NÄSTA VISNING

 • Lördag 2 jul

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning lördagen den 2 juli. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-776110.

 • Onsdag 6 jul

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning onsdagen den 2 juli. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-776110.

Småhus / Visby

Lillgränd 5

VISBYVILLA MED PLATS FÖR DEN STORA FAMILJEN

Med utmärkt läge på liten återvändsgränd i centrala Visby finner du den här riktigt stora och generösa villan som nu är till salu. Här ges möjligheter till hela 8-9 sovrum, träningsutrymmen, plats för pingis- eller biljardbord, två badrum, bastu, tre toaletter, garage, stensatt uteplats och balkong i sydväst. Jobbar du hemifrån eller har egen verksamhet finns det bra utrymmen att inreda för det. För dig som trivs i köket med många omkring dig har du här ett riktigt stort kök med plats för många middagsgäster. I fil med köket har du ett vardagsrum med plats för den stora soffan, rejäla umgängesytor och stora fönster i söderläge. Öppen spis och utgång till uteplatsen. En halvtrappa upp har du ett våningsplan med fyra sovrum och ett badrum. Högst upp i huset hittar du tre sovrum till. En halvtrappa ner från entréplan ligger husets stora gillestuga där du kan sätta upp familjens tv och stora tv-soffa. Rummet intill har alla möjligheter och har nyttjats som både pingis- och biljardrum. Rymlig källare med bland annat tvättstuga, pannrum och flera rum för förvaring. Källaren har egen ingång och ett inrett sovrum samt badrum med bastu. Värmesystem luft/vatten från 2011 och år 2012 sattes 3-glas Isolerfönster in. Liten lättskött tomt med lugnt ostört läge.

Beskrivning

Välkommen till ett riktigt stort hus med alla möjligheter att forma för många år framåt. Huset är rejält och välbyggt så med viss renovering och uppgradering av ytskikt kan du här få ett toppenfint boende mitt i Visby. Här bor du i ett både lugnt och ostört bostadsområde med närhet till det mesta.

ENTRÈPLAN

På entréplan finns husets stora kök med bra arbetsytor och gott om plats i lådor och skåp. Här finns också plats för stort matbord med plats för både den stora familjen och matgäster. Vardagsrummet som ligger i fil med köket är ljust, rymligt och erbjuder härliga ytor för socialt umgänge och trivsel. Öppen spis och utgång till den stensatta uteplatsen i sydvästläge. Från vardagsrummet kommer du också upp till övre plan samt ner till gillestuga och källarplan. På entréplan finns också ett kapphänge och en toalett.

GILLESTUGA OCH BILJARDRUMSPLAN

En halvtrappa ner från entréplan finns husets gillestuga där du får plats med din tv och stora tv-soffan om du vill. Rummet har fönster och ligger i marknivå. I fil med gillesstugan ligger ett lika stort rum med flera användningsområden beroende på vad familjen önskar och behöver. Här har det funnits både pingisbord och biljardbord. Vill du ha det som träningsrum kan du inreda det med träningsredskap och vill du bara ha det som en plats för husets barn att vara i så passar det utmärkt för det också.

KÄLLARPLAN

I källarplanet finns husets pannrum, tvättstuga samt flera rum att nyttja efter behov. Förvaring, torkrum, hobbyrum eller vad du önskar och behöver. Källarplan har egen ingång och ett rum inrett som sovrum. Här finns också ett badrum med dusch, toalett och bastu.

ÖVRE PLAN

Från trappa i vardagsrummet når du till de två övre planen. Det första våningsplanet har en hall samt ett stort rum med fönster mot väst. Rummet har använts som sovrum. En halvtrappa upp finns två rum med snedtak varav det ena har använts som sovrum. Mellan de två rummen finns en hall med förvaringsutrymmen.

Tomt

Tomtarea
652 m2

Liten uppvuxen och lättskött tomt med mindre gräsyta och skyddande växtlighet.

Uteplats

Stensatt uteplats och balkong i sydväst.

Bilplatser

Garage samt plats på uppfart och på gatan.

Byggnadsfakta

Kommentar till byggnaden

Det är gjutna betonggolvbjälklag mellan de olika halvplanen vilket gör att huset är väldigt tyst.

Övriga byggnader

Garagebyggnad

Fastighetsbeteckning
GOTLAND VISBY KORALEN 19
Byggår
1973
Boarea
200 m2
Biarea
181 m2
Rum
11
Sovrum
8
Uppvärming
Luftvärmepump tilll vattenburet system, öppen spis
Värmekällans ålder
2011
Grund
Källare
Stomme
Trä
Fasad
Mexisten
Tak
Eternitplattor
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
3-glasfönster isoler
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
A
Energiprestanda
17
Energi konsumtion
18 121 kWh

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 874 kr
Försäkringskostnad
4 945 kr/år
Vatten och Avlopp
6 548 kr/år
Renhållning
1 744 kr/år
Hushållsel
27 181 kr/år
Totala driftskostnader
40 418 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaderna baseras på tidigare ägares förbrukning under 2021.
Pantbrev
375 000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1973
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 450 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 418 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 868 000 kr
Standardpoäng
34

Övrigt

Dödsbodelägarna har låtit utföra en besiktning av huset som finns att tillgå för intresserade. Fastigheten säljs med s k Friskrivningsklausul. Energibyrån har i samband med besiktning och energideklaration utfört en mätning av husets bo- respektive biarea.

Servitut mm

 • Planer och bestämmelser: Koralen,visby, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19740321)
 • Planer och bestämmelser: Koralen,troppen,larmet M M,visby, Stadsplan (Beslutsdatum: 19730530)
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Visby Vattenskyddsområde, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20150330, Registreringsdatum: 20180302)

Närområdet

Fastigheten ligger centralt i Visby. I närområdet finns bland annat livsmedelsaffär, restauranger, idrottsanläggningar, dagis och skolor för alla åldrar. Det växande och expansiva Visborgsområdet och de vackra promenadstråken vid Hällarna når du på några få minuter och till centrum och Visby innerstad cyklar eller promenerar du utan att anstränga dig.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Lillgränd 5, 62147 Visby
Fastighet
GOTLAND VISBY KORALEN 19
Område
Visby
Byggår
1973
Boarea
200 m2 (Mätning) Energibyrån har i samband med besiktning och energideklaration utfört en mätning av husets bo- respektive biarea.
Biarea
181 m2
Rum
11
Tomtarea
652 m2
Driftskostnad/år
40 418 kr
Pantbrev
375 000 kr
Utgångspris
6 500 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

NÄSTA VISNING

 • Lördag 2 jul

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning lördagen den 2 juli. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-776110.

 • Onsdag 6 jul

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning onsdagen den 2 juli. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-776110.


Alla bilder

Lillgränd 5 - Utmärkt läge på liten återvändsgränd
Stort hus med liten lättskött tomt
Uteplats med många soltimmar
Huvudentré sett från Lillgränd
Välkommen in!
Rymlig hall med kapphänge och toalett
Två av husets toaletter - Den högra på entréplan
Kök med plats för den stora familjen
Bra plats i lådor och skåp
Stort fönsterparti mot Lillgränd
Vardagsrum med plats för umgänge
Bra ljusinsläpp från söder
Härligt med eldstad - Framförallt på vinterhalvåret
Från vardagsrummet når du uteplatsen i soligt sydvästläge
Från andra hållet ser du trapporna till övriga våningsplan
En halvtrappa upp från entréplan finns badrum och fyra sovrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Hallen sett mot de två sovrummen vid balkongen
Sovrum med utgång till balkong
Även detta sovrum har utgång till balkongen
Balkong i söderläge
Hall mellan de två översta våningsplanen
Stort rum som nyttjades som sovrum
Sett mot hall och trappa till översta våningsplanet
Sovrum högst upp i huset
Rum högst upp
Halvtrappa ned från entréplan till den stora...
...gillestugan med generösa utrymmen
I fil med gillestugan finns detta...
...stora rum för pingis ,biljardbord eller kanske för...
...träningsredskap, spinning eller yoga
Sovrum med egen ingång i källarplan
Badrum med toalett...
...bastu och...
...dusch
Värmesystemet byttes ut 2011
Tvättstuga
Källaren har flera rum för förvaring
Garage
Huset ligger centralt i Visby med närhet till det mesta

Planlösning

GOTLAND VISBY KORALEN 19

Lillgränd 5
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!