Småhus / Visby

Birkagatan 5

STOR VISBYVILLA MED CENTRALT OCH LUGNT LÄGE

Med utmärkt läge endast några minuters promenad utanför Östercentrum och Visby innerstad hittar du den här stora välbyggda villan med byggår 1974. Här får du ett boende utöver det vanliga med över 230 kvm boarea. Dessutom hel källare med stor gillestuga, tvättstuga, dusch och bastu. Fastigheten rymmer även garage och carport. Huset har plats för den stora familjen, du som vill ha egen verksamhet hemma eller för dig som uppskattar och vill ha stora generösa ytor att röra dig på. Lättskött hus med liten begränsad tomtyta att ta hand om. Uppvärmning via luft/vattenburet system samt tre eldstäder. Fastigheten är ansluten till fiber. Här bor du centralt med ett lugnt läge utan genomfartstrafik och med cykel- och promenadavstånd till det mesta.

Beskrivning

Välkommen till en välskött och rejäl Visbyvilla med stora generösa umgängesytor, många sovrum och dessutom planerad för dig som önskar bedriva verksamhet hemma.

ENTRÈPLAN

Hall med plats för kläder och ytterskor. Toalett finns i trappan till källarplan. Rum som lämpar sig och tidigare har använts för egen verksamhet med fönster i två väderstreck och förvaring i två garderober. Passar givetvis även som sovrum. Kök med bra arbetsbänkar och gott om plats i lådor och skåp. Kyl/frys, diskmaskin, spis med häll, spisfläkt och fönster i två väderstreck. Trivsam matplats framför eldstad med öppet mot hall och trappa. Ingång till husets stora matrum. Vardagsrummet som går i vinkel är drygt 50 kvm stort och rymmer även matrummet där du kan ta emot många gäster eller få plats med den stora familjen. Vardagsrummet har en behaglig heltäckningsmatta, fönster i tre väderstreck och plats för både umgänge och tv-soffa.

ÖVERVÅNING

Allrum med härlig rymd, braskamin samt litet pentry.
På övervåningen finns förutom allrummet fem rum att nyttja efter behov och önskemål. Rummen lämpar sig för t e x sovrum, kontor eller hobbyrum. Badrum med toalett, handfat och dusch. Dessutom ett badrum med badkar, toalett och handfat. Fönster finns i båda badrummen. Balkong i soligt sydvästläge.

KÄLLARPLAN

Stort allrum med öppen spis. Rummet inbjuder till många användningsområden. Här kan du t e x spela pingis, biljard, dart, umgås eller kanske en tv/bio-salong passar för nästa ägare. Tvättstuga med plats för både tvättmaskin och torktumlare. Arbetsbänk och mindre yta för att hänga tvätten. Dusch och bastu. Källaren har även bra förvaringsutrymmen och via pannrummet tar du dig till garaget.

Tomt

Tomtarea
506 m2

Uteplats

Mindre tomt med plats för utemöbler samt balkong i soligt sydvästläge.

Bilplatser

Till fastigheten hör både carport och garage. Parkering på Birkagatan är också möjlig.

Byggnadsfakta

Renoveringar

2015 nytt tak med ny underlagspapp. 2014 ny utedel luftvärmepump. 2005 vissa fönster utbytta till 3-glasönster. 2003 byte värmesystem från olja/el till luft/vatten. 1994 nytt tak inkl ny underlagspapp på huset.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND VISBY GRÖNKÅLEN 5
Byggår
1974
Boarea
230 m2
Biarea
139 m2
Rum
8
Sovrum
6
Uppvärming
Värmepump luft-vatten med vattenburet system
Grund
Källare med grundmurar av betonghålsten
Stomme
Tegel
Fasad
Mexisten
Tak
Falsat plåttak
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
3-glas Isoler samt 2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
C
Energiprestanda
41
Energi konsumtion
20 700 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
9 287 kr
Försäkringskostnad
5 233 kr/år
Vatten och Avlopp
6 422 kr/år
Renhållning
1 830 kr/år
Hushållsel
33 085 kr/år
Totala driftskostnader
46 570 kr/år
Pantbrev
858 000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1974
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
3 256 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 108 000 kr
Summa taxeringsvärde
4 364 000 kr
Standardpoäng
36

Övrigt

Säljaren (Dödsboet) har låtit utföra en besiktning av fastigheten och besiktningsprotokollet finns att tillgå hos ansvarig mäklare. Fastigheten säljs med s k Friskrivningsklausul. Driftskostnaderna baseras på tidigare ägares förbrukning, avtal och nyttjande av fastigheten.

Servitut mm

  • Planer och bestämmelser: Vitkålen M M, Stadsplan (Beslutsdatum: 19650722)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Visby Vattenskyddsområde, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20150330, Registreringsdatum: 20180302)

Närområdet

I centrala Visby med absolut närhet till Östercentrum och Visby innerstad ligger denna fastighet. Med endast 7-800 meter till ringmuren och Östercentrum där du finner livsmedel, apotek, banker, butiker, restauranger, caféer och mycket annat har du en närhet som slår det mesta. Vill du promenera intill muren mot havet, ta “Hälsans stig” norrut eller gå ner till Visby hamn via innerstan så är det bara en promenad på 7-8 minuter så befinner du dig vid Östergravar och kan välja promenadväg. Till skolor för alla åldrar och förskoleverksamhet är det också nära och enkelt att ta sig.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Birkagatan 5, 62143 Visby
Fastighet
GOTLAND VISBY GRÖNKÅLEN 5
Område
Visby
Byggår
1974
Boarea
230 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
139 m2
Rum
8
Tomtarea
506 m2
Driftskostnad/år
46 570 kr
Pantbrev
858 000 kr
Utgångspris
5 450 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

Alla bilder

Birkagatan 5 - Stor villa centralt i Visby
Huset har både carport och garage
Entré mot Birkagatan
Välkommen in! Entréhall mot det stora vardagsrummet
Direkt till höger finns ett rum som har används för både verksamhet och som sovrum
Köket ligger direkt till vänster innanför entrén
Matplats vid öppna spisen i köket
Köksbild
Från hallen mot matplats och ingång till matrummet
Sett mot hall och trappa
Matrum i öppen planlösning med det stora vardagsrummet
Vardagsrum med stora generösa ytor
Från andra hållet
Välkommen upp på övervåningen!
Allrum
Badrum med dusch
Badrum med badkar
Kontor/rum
Balkong i sydväst
Sovrum med bra förvaring
Mot hall och kontor
Litet pentry på övervåningen
Sett mot tre av rummen
Värmande kamin med bra placering
Sovrum
Sovrum
Rum mellan de två stora sovrummen
Gästtoalett
Stor gillestuga med eldstad
Umgänge, pingis, biljard,dart, tv-rum. Nyttja som du vill!
En av husets tre eldstäder finns här
Tvättstuga
Dusch och bastu i källaren
Bastu i källaren
Stor villa med utmärkt läge i Visby
Detaljbilder
Liten och lättskött tomt

Planlösning

GOTLAND VISBY GRÖNKÅLEN 5

Birkagatan 5
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!