NÄSTA VISNING

 • Fredag 6 okt

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning fredagen den 6 oktober. Du når mig bäst på palle@bostadoliv.se alternativt på mobil 0720-776110.

Småhus / Gammelgarn

Gammelgarn Svartdal 643

SOMMARIDYLL I GAMMELGARN

Fastighet med en trevlig och idyllisk liten gårdsbild i Gammelgarn. Äldre bostadsbyggnad där omfattande renovering skett de senaste åren då bl a nytt tak, nytt kök, nytt badrum har byggts. Isolering av yttertak har gett en övervåning du själv kan välja hur du vill nyttja. Nya ytskikt, nytt v/a och anslutning till fiber har också gjorts. Här får du alla möjligheter att skapa en underbar tillvaro med familj och vänner. Med en gårdsbild som rymmer en fin gammal lada med en härlig "festlokal" och goda utrymmen för egna kreativa idéer. Snickarverkstad, f d hönshus, bra förrådsutrymmen och plats att brygga din egen gotlandsdricke. Stor uppvuxen trädgårdstomt där du kan odla dina egna grönsaker medan barnen klättrar i träd och bygger kojor. Både vatten och avlopp är anslutet till Nyhagen Samfällighet. Cykelavstånd till härliga bad där både Sjastru och Grynges mysiga små fiskelägen också nås på 10-12 minuters lugn cykeltur. Sandvikens fina och populära sandstrand har du ca fem km till. Snabbt tillträde kan vara möjligt!

Beskrivning

ENTRÉPLAN

HALL

Bra plats för ytterkläder och skor. Liten toalett med wc och handfat.

KÖK

Nytt kök med nya vitvaror och inredning från 2018. Bra arbetsytor och modernt utrustat med bl a spishäll, fläktkåpa och diskmaskin. Utgång till trädgården där utekök har planerats och förberetts.

VARDAGSRUM MED MATPLATS

I ljus och öppen planlösning med köket har du matplats och vardagsrum. Bra ljusinsläpp och öppen spis med kassett för både värme och trivsel.

BADRUM

2018 byggdes det nya badrummet (tidigare i källaren). Här finns dusch, wc, handfat, badrumsmöbel och golvvärme.

SOVRUM

Sovrummet har trägolv och fönster i två väderstreck

PUNSCHVERANDA

Vid husets finentré finns en liten punschveranda att inreda.

ÖVERVÅNING

Övervåningen har isolerats och fått ett helt nytt innertak med spotlights och nydragen el. Just nu inrett som ett stort sovloft som du med små medel kan göra om till två enskilda sovrum. (enl tidigare utformning)

KÄLLARE

I källarplanet finns ett äldre "sommarkök", potatiskällare, förråd och det gamla badrummet med dusch och tvättmaskin. Den gamla bakugnen har inte varit i bruk på många år.

Tomt

Tomtarea
11 843 m2

Stor uppvuxen trädgårdstomt i solvänligt läge. Fruktträd i trädgården: äpplen: Stenkyrka, Signe Tillisch, Aroma, Astrakan, Strimma, Ölands kungsäpple samt ett nysatt familjeträd med bl. a. Cox Orange och Aroma . Päronträd: Gråpäron, Augustipäron och Bergamotte. Det finns också två plommonträd, bl.a. Victoria samt ett bigaråträd. På gårdsplanen står ett valnötsträd, planterat 2008. Härlig gräsmatta och möjlighet till trädgårdsland för egen odling om du önskar och vill odla själv.

Uteplats

På den stora tomten finns flera sköna platser för placering av dina trädgårdsmöbler. Nuvarande ägare har förberett med framdragning av vatten och rör för elsanslutning till utekök i solvänligt eftermiddags.- och kvällsläge.

Byggnadsfakta

Kommentar till byggnaden

Efter ombyggnation och renovering har boarean uppmätts till ca 97 kvm. (Golvyta betydligt större då övervåningen har snedtak)

Renoveringar

Omfattande renovering och ombyggnad har utförts av nuvarande ägare mellan 2017-2023. Värt att nämna bl a: Nytt kök, nytt badrum, nytt tak, isolering, ny el med jordfelsbrytare samt nya ytskikt i hela huset. Anslutning till vatten/avlopp via Nyhagens Samfällighet samt anslutning till fiber. Komplett lista på utförda renoveringar finns hos ansvarig mäklare.

Övriga byggnader

Den fina gårdsbilden ger dig mängder av alternativ för snickeri-,hobby-, utställning eller försäljningsverksamhet. Här finns också en härlig "festlokal" där du kan umgås med familj och vänner.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND GAMMELGARN SKOGBY 1:21
Byggår
1909
Boarea
97 m2
Biarea
20 m2
Rum
4
Sovrum
2
Renoverades
Omfattande ombyggnad/renovering har utförts sedan 2018.
Uppvärming
Luftvärmepump, öppen spis med kassett och direktverkande el
Värmekällans ålder
Luftvärmepump 2018
Övrigt om elen
Ny el draget i hela huset inkl nya el-centraler och jordfelsbrytare.
Grund
Källare
Stomme
Trä
Fasad
Eternit
Tak
Plåt (2022)
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Övrigt om skorstenen
Nyinstallerad braskassett besiktad utan anmärkning 2017-12-04.
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Enskilt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd
Energi konsumtion
7 370 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till Östergarn-Gammelgarn fiber. Läs mer på: www.ostfiber.se

Ekonomi

Försäkringskostnad
2 789 kr/år
Vatten och Avlopp
5 178 kr/år
Renhållning
1 407 kr/år
Hushållsel
17 718 kr/år
Totala driftskostnader
27 092 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaderna baseras på nuvarande ägares förbrukning. Nuvarande ägare har haft ett fiberavtal som kostat 350 Kr/mån.
Pantbrev
1 600 000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
466 000 kr
Taxeringsvärde mark
630 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 096 000 kr
Standardpoäng
21

Övrigt

Servitut mm

Servitut gällande den gemensamma infiltrationsbädden och vattenledningar till bädden samt vattenbrunn är registrerad hos Lantmäteriet 2017. Sedan dess har anslutning till gemensamt V/A skett via Nyhagen Samfällighet.

 • Rättigheter last: Avtalsservitut: BRUNN - SE BESKRIVNING
 • Rättigheter last: Avtalsservitut: INFILTRATIONSBÄDD - SE BESKRIVNING
 • Samfällighet: GOTLAND GAMMELGARN S:15
 • Samfällighet: GOTLAND GAMMELGARN S:51
 • Samfällighet: GOTLAND GAMMELGARN S:50
 • ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS: Avtalsservitut Infiltrationsbädd
 • ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS: Avtalsservitut Brunn

Närområdet

Fastigheten ligger knappa 5 mil från Visby någon kilometer från havet på Gotlands östra sida. Från huset har man nära till Östergarnslandets fina och omväxlande natur. Det finns gott om sevärdheter och utflyktsmål. Här finns hamnar, små fiskelägen och fina långgrunda stränder. Tycker du om att bada har du bara ca 2,5 km ner till stranden. Det är cykelavstånd till Grynge fiskeläge med gamla fiskebodar i sten och fin strand. Det är även en bekväm cykeltur till Sandvikens barnvänliga och populära sandstrand. Det är ca 7 km till Katthammarsvik med mataffär och restaurang och till Herrviks fina fiskeläge och restaurang har du drygt 10 km.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Gammelgarn Svartdal 643, 62367 Katthammarsvik
Fastighet
GOTLAND GAMMELGARN SKOGBY 1:21
Område
Gammelgarn
Byggår
1909
Boarea
97 m2 (Mätning) Övervåningen har isolerats och på innertaket har panel satts upp. Boarean har mätts upp till ca 22 kvm. (Golvarean betydligt större)
Biarea
20 m2
Rum
4
Tomtarea
11 843 m2
Driftskostnad/år
27 092 kr
Pantbrev
1 600 000 kr
Utgångspris
3 900 000 kr

NÄSTA VISNING

 • Fredag 6 okt

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning fredagen den 6 oktober. Du når mig bäst på palle@bostadoliv.se alternativt på mobil 0720-776110.


Dokument & Länkar

Alla bilder

Sommaridyll för både vuxna och barn
Gammelgarn Svartdal 643
Tilltalande och fin gårdsbild med lada och uthus
Ladan rymmer bl a "Festlokalen" där konserter och mycket skoj har genomförts
Underbar plats för middagar och umgänge!
Entré via trapphus (Det fina plåttaket lades på 2022)
Välkommen in!
Hall med avhängning och liten gästtoalett
Nedre plan med ljusa fina ytskikt
Kök, matplats och vardagsrum ligger i öppen planlösning
Smakfull mix av gammalt och nytt
Arbetsbänk och matplats
Fint ljusinsläpp i vardagsrum och matplats
Vardagsrum
Modernt kök från 2018
Sett mot badrum och utgång till tomten
Nytt badrum gjordes också 2018
Öppen spis med insats/utgång från köket till den planerade uteplatsen
Hall mot sovrum
Sovrum
Hall med trappa till övervåningen
Hela övervåningen har isolerats, fått nya ytskikt och ny el
Behåll övervåningen som sovloft eller gör om till sovrum - Vad passar för dig
Sovplats där du enkelt kan sätta upp en vägg för eget sovrum
Förberett och planerat för utekök/uteplats
Gofika i Gammelgarn!
De gamla uthusen ger dig plats för idéer och upptåg
Härligt utrymme som kan se ut...
...så här om du vill ha utställning eller försäljning
"Festlokalen" har...
Högt i tak...
Garage, ved och snickeri ryms i denna länga
Den gamla snickarboden är redo för nya uppdrag
Tomten är nästan 12 000 kvm
Här har både tvätten blivit ren och haimbrygd drikke blivit brygd
Till havet cyklar du på 10-12 minuter
Sommaridyll!
Egen skörd smakar bäst
Östergarnslandet och Gammelgarn bjuder på underbar miljö
En av miljöerna på Östergarnslandet
Gryngestranden med Grynge fiskeläge i bakgrunden
Här finns flera små fina fiskelägen t ex Sysne med fiskbutik
Sommarbild från Sandviken som bara ligger några kilometer bort
Fastighetskarta-2023-05-30

Planlösning

GOTLAND GAMMELGARN SKOGBY 1:21

Gammelgarn Svartdal 643
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!