NÄSTA VISNING

  • Lördag 7 okt

    Välkommen att kontakta mig för tidsbokning lördagen den 7 oktober. Du når mig bäst på palle@bostadoliv.se alternativt på mobil 0720-776110.

Småhus / Bläse

Fleringe Lickedarve 815

VACKERT KALKSTENSHUS MED FINT GÄSTHUS

På norra Gotland i underbar genuin gotländsk miljö finner du denna vackra och tilltalande fastighet som rymmer bostadshus, gästhus, garage och förråd. Den stora lättskötta tomten/ängen som omgärdas av både stenmur och gotlandstun har flera sköna uteplatser att njuta av. Utemiljön är välplanerad och här finner du en uteplats för dygnets alla timmar. Det smakfulla bostadshuset har varsamt och smakfullt formats av nuvarande ägare under flera års tid. Här får du bland annat ett helt nytt badrum, ny toalett, två väl fungerande eldstäder, tre sovrum och sköna umgängesytor på båda våningsplanen. Det fristående och fina gästhuset är också byggt i kalksten med imponerande tjocklek på väggarna. Här finns ett trinettkök, matplats, helkaklat badrum, sovrum och ett allrum med vacker vy över landskapet. Fastigheten ligger bara några minuter från Bläse Kalkbruksmuseum med restaurang och servering. Här börjar den vackra och omtalade "Stenkusten" som sträcker sig mellan Bläse och Ar. Till närmaste kalkbrott cyklar du på 10-15 minuter och till Blå Lagunen har du cirka 11 km. Boende i Bläse innebär också att du har nära till flera populära platser på norra Gotland som till exempel Fårö, Furilden, Bungenäs, Kyllaj och Smöjen.

Beskrivning

Välkommen till ett mycket smakfullt och trivsamt boende där underhåll och förbättringar löpande utförts både inom- och utomhus. Husets planlösning med sköna sociala umgängesytor, värmande eldstäder och lättillgängliga uteplatser gör det här till ett väldigt trivsamt och behagligt boende passande för både permanent- som sommarboende.

HALL/ENTRÈ

Rymlig hall med garderober, inbyggt skåp och bra plats för kläder och ytterskor.

KÖK

Det generösa köket har skåpluckor och lådor av björk med intarsia. Här finns spis med häll, ugn, diskmaskin och mikro. Kyl/frys från 2019 samt äldre kyl/frys där enbart frysen nyttjas. Bra arbetsbänkar och dessutom en extrabänk där du även kan sitta med ditt morgonkaffe. Ljust och lättarbetat kök med fönster i två väderstreck.

MATRUM

Det fina matrummet ligger centralt på nedre plan. Här sitter du gärna länge för middagar med familj och vänner. Den värmande och effektiva täljstenskaminen värmer både här och andra delar av huset.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet byggdes till 1997 då även det tredje sovrummet på övervåningen gjordes. Här har du två glasdörrar mot en av husets många uteplatser och även en ytterdörr mot huset framsida. Bra utrymme för tv-soffan, umgänge och även här en värmande kamin.

BADRUM/TOALETT

Det vackra badrummet färdigställdes 2018. Här finns dusch, bastu, wc, handfat med både över- och underskåp, handukstork samt golvvärme. Här ryms också tvättmaskin, torktumlare, skåp, arbetsbänk samt varmvattenberedare. I den här renoverade delen av huset (den äldsta) finns också en separat gästtoalett som liksom hall och badrum har separat golvvärme du kan reglera. All el är nydragen här.

ÖVERVÅNING

HALL/ARBETSPLATS

När du kommer upp för trappan har du en rymlig och ljus hall med bra plats för ditt hemmakontor om du önskar jobba hemifrån.

ALLRUM

Allrummet på övervåningen ger möjlighet till umgänge eller tv-fåtöljerna. Ljust och behagligt rum med bra ljusinsläpp via takfönster.

SOVRUM

Huset största sovrum har både fönster och takfönster. Rummet är smakfullt färgsatt, har ett fint trägolv samt förvaring i två dubbelgarderober.

SOVRUM

Även det andra sovrummet har både fönster och takfönster. Här finns också plats för en dubbelsäng och samma fina trägolv.

SOVRUM

Det mindre sovrummet rymmer två enkelsängar om så önskas. Fönster mot gästhuset i nordöst.

Tomt

Tomtarea
6 025 m2

Uteplats

På fastigheten finns flera sköna och solvänliga uteplatser som du kan nyttja beroende av årstid och tid på dygnet. Egen uteplats vid gästhuset.

Bilplatser

Garage med plats för 1-2 bilar samt flera platser att parkera på fastighetens grusgård. Egen infart och parkering vid gästhuset.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Nuvarande ägare har på ett noggrant och aktsamt sätt renoverat, underhållit och skött fastigheten. Se den Frågelista med bilaga mäklaren tillhandahåller. Värt att nämna är bl a: 2022 – Målning av husens alla trädetaljer, fönster, takfot, veranda, vedbod. 2021 – Ny garagedörr, byte av luftvärmepump till Daikin XRH30, ny parkeringsuppfart, grus med kantlister. 2019 – Uppförande av gotlandstun runt huset, ny köksträdgård, ny kyl/frys 2018 – Renovering av nedervåningen den äldre delen av huset, ny gjuten grund, golvvärme med 3 zoner, ny el i den delen av huset som bl a blev nybyggnation av badrum med bastu. Ny varmvattenberedare till köket. 2015 – Installation av luftvärmepumpar i båda husen. 2010 – Nybyggnation av taket på det gula huset. 2007 – Ny innergård med mur runt och nya rabatter anlagda. 2006 – Ombyggnad av taket på huvudhuset, allt nytt inkl. isolering. Installation av braskamin Contura, skorsten provtryckt. 2004 – Alla byggnader putsades om, nya hängrännor och nya breda fönsterbleck. Dränering runt huvudbyggnad.

Övriga byggnader

Fristående och vackert kalkstenshus att nyttja för familjen, gäster eller för uthyrning. Huset har ett Trinettkök, (med golvvärme), helkaklat badrum samt matplats på nedre plan. Härligt allrum med fin vy och ett sovrum på övervåningen. Garage med vattenfilter och tillbyggda förvaringsutrymmen för bland annat ved och cyklar. Förrådsbyggnad.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND FLERINGE LICKEDARVE 1:12
Byggår
1800
Boarea
125 m2
Biarea
16 m2
Rum
6
Sovrum
3
Renoverades
1997 byggdes huset till. (Vardagsrum och ett sovrum på öp)
Uppvärming
Luftvärmepump, två eldstäder, golvvärme badrum, el-radiatorer
Huvudsäkring
16 A
Grund
Torpargrund
Grundens vägg
Natursten
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Tegel
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Övrigt om skorstenen
Eldstäderna har sotning vart tredje år och brandskyddskontroll vart sjätte år. Vid senaste brandskyddskontrollen 2021-07-02 fanns inga avvikelser.
Vatten
Enskilt vatten, (vattenprov juli-23)
Avlopp
Enskilt avlopp med infiltration samt två septitankar för wc

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd
Energi konsumtion
10 058 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
9 287 kr
Försäkringskostnad
5 825 kr/år
Vatten och Avlopp
7 795 kr/år
Renhållning
1 645 kr/år
Hushållsel
19 379 kr/år
Totala driftskostnader
34 644 kr/år
Pantbrev
2 021 250 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
947 000 kr
Taxeringsvärde mark
770 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 717 000 kr
Standardpoäng
30

Övrigt

Säljaren har låtit utföra en besiktning av huset. Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos fastighetsmäklaren.

Servitut mm

  • Rättigheter förmån: Officialservitut: VATTENTÄKT
  • Rättigheter last: Ledningsrätt: Elektronisk kommunikationsledning (jordkabel med distanspålar, kabelbrunnar, kabelskåp, kanalisation och övriga anordningar) som behövs för dess ändamål. - Elektronisk kommunikation

Närområdet

Mest kända besöksmålet i Fleringe är Bläse Kalkbruksmuseum även om man i socknen också är känt för det populära badmålet Blå Lagunen. Förutom Bläse Kalkbruksmuseum finns här både restaurang och kafé. I Bläse byggde man för några år sedan också ett nytt servicehus samtidigt som man har satt upp 12 ställplatser för husbilar. Hamnen har också renoverats så att segelbåtar kan lägga till här över natten. Bläse är idag ett mycket uppskattat besöksmål med den intressant historia som finns runt Kalkbruket, den speciella naturen, tåget och med den restaurang och café som finns för besökare kan du gärna lägga flera timmar på att besöka och titta på området. Den omtalade och populära Stenkusten startar och går från Bläse i söder till Ar i norr och är ett av öns populära utflyktsmål. Ta dig gärna tid att cykla eller vandra längs havet norrut för här finns en säregen och karg kuststräcka med breda klapperstensstränder, små fina fiskelägen, ett fåtal raukar och flera härliga platser att stanna till på och bara njuta av den genuina miljön. Väljer du bil skall du veta att grusvägen är i dåligt skick. Observera att du inte får köra fordon på stranden!

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Fleringe Lickedarve 815, 62460 Lärbro
Fastighet
GOTLAND FLERINGE LICKEDARVE 1:12
Område
Bläse
Byggår
1800
Boarea
125 m2 (Mätning)
Biarea
16 m2
Rum
6
Tomtarea
6 025 m2
Driftskostnad/år
34 644 kr
Pantbrev
2 021 250 kr
Utgångspris
6 150 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

NÄSTA VISNING

  • Lördag 7 okt

    Välkommen att kontakta mig för tidsbokning lördagen den 7 oktober. Du når mig bäst på palle@bostadoliv.se alternativt på mobil 0720-776110.


Alla bilder

Bostadshus och gästhus på Fleringe Lickedarve 815
Huset sett från garaget
Underbar utemiljö med flera uteplatser att njuta på
Här är lätt att trivas och må bra!
Trots den karga marken går det att skapa grönska
Uteplats som inramas av både stenmur och Gotlandstun
Gruset ger en vacker inramning till gårdsbilden
Kvällsbild uteplats (Säljarens bild)
Vy mot Bläse Kalkbruk och Stenkusten
Välkommen in - Inbyggt skåp i hall/entré
Kök
Extra arbetsbänk i köket
Mot matrummet
Matrum
Välkommen till bords!
Täljstenskaminen i matrummet är centralt placerad i huset
Matrummet sett mot kök och vardagsrum
Vardagsrum
Utgång från vardagsrummet där också en av två värmande eldstäder finns
Här ser du de båda eldstäderna
Det fina badrummet gjordes helt nytt 2018
Bastu
Badrummet rymmer även tvättmaskin och torktumlare
Gästtoalett och hall är också nybyggt 2018
Välkommen upp!
Ljus och öppen planlösning på övervåningen
Ett av tre stilrena sovrum
Bra förvaring
Ljusa och fina sovrum
Sovrum med alternativa platser för sängen
Arbetsplats för dig som vill jobba hemifrån
Här ser du den stora tomten, gästhus och bostadshuset
Trivsam och välplanerad gårdsbild
Det fina gästhuset med egen infart, kök och badrum
Uteplats
Välkommen in i gästhuset
Matplats (säljarens bild)
Även gästhuset är byggt i kalksten
Härligt boende även i gästhuset (säljarens bild)
Trinettkök med golvvärme (säljarens bild)
Helkaklat badrum och gästhusets tjocka stenväggar
Sovrum (Säljarens bild)
Allrum på övervåningen (Säljarens bild)
Rogivande och underbar miljö
Vacker gårdsbild när du svänger in mot fastigheten
Stenlagd uteplats med härlig morgonsol där egna odlingar trivs
När du vill sitta under tak för varma sommardagar och svala sommarkvällar
Flera sköna uteplatser att njuta av
Rosorna blommar än även om de är som vackrast i juni
Vacker stenmur är som ett smycke i trädgården
Kappelshamnsviken finns bara några hundratals meter från huset
Garage
Förrådsbod
Garage med tillbyggda förrådsutrymmen
Garage och förråd (Säljarens bild)
Rosorna trivs i Bläse (Säljarens bild)
Bläse kalkbruk rymmer en gedigen historia
Det närmaste kalkbrottet når du på några minuters cykling
Här finns mer plats än vid Blå Lagunen... (Säljarens bild)
Säljarens bilder från de vackra omgivningarna
Säljarens bilder från de vackra omgivningarna
Säljarens bilder från de vackra omgivningarna
Säljarens bilder från de vackra omgivningarna

Planlösning

GOTLAND FLERINGE LICKEDARVE 1:12

Fleringe Lickedarve 815
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!