BUDGIVNING

Högsta bud 2 450 000 kr

Budhistorik

2 450 000 kr
Budgivare 1
2024-02-22 21:01

Bostadsrätt / Visby

Kung Magnus Väg 24

FIN TVÅA MED INGLASAD BALKONG OCH EXTRA TAKHÖJD!

I omtyckta BRF Österport ges du här möjlighet att köpa en fin tvåa med inglasad balkong i solvänligt sydvästläge. Här njuter du av en trivsam vy mot ringmuren, Visby innerstad och även viss havsutsikt. Lägenheten har ett bra kök med matplats vid fönster och utgång till den rymliga balkongen. Liksom övriga lägenheter på detta våningsplan har du en takhöjd på drygt 290 cm vilket innebär en härlig rymd och volym. Vardagsrum med burspråk och plats för både tv-soffa och matbord om så önskas. Sovrum med bra förvaring och ett helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten ligger i ett mycket omtyckt och populärt bostadsområde med närhet till vackra strövområden vid Östergravar, Visby Innerstad och havet. Östercentrum med dess breda utbud ligger endast några hundra meter bort. Gästlägenhet, gemensam tvättstuga och grillplats finns att tillgå för de boende i föreningen.

Beskrivning

Välkommen till en mycket trivsam lägenhet med utmärkt läge och närhet till det mesta av Visbys digra utbud. Lägenheten ligger på våningsplan två där extra takhöjd finns. Detta ger lägenheten både rymd och volym utöver det vanliga! Populär och väl fungerande förening med byggår 2007-08.

ENTRÉ/HALL

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Bra förvaring i skåp, garderob och städskåp. Stryktåligt klinkergolv med golvvärme.

KÖK

Trivsamt kök med matplats vid fönster och utgång till balkongen. Köket har utrustning i form av diskmaskin (ny), spis med häll, ugn, fläkt, kyl- samt frysskåp i fullhöjd från 2023. Den väl tilltagna takhöjden innebär rejäla utrymmen och en extra skåprad.

INGLASAD BALKONG

Inglasad balkong i sydväst med bra plats och utrymme. Vacker vy mot ringmuren, tornen på Visby Domkyrka samt viss havsutsikt. Inglasningen ger dig möjlighet att nyttja balkongen från tidig vår till sen höst.

VARDAGSRUM

Ljust och trevligt vardagsrum med fint ljusinsläpp genom fönster och burspråk. Rummet har liksom övriga rum ett fint ekparkettgolv och plats för både matbord och tv-soffa.

BADRUM

Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Badrummet har dusch, vägghängd wc, kommod med handfat, skåp, tvättmaskin, torktumlare och handdukstork.

SOVRUM

Rymligt sovrum med fönster, skåp och garderober. Plats för dubbelsäng.

Bilplatser

84 parkeringsplatser, varav ett antal laddstolpar samt några platser med uttag för motorvärmare. Kostnad 200 kr/mån respektive 300 kr/mån med motorvärmare . Det är separat kö för p-platserna. Föreningen har även ett antal besöksplatser.

Fakta

Allmän information

Föreningen äger fastigheten Fiskmåsen 2 med 84 lägenheter. Fastighetens adress är Kung Magnus väg 20-36 i Visby. Byggnaderna är uppförda 2007/2008.

Förening
Riksbyggen BRF Österport
Lägenhetsnr
1221
Våning
2 av 3 våningar i huset
Hiss
Ja
Juridisk person
Nej
Byggår
2007
Boarea
64.5 m2
Rum
2
Sovrum
1

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
125

TV / Internet

Internet
Föreningens fastigheter är anslutna till Telia Triple Play. Samtliga bostadsrättshavare betalar ett obligatoriskt tillägg på 229 kr/mån för tv, bredband och telefoni.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns cykelförråd, modern tvättstuga i samma hus samt grovtvättstuga. Föreningen har också en uthyrningslägenhet som de boende kan hyra vid behov.

Ekonomi

Månadsavgift
4 814 kr

I månadsavgiften ingår , värme och vatten.

Andelstal
1,01979
Avgiftsändringar
Avgiften höjdes med 6 % den 1 januari 2024.
Försäkringskostnad
852 kr/år
Hushållsel
4 560 kr/år
Telia Triple Play
2 748 kr/år
Totala driftskostnader
8 160 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaderna baseras på tidigare ägares avtal och förbrukning.
Överlåtelseavgift
1 433 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel av BRF nettoskuldsättning
478 423 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningens årsredovisning 2022 samt mäklarbild/utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Uträkningen kan eventuellt vara baserad på fel andelstal och kan därför vara felaktig.
Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt

Närområdet

Bostadsrättsföreningen Österport (Fiskmåsen) är belägen med ett av Visbys mest attraktiva lägen. Med placering endast 150-200 meter utanför ringmuren är det få lägen i Visby som kan mäta sig med denna förening. Med närhet till ringmuren, Visby Domkyrka, Östergravar och havet kan du inte bo mycket mer centralt i Visby. Med ca 300 meter till Östercentrum där du finner livsmedel, apotek, banker, butiker, restauranger, caféer och mycket annat har du en närhet som t o m med Gotländska mått är tilltalande och nära. Vill du promenera intill muren mot havet, ta "Hälsans stig" norrut eller gå ner till Visby hamn via innerstan så är det bara att gå över Kung Magnus Väg så befinner du dig i Östergravar.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kung Magnus Väg 24, 62139 Visby
Förening
Riksbyggen BRF Österport
Lägenhetsnr
1221
Område
Visby
Byggår
2007
Boarea
64.5 m2 (Brf)
Rum
2
Våning
2
Hiss
Ja
Månadsavgift
4 814 kr
Driftskostnad/år
8 160 kr
Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt
Utgångspris
2 600 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

BUDGIVNING

Högsta bud 2 450 000 kr

Budhistorik

2 450 000 kr
Budgivare 1
2024-02-22 21:01


Dokument & Länkar

Alla bilder

Kung Magnus väg 24
Vy mot Domkyrkans torn och ringmuren
Välkommen in!
Ljust kök med härlig rymd
Matplats
Balkongen når du från köket
Inglasad balkong i sydväst med vacker utsikt mot ringmuren
Här ser du den extra takhöjden!
Sett mot entré/hall
Hall mot sovrum och ingång till kök till höger
Vardagsrum och sovrum rakt fram
Vardagsrum
Ljus och mycket trivsam lägenhet
Bra utrymme och härlig rymd även i vardagsrummet
Burspråk med fint ljusinsläpp
Vy från burspråket
Sovrum med plats för dubbelsäng
Bra förvaring i sovrummet
Helkaklat badrum
Här finns både tvättmaskin och torktumlare
Fin och välutrustad tvättstuga som ligger i källaren
Populärt bostadsområde med grillplats för de boende
Centralt och attraktiv läge med gångavstånd till det mesta
Dalmansporten som tar dig in i Visby Innerstad
Visbys vackra Domkyrka finns bara en kort promenad bort
Den populära strandpromenaden startar vid Almedalen och Kruttornet
Östergravar i vacker höstskrud
Även vintertid är det vackert i Östergravar

Planlösning

Kung Magnus Väg 24
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!