NÄSTA VISNING

 • Söndag 4 jun

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

Småhus / Åminne

Boge Tjälder 127

VÄLSKÖTT KALKSTENSHUS NÄRA SANDSTRAND

Mycket välskött och fint kalkstenshus på stor skyddad tomt med badrocksavstånd till underbar sandstrand. Det gedigna huset från 1920-talet har en boarea om ca 200 m². Ett hem med stora sociala ytor, komfort och utrymmen för alla. Huset är varsamt renoverat och moderniserat och passar utmärkt för den stora familjen. På entréplan välkomnas du av en stor hall. Sedan erbjuder huset en sällskapsdel med matsal i burspråk, öppen spis, läshörna och tv-rum. Stort kök, tvättstuga, gäst-wc och sovrum. På övre plan finns ett allrum, tre stora sovrum (har varit fyra), separat wc och badrum med både dusch och badkar. I källarplanet finns bl a ett badrum med bastu, matkällare, hobbyrum, pannrum och tvättstuga. Stor härlig terrass och balkong i soligt söderläge med utsikt över trädgården. På tomten finns ett växthus och möjlighet till mer odling om intresse finns. Här njuter du av atmosfären i det pampiga huset och den sköna utemiljön. Att ha vackra omgivningar runt knuten, ca 300 meter till Vitvikens barnvänliga sandstrand och ca 1 km till Åminnes badstrand med utomhuspool och sommarrestaurang gör boendet extra trevligt.

Beskrivning

ENTRÉPLAN

ENTRÉ/HALL

Stor och välkomnande entré/hall med plats för ytterkläder och skor. Målad trappa i ljusgrått upp till övre plan. Vinylgolv.

INRE HALL

Inre hall med gott om förvaring i linneskåp, garderober och skåp med överskåp. Vinylgolv.

GÄST-WC

Praktisk gäst-wc i utrymme under trappan till övre plan. Våtrumsmatta. Utrustning: tvättställ och wc.

SOVRUM

Ljust och fint sovrum med fönster åt två håll. Plastmatta.

SÄLLSKAPSDEL/VARDAGSRUM

Stor och vacker sällskapsdel med matsal i burspråk, myshörna/läshörna samt tv-rum. Sällskapsdelen är ljus och smakfull med stor öppen spis med insats för värme och trivsel. Matsalen är rymlig med plats för många middagsgäster. Burspråket i söder ger både fint ljusinsläpp och fin utsikt över trädgården. Separat tv-rum med fönster åt två håll. Dessutom finns en skön myshörna/läshörna för avkopplande stunder. Sällskapsdelen har skjutdörrar till hall och kök. Vitpigmenterat furugolv.

TVÄTTSTUGA

Mindre tvättstuga i anslutning till köket. Våtrumsmatta. Utrustning: skåp, tvättmaskin, torktumlare och städskåp.

KÖK

Stort och trevligt kök med fönster åt trädgården och utgång till stor terrass. Köket har köksskåp i grön nyans som delvis är höj- och sänkbara, ljus bänkskiva och vitt kakel. Trivsam och rymlig matplats. Dörrar till trappa ner till trädgård och källare samt trappa upp till övre plan. Klinkergolv med golvvärme (vattenburen). Utrustning: inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt och kombinerad kyl/frys.

KÖKSINGÅNG

Ingång från trädgården till köket. Plats för ytterkläder och skor. Här finns även trappa ner till källaren. Plastmatta.

ÖVRE PLAN

SOVRUM

Underbart stort sovrum med två fönster i öster. Rummet har tidigare varit två rum. Två garderober i sidovindar. Parkettgolv. I anslutning till sovrummet finns garderob/förråd.

ALLRUM

Ljust och fint allrum med utgång till balkong i söder. Dubbelgarderob med överskåp. Parkettgolv.

SOVRUM

Rymligt sovrum med stort fönster i norr. Bra förvaring i två dubbelgarderober och ett skåp. Parkettgolv.

BADRUM

Helfräscht badrum från 2012 med våtrumsmatta, kaklade väggar och takfönster. Utrustning: handdukstork, badkar med lejontassar och dusch med glasade duschväggar.

WC

Fin separat wc från 2012 med våtrumsmatta och målade träväggar.
Utrustning: spegelskåp, tvättkommod och wc.

SOVRUM

Härligt och fint sovrum med fönster i väster. Garderob och charmig förvaring i nischer. Rummet nås även via trappa från köket. Trägolv.

KÄLLARPLAN

Källare med gott om utrymme och utgång till trädgården. Källaren har en takhöjd på drygt 2 meter. Här finns en matkällare samt ett praktiskt förråd med garderober.

BADRUM MED BASTU

Stort badrum med klinkergolv och målade väggar (helkaklat vid duschen). Utrustning: spegelskåp, tvättkommod, handdukstork, wc, dusch och bastu.

PANNRUM

Pannrum med vedpanna. Här finns även dubbla varmvattenberedare, ackumulatortank och hydropress.

TVÄTTSTUGA

Tvättstuga som även har fyra ackumulatortankar om totalt 2 000 liter samt en vedspis. Utrustning: tvättho, tvättmaskin och centrifug.

HOBBYRUM

Hobbyrum i burspråk med förvaring i flera garderober/skåp.

RUM

Rum med extra kyl/frys och utgång till trädgården.

Tomt

Tomtarea
5 591 m2

Stor och härligt skyddad tomt med flaggstång och fina gräsytor för spel och lek. Här växer bl a löv- och barrträd, jasmine, syrener, rosor och stockrosor. Trädgården erbjuder också mycket gott såsom äpplen, päron, vindruvor och vinbär. Det finns ett växthus och plats för mera odling om önskemål finns.

Uteplats

Stor härlig terrass i trä med trappa ner till trädgården. Terrassen har fint söderläge och plats för både trädgårdsmöbler och loungemöbler. Från terrassen har du fin utsikt över trädgården. Det finns även en balkong i bästa söderläge.

Bilplatser

Carport med plats för 2-3 bilar.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Förutom löpande underhåll har säljaren gjort följande förbättringar/renoveringar: 2001 Renovering av kök med ny inredning och installation av vattenburen golvvärme. 2005 Renovering av badrum i källaren. Nytt växthus. 2006 Installation av vedpanna med ackumulatortankar. 2010 Komplettering av värmesystem med installation av utedel luft/vatten värmepump. Omläggning av tak samt nya takfönster. Ny 3-kammarbrunn. 2011 Ny terrass. Ny carport. 2012 Renovering av badrum på övre plan. 2013 Ny altandörr till terrassen. 2015 Renovering av hela övre plan samt tilläggsisolering vid kattvindarna. 2018 Renovering av entréplan.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND BOGE TJÄLDER 1:96
Byggår
1924
Boarea
200 m2
Biarea
95 m2
Rum
6
Sovrum
4
Uppvärming
Vedpanna med ack.tankar om 2 750 liter samt värmepump luft/vatten
Värmekällans ålder
2008
Värmekällans märke
Atmos
Elkablar
Ledningar delvis bytta
Huvudsäkring
16 A
Övrigt om elen
All el på entréplan och övre plan är utbytt. I källaren är elen delvis utbytt.
Grund
Källare med grundmur av kalksten
Stomme
Kalksten
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Betongtakpannor
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glas samt 3-glas
Ventilation
Självdrag
Övrigt om skorstenen
Brandskyddskontroll utförd 2023-01-18 utan anmärkning.
Vatten
Borrad brunn som delas med grannfastigheten
Avlopp
Egen 3-kammarbrunn med infiltration som delas med två andra fastigheter

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
B
Energiprestanda
51
Energi konsumtion
4 562 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till Gothem fiberförening. En ny ägare kan välja att ansluta med Telias kollektiva tjänst eller Telias tjänst för Öppen fiber. För mer information se www.gothemfiber.se

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
9 287 kr
Uppvärmningskostnad
21 862 kr/år
Sotningskostnad
805 kr/år
Försäkringskostnad
6 500 kr/år
Vatten och Avlopp
958 kr/år
Renhållning
2 101 kr/år
Fiber
4 380 kr/år
Totala driftskostnader
36 606 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning. I uppvärmningskostnaden ingår ca 20 kubik ved (10 000 kr) plus hushållsel.
Pantbrev
693 000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 175 000 kr
Taxeringsvärde mark
650 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 825 000 kr
Standardpoäng
28

Övrigt

Fastigheten är besiktigad. Kontakta mäklaren för besiktningsprotokoll.

Servitut mm

 • Gemensamhetsanläggning: Gotland Boge Ga:5 - INFILTRATIONSBÄDD MM
 • Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning,nätstation - Se beskrivning
 • Rättigheter last: Officialservitut: Utrymme
 • Rättigheter last: Officialservitut: Utrymme
 • ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS: Avtalsservitut Kraftledning,nätstation
 • Rättigheter last: Blivande avtalsservitut vatten

Närområdet

Huset ligger i Boge, som är en kustsocken på nordöstra Gotland, ca 3,5 mil från Visby. Från huset är det endast ca 300 m till Vitvikens charmiga Café & Camping. Här kan du njuta av en långgrund fin sandstrand och café med glass och hembakat. Det är bara en kort promenad till Åminne Fritid & Havsbad. Förutom en underbar strand finns här stugor och camping. Sommarrestaurang, utomhuspool, padelbana, minigolf och lekplatser gör detta till ett sommarparadis för hela familjen. Här finns även en praktiskt obemannad mindre matbutik som alltid är öppen. Till Slite samhälle med livsmedelsaffärer, apotek, systembolag, vårdcentral mm är det inte mer än 1 mil. Slite har även en fin golfbana. Boge har varit boplats sedan urminnes tider och mycket av det gamla kulturlandskapet är ännu bevarat. I närheten ligger skeppssättningen Tjelvars grav och Tjälder fornborg. Enligt Gutasagan var Tjelvar den första människan på Gotland. Sägnen berättar att han bodde vid Tjälders i Boge och att han ligger begravd i en skeppssättning inte långt därifrån.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Boge Tjälder 127, 62436 Slite
Fastighet
GOTLAND BOGE TJÄLDER 1:96
Område
Åminne
Byggår
1924
Boarea
200 m2 (Säljaren) Avviker från taxerad boarea 160 m² och biarea 0 m².
Biarea
95 m2
Rum
6
Tomtarea
5 591 m2
Driftskostnad/år
36 606 kr
Pantbrev
693 000 kr
Utgångspris
4 950 000 kr

NÄSTA VISNING

 • Söndag 4 jun

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.


Alla bilder

Välkommen till ett mycket fint kalkstenshus från 1924
Det gedigna huset ligger på en fin och skyddad tomt
Det är ca 300 m till underbar sandstrand
Till Åminnes sandstrand går du på några minuter
Den stora och smakfulla sällskapsdelen
Öppen spis med insats för värme och trivsel
Vacker matsal i burspråk
Myshörna/läshörna för avkopplande stunder
Separat tv-rum med två fönster
Mot köket
Köket är stort och trevligt
Gott om arbetsytor och förvaring
Köket har plats för stort matbord och utgång till terrass
Stor härlig terrass i bästa söderläge
Den stora och välkomnande entrén
Inre hall med plats för förvaring och lek
Praktisk gäst-wc
Stort och ljust sovrum
Trappan upp till övre plan
Allrummet på övre plan har utgång till balkong
Utsikt över trädgård och omgivningar
Allrummet är stort och fint
Allrummet mot wc, badrum och sovrum
Fräscht badrum med både badkar och dusch
Fin separat wc
Härligt och fint sovrum
Charmig förvaring i nischer
Sovrummet har egen trappa ner till köket
Rymligt sovrum med stort fönster
Bra förvaring i garderober
Underbart stort sovrum (har tidigare varit två rum)
Planlösning källare
I källaren finns badrum med bastu...
dusch och wc
Källaren har gott om utrymme och förvaring...
och till och med en gammal vedspis
Vy över fastigheten
Vägen in till huset
Huset är mycket välskött och väl underhållet
Huset har både terrass och balkong och ingång till både kök och källare
Koppla av på uteplatserna eller i hängmattan
Här är lätt att trivas!
Det är badrocksavstånd till charmiga Vitvikens fina strand
En långgrund och mycket fin sandstrand...
som väntar på sommaren
Vy över Åminne och Vitviken
I Åminne finns restaurang, pool, padel och minigolf på sommaren
En obemannad matbutik som alltid är öppen
Gångbron mot Åminnes fina sandstrand
Välkommen till en fin plats på Gotland
Fastighetskarta

Planlösning

GOTLAND BOGE TJÄLDER 1:96

Boge Tjälder 127
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!