22 carportplatser. Hyra 200 kr/mån. Till carportplats är det separat kö. 1 motorcykelgarage. Hyra 300 kr/mån. Till mc-garage är det separat kö. Likaså tillhandahålls köparen av en bostadsrätt två parkeringskort som berättigar till fri parkering dygnet runt på Atterdagsparkeringen. Uppsägningstiden är 1 månad och det går ej att överlåta hyrd carportplats vid t.ex. lägenhetsförsäljning. Endast medlemmar i föreningen kan stå i kö för att hyra plats. För aktuell köstatus, kontakta Riksbyggen.

Fakta

Allmän information

Föreningen äger fastigheten Eken 13 i Region Gotland med 119 lägenheter samt 1 uthyrningslokal. Byggnaderna är uppförda 1972. Fastighetens adress är Byrumsgatan 1-37 i Visby. Föreningen är välskött och har god ekonomi.

Renoveringar

2020 Lokaler, installationer, el till carportar, målning balkongdörrar och fönster, markytor. 2019 Dörrar och låssystem. 2018 - Entrédörrar, säkerhetsdörrar och låssystem, målning av cykelbodar. Injustering av värme och byte av ventiler 2017 - El-installationer och utemiljö. 2016 - Renovering uthyrningslokal. 2014 - Målning carportar. 2013 - Tvättstuga. 2011 - Ombyggnad samlingslokal samt imkanaler. 2007/2008 - Fasadputsning.

Planerade renoveringar

Följande finns att läsa om kommande stambyte på föreningens hemsida som ger utmärkt information i övrigt så titta gärna in där på https://visbyhus15.se/ "Föreningen har under många år diskuterat ett stambyte. Den nuvarande styrelsen har tillsatt en projektgrupp som tillsammans med Riksbyggen aktivt arbetar med att projektera för ett kommande stambyte. Förhoppningen är att stambyte ska kunna påbörjas i föreningen inom ca 1-11/2 år. Arbetet beräknas sedan pågå under motsvarande tid. Mer information kring själva stambytet, avgiftshöjningar mm kommer att komma lite längre fram när projektgruppen har fått mer information."

Förening
RBF Visbyhus 15
Lägenhetsnr
70
Våning
1 av 4 våningar i huset
Hiss
Nej
Juridisk person
Nej
Boarea
46.5 m2
Rum
1
Uppvärmning
Fjärrvärme Ventilation: Frånluft

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
118

TV / Internet

Internet
Föreningens lägenheter är anslutna till fiber via Telia Triple Play. Obligatorisk kostnad 138 kr/mån.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en stor samlingslokal med kök som medlemmarna kan nyttja. Det finns en fräsch och moderna tvättstuga, snickarrum samt cykelförråd. På de välskötta innergårdarna finns grillplats och lekplats för barnen. Här finns också en gästlägenhet på Byrumsgatan 33 som kan bokas av föreningens medlemmar till en låg kostnad.

Ekonomi

Månadsavgift
2 641 kr

I månadsavgiften ingår , värme och vatten.

Andelstal
0,66421
Andelstal insats
0,66421
Övrigt om vad som ingår
Två parkeringsbevis för fri parkering.
Försäkringskostnad
768 kr/år
Hushållsel
4 500 kr/år
Telia Triple Play
1 656 kr/år
Totala driftskostnader
6 924 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaderna baseras på nuvarande ägares förbrukning.
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
476 kr
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Övrigt

Lägenheten har visst behov av ytskiktsrenovering.

Närområdet

Brf Björken är en del av Södercentrum som sedan många år blivit ett populärt och omtyckt lägenhetsområde i centrala Visby. Med sitt läge strax utanför Söderport och med närhet till bl a ICA Atterdags, restauranger innerstaden samt hamnen har området snabbt vuxit till ett av de mer omtyckta i Visby. På promenadavstånd har du också Hällarna med vidsträckt havsutsikt och underbara solnedgångar.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Byrumsgatan 3, 621 58 Visby
Förening
RBF Visbyhus 15
Lägenhetsnr
70
Område
Visby
Boarea
46.5 m2 (Brf)
Rum
1
Våning
1
Hiss
Nej
Månadsavgift
2 641 kr
Driftskostnad/år
6 924 kr
Pantsättning
Bostaden är pantsatt
Utgångspris
1 800 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse, snabbt tillträde möjligt

NÄSTA VISNING

  • Måndag 20 sep

    Välkommen att kontakta mig för tidsbokning måndagen den 20 september. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-776110.

BUDGIVNING

Högsta bud 1 805 000 kr

Budhistorik

1 805 000 kr
Budgivare 2
2021-09-14 21:05

1 800 000 kr
Budgivare 1
2021-09-13 16:54


Alla bilder

Välskött och omtyckt bostadsrättsförening med närhet till det mesta!
Byrumsgatan 3 - Välskött och trevligt bostadsområde
Välkommen in!
Ljust och trivsamt kök
Rymligt med bra arbetsytor
Matplats vid fönster mot den grönskande innergården
Helkaklat badrum med egen tvättmaskin
Allrum med utgång till den inglasade balkongen
Lägenheten har en öppning mellan kök och allrum
Lägenhet med bra ljusinsläpp via fönsterparti i väster
Rummet är stort och det finns utrymme att avskärma för sängplats
Förvaring i allrummet
Inglasad balkong som kan öppnas upp
Föreningen har fina och välskötta innergårdar
Gemensam och modern tvättstuga
Det finns även en stor samlingslokal...
...med kök som de boende kan nyttja
Till hamnområdet promenerar du på några få minuter från lägenheten
Här finns b la Uppsala Universitet Campus Gotland
Den fina strandpromenaden mot Snäck når du också på kort tid från lägenheten
Byrumsgatan 3
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!