NÄSTA VISNING

  • Tisdag 6 jun

    Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

BUDGIVNING

Högsta bud 4 050 000 kr

Budhistorik

4 050 000 kr
Budgivare 2
2023-05-30 10:47

4 000 000 kr
Budgivare 1
2023-05-22 14:44

Fritidshus / Fridhem

Högklint Högklintsvägen 69

VÄLSKÖTT STUGA MED FIN UTSIKT

Fin och välskött stuga i underbar miljö vid fridfulla Fridhem med fin cykelbana till Visby. Från både stugan och tomten kan du skymta havet, vackra solnedgångar och Högklint. Stugan har ljust kök från 2016, vardagsrum med värmande öppen spis med insats och två fina sovrum. Många fönster ger både fint ljusinsläpp och fin utsikt över omgivningarna. Skön altan under tak med infravärme i härligt västerläge. Lättskött naturtomt samt kommunalt vatten och avlopp gör boendet bekvämt. På tomten finns även en bod för förvaring. Här njuter du av närheten till natursköna Fridhem med vacker stenstrand och Högklint med fantastisk vy över havet, solnedgångar och Visby på avstånd. Fina promenad- och cykelstigar löper längs med kusten både mot Visby och söderut till Ygne fiskeläge. För barnen är det bara 2,5 km till Kneippbyns populära Sommar&Vattenland.

Beskrivning

Välkommen till en ljus stuga med tilltalande planlösning. Hela stugan har fint trägolv.

ENTRÉ/HALL

Entré via farstukvist till hall med kapphänge.

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta, våtrumstapet och vädringsfönster. Utrustning: handdukstork, dusch med vikbara duschdörrar, tvättställ, wc och Pax-fläkt.

FÖRRÅD MED TVÄTTMASKIN

Praktiskt förråd med tvättmaskin och varmvattenberedare. Våtrumsmatta.

SOVRUM

Ljust sovrum med en garderob och fönster i öster.

SOVRUM

Fint och rymligt sovrum med en garderob, ett linneskåp samt fönster i öster.

KÖK

Ljust och fint kök från 2016. Köket är stilrent i vitt med mörk bänkskiva och helkaklade vita väggar. Trivsam separat matplats för 4-6 personer med utgång till altan. Från både kök och matplats finns det fönster i väster med utsikt mot havet och Högklint. Utrustning: spishäll, varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Samtliga vitvaror är från 2016.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med öppen spis med spiskassett (Roslagsspisen) för värme och trivsel. Rummet har fönster åt tre håll. Det stora fönsterpartiet ger både fint ljusinsläpp och vacker utsikt över omgivningarna.

Tomt

Tomtarea
2 128 m2

Lättskött naturtomt med grönytor, buskar och barrträd. Här växer blåsippor, vitsippor, akleja, prästkragar, bergklint, blåeld och vildrosor mm. Det finns även smultron och ett valnötsträd på tomten.

Uteplats

Altan under tak med infravärme. Altanen har fint västerläge mot havet och Högklint. Det finns även en farstukvist att avnjuta morgonkaffet på.

Bilplatser

Infart med plats att parkera flera bilar.

Byggnadsfakta

Renoveringar

2006 Anslutning och inkoppling av kommunalt vatten och avlopp. 2007 Inmontering av spiskassett i den öppna spisen. 2010 Byte av elradiatorer. 2013 Byte av el mm (se nedan). 2016 Nytt kök och ny inredning i badrum. Målning av väggar och tak i kök och matrum. Målning av förrådsutrymme, byte av varmvattenberedare och installation av tvättmaskin. Ny farstukvist. Målning av fasad, vindskivor samt tvätt och lagning av yttertak. Montering av glidskydd för stege (sotaren), fasadbelysning samt infravärme på altanen. Byte av tak på boden inklusive hängrännor och stuprör samt målning av fasad. 2017 Montering av parabol. 2018 Montering av persienner samt röjning av träd och sly på tomten. 2019 Installation av luftvärmepump, förbättringsmålning av fasad samt lagning av staket.

Övriga byggnader

På tomten finns en praktisk bod i trä med plåttak. Boden används som förråd för trädgårdsmöbler, trädgårdsredskap och ved.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND VÄSTERHEJDE NYGÅRDS 1:334
Byggår
1975
Boarea
51 m2
Rum
3
Sovrum
2
Uppvärming
Värmepump luft/luft, elradiatorer och öppen spis med insats
Värmekällans ålder
2019
Värmekällans märke
Fuji
Huvudsäkring
16 A
Övrigt om elen
Byte av elcentral till ny automatsäkringscentral med jordfelsbrytare. Utbyte av all kabel i rör till ny. Byte till nya vägguttag samt strömbrytare och lamputtag.
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Liggande träpanel
Tak
Betongtakpannor
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster kopplade
Ventilation
Självdrag
Övrigt om skorstenen
Brandskyddskontroll utförd 2022-10-04 utan anmärkning.
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration behövs ej
Energi konsumtion
3 652 kWh

TV / Internet

Internet
Parabol finns. Säljaren använder mobilt bredband.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
9 287 kr
Uppvärmningskostnad
7 603 kr/år
Försäkringskostnad
3 288 kr/år
Vatten och Avlopp
3 805 kr/år
Renhållning
1 401 kr/år
Totala driftskostnader
16 097 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning och kostnader. Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden.
Pantbrev
1 030 000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1975
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
848 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 230 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 078 000 kr
Standardpoäng
37

Övrigt

Servitut mm

  • Planer och bestämmelser: Nygårds 1:98,1:99 Och 1:100, Avstyckningsplan (Beslutsdatum: 19330227)
  • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Ledning - Se beskrivning
  • Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg
  • Rättigheter last: Ledningsrätt: Vatten och avlopp

Närområdet

Stugan ligger vid Fridhem ca sex kilometer söder om Visby. Fridhem är en lugn och naturskön plats vid havet med möjlighet till bad. Här kan du njuta av utsikten och omgivningarna vid prinsessan Eugenies fd sommarresidens som numera är pensionat. En lugn oas med vacker parkliknande trädgård, vattenfall och ett trevligt sommarcafé ovanför stenstranden. På gångavstånd ligger även Högklint som är en mycket vacker plats med en hög och brant kustklint. Här har du hänförande utsikt över havet och Visbys silhuett på avstånd. Det är underbart att promenera i naturreservatet och se de magiska solnedgångarna. Söderut ligger Ygnes fina fiskeläge med stenstrand och badmöjligheter. Fridhem ligger i Västerhejde som är en attraktiv socken bl a för sin närhet till Visby. I Västerhejde finns livsmedelsaffär, förskola och skola upp till årskurs 6. I Västerhejde ligger även Lilla Bjers som är känt för sin ekologiska gårdsbutik och prisbelönta restaurang. Barnen har nära till sitt paradis vid Kneippbyns Sommar-&Vattenland. Där finns även äventyrsgolf, padel och tennis för den aktiva.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Adress
Högklint Högklintsvägen 69, 62261 Visby
Fastighet
GOTLAND VÄSTERHEJDE NYGÅRDS 1:334
Område
Fridhem
Byggår
1975
Boarea
51 m2 (Lantmäteriet)
Rum
3
Tomtarea
2 128 m2
Driftskostnad/år
16 097 kr
Pantbrev
1 030 000 kr
Utgångspris
4 250 000 kr

NÄSTA VISNING

  • Tisdag 6 jun

    Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

BUDGIVNING

Högsta bud 4 050 000 kr

Budhistorik

4 050 000 kr
Budgivare 2
2023-05-30 10:47

4 000 000 kr
Budgivare 1
2023-05-22 14:44


Alla bilder

Här kan du njuta av solnedgångar vid Högklint
Tomten, Högklint och havet
Välskött och trivsam stuga vid Fridhem
Välkommen in!
Stugan är fin och har ljusinsläpp från många fönster
Ljust kök från 2016 i trevlig öppen planlösning
Från fönstren har du utsikt över tomt och omgivningar
Den separata matplatsen
Utgång till altanen
Altan under tak i fint västerläge
Det mysiga vardagsrummet
Värmande öppen spis...
och stort fönsterparti
Mot övriga rum
Rymligt sovrum
Ljust sovrum
Badrum med dusch
Hallen och dörr till förråd med tvättmaskin
Fin farstukvist från 2016
Infarten och stugan
På baksidan finns en praktisk förrådsbod
Vy över fastigheten och de vackra omgivningarna
Sommarbild av tomt och stuga
Vid Fridhem kan man bada och se Högklint på avstånd...
eller på närmare håll
Vägen till stranden
Fridhems vackra strandremsa mot norr
Fridhem ligger vackert och var en gång prinsessan Eugenies sommarresidens
Här finns även ett trevligt sommarcafé
Högklint är en av Gotlands vackraste platser
Fantastisk utsikt över havet mot Visby
Det är underbart att promenera i naturreservatet...
utforska omgivningarna...
och njuta av de magiska solnedgångarna
Utsikten mot Fridhem en sommarkväll

Planlösning

GOTLAND VÄSTERHEJDE NYGÅRDS 1:334

Högklint Högklintsvägen 69
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!