NÄSTA VISNING

  • Onsdag 26 jun

    Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

Bostadsrätt / Visby

Haqvin Spegelgatan 11B

FIN 2:A MED CENTRALT LÄGE OCH MÖJLIGHET TILL UTHYRNING

Ljus markplanslägenhet med skyddad uteplats och mycket centralt läge i förening som tillåter uthyrning. Den fina lägenheten har kök och vardagsrum i trevlig öppen planlösning. Stort sovrum med bra förvaring och fräscht helkaklat badrum. Lägenheten ligger i ett lugnt villakvarter med härlig gemensam trädgård. Det är endast 250 meter till affärerna på Östercentrum och knappt 600 meter till Visby innerstads utbud av butiker, caféer och restauranger.

Beskrivning

Välkommen till ett ljust, fräscht och bekvämt boende i markplan.

ENTRÉ/VARDAGSRUM/KÖK

Entré med plats för ytterkläder och skor. Vardagsrum och kök i öppen planlösning och med fönster mot uteplats och trädgård. Rummet har plats för både soffa och matbord. Ljust kök med vita släta luckor och grå bänkskiva. Parkettgolv. Utrustning: skafferi, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, hällspis, spisfläkt och kyl/frys.

BADRUM

Fint badrum med vita helkaklade väggar och mörkt klinkergolv med golvvärme. Utrustning: handdukstork, dusch med duschdörrar av glas, tvättmaskin, tvättkommod och wc.

SOVRUM

Stort och rymligt sovrum med två garderober och en dubbelgarderob. Det finns dessutom gott om förvaring längs ena väggen. Laminatgolv.

UTEPLATSER

Egen stenlagd uteplats med uppvuxen häck för bra insynsskydd. Det finns även två gemensamma uteplatser för fika eller grillkvällar i trädgården.

Bilplatser

Det finns fri parkering på Haqvin Spegelgatan eller närliggande gator.

Fakta

Allmän information

Förening från 2013 som äger fastigheten Katten 8 i Visby. Föreningen upplåter åtta lägenheter med bostadsrätt. Medlemmarna hjälps åt med fastighetsskötseln (trädgårdsskötsel , snöskottning och andra små insatser). Föreningen har även fem små uthyrningsrum som uthyres till studenter under längre perioder.

Kommentar till byggnaden

Föreningen består av ett hus från 1938 i två plan innehållandes fem lägenheter och fem uthyrningsrum i källaren samt ett gårdshus i ett plan från 1995 med tre lägenheter.

Renoveringar

2023 - Byte av kodlås, expansionskärl. Borttagning av träd och stubbfräsning. 2022-2023 - Installation av mekanisk ventilation i lägenheter och källarrum. 2022 - OVK. 2021 - Ny varmvattenberedare gårdshus. 2019 - Ventilation källarrum, nytt tak friggebod, ny värmepump, målning av fönster och ny tvättmaskin. 2015 - Brandlarm, brandtätning källare, ny utrymningsväg i källare samt brandbesiktning. Nya dörrar till samtliga lägenheter och källare. 2014 - Totalrenovering av tvättstugan inkl nya maskiner, uthyrningsrummen i källaren samt duschutrymmet i källaren. Ytrenovering av lägenheter i gathuset. och gårdshuset. Målning av fönster på utsidan. 1998 - Friggebod och plåtfasad. 1995 - Renovering av gathus och gårdshus.

Planerade renoveringar

Föreningen planerar en stamspolning under året.

Förening
Brf Katten 8
Lägenhetsnr
1001
Våning
1 av 1 våningar i huset
Juridisk person
Nej
Byggår
1995
Boarea
48 m2
Rum
2
Sovrum
1
Uppvärmning
Direktverkande el i gårdshuset och värmepump luft/vatten i gatuhuset. Ventilation: Självdrag och frånluft.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
G
Energiprestanda
250

TV / Internet

Internet
Fiber är ej indraget men mobilt bredband via Telia finns.

Gemensamma utrymmen

I källaren i gatuhuset finns en fräsch gemensam tvättstuga samt förråd. De boende i gårdshuset har hyllor i friggeboden som förråd.

Ekonomi

Månadsavgift
3 014 kr

I månadsavgiften ingår , värme, vatten och Internet.

Andelstal
0,1337
Andelstal insats
Uppgiften har ej gått att få fram
Avgiftsändringar
Avgiften höjdes med 10% per 2024-04-01.
Hushållsel
3 300 kr/år
Totala driftskostnader
3 300 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Elkostnaden på 275 kr/mån betalas till föreningen (läggs på månadsavgiften).
Överlåtelseavgift
1 433 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel av BRF nettoskuldsättning
608 429 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningens årsredovisning 2023 samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

Lägenheten har ett lugnt läge i centrala Visby med absolut närhet till Östercentrum och Visby innerstad. På någon minut går du till Östercentrum med affärer, butiker, livsmedel, apotek, banker, restauranger och caféer. Med en promenad på ca 5 minuter når du ringmuren och innerstan. Du kan välja om du vill promenera intill muren mot havet eller via innerstans gränder till utsikten på Klinten, restaurangerna på Stora Torget, affärerna på Adelsgatan, Almedalen eller hamnen.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Haqvin Spegelgatan 11B, 621 45 Visby
Förening
Brf Katten 8
Lägenhetsnr
1001
Område
Visby
Byggår
1995
Boarea
48 m2 (Brf)
Rum
2
Våning
1
Månadsavgift
3 014 kr
Driftskostnad/år
3 300 kr
Pantsättning
Bostaden är pantsatt
Utgångspris
1 895 000 kr

NÄSTA VISNING

  • Onsdag 26 jun

    Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.


Alla bilder

Välkommen till ett centralt boende i lugnt villakvarter
En ljus och fin markplanslägenhet
Uteplatsen är skönt insynsskyddad
Den grönskande gemensamma trädgården
Lägenheten är ljus och trivsam
Kök och vardagsrum i trevlig öppen planlösning
Här finns plats för både soffa och matbord
Det ljusa köket
Mot badrum och sovrum
Fräscht helkaklat badrum med tvättmaskin
Det stora och rymliga sovrummet
Fönster mot den lugna innergården
Rummet har gott om förvaring
Det finns flera gemensamma uteplatser i trädgården
Föreningens hus mot gatan

Planlösning

Haqvin Spegelgatan 11B
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!