Småhus / Visby

Lyegatan 19

FIN ENPLANSVILLA MED BRA LÄGE

Fin enplansvilla med stora sociala ytor att trivas och umgås i. Villan har renoverats både in- och utvändigt under åren 2009-2022. Ljust kök, mysigt vardagsrum och stort allrum med pelletskamin. Sovrum i olika storlekar samt ett smakfullt och påkostat badrum. Dessutom finns gäst-wc och separat tvättstuga med dusch. På den soliga och lättskötta tomten finns inglasat uterum, altan under tak, utespa, gäststuga och växthus. Garage och flera parkeringsplatser gör boendet bekvämt. Populärt och barnvänligt läge i östra Visby med gångavstånd till förskola, skola och Skarphälls handelsområde.

Beskrivning

Välkommen till ett hus med många möjligheter och där de dyra renoveringarna redan är gjorda.

ENTRÉ

Entré med plats för ytterkläder och skor. Kalkstensgolv.

GÄST-WC

Fräsch helkaklad gäst-wc med fönster. Kalkstensgolv. Utrustning: wc och tvättställ.

HALL

Hall med bra förvaring i garderober med spegelskjutdörrar. Mörkt ekparkettgolv.

SOVRUM

Fint sovrum med två fönster. Ekparkettgolv.

SOVRUM

Stort sovrum med fönster och utgång till altan och trädgård. Garderobsvägg med skjutdörrar. Ekparkettgolv.

BADRUM

Stort och underbart badrum från 2015 med helkaklade väggar, klinkergolv med golvvärme och spotlights. Badrummet är påkostat med både dusch och badkar. Smakfullt med fina detaljer såsom gotländska kalkstensskivor, natursten och inkaklad spegel. Fönster och utgång till altan och trädgård. Utrustning: handdukstork, dusch, wc, stor kommod med tvättskål, skåp, badkar och skåp.

KONTOR

Mindre rum med två fönster. Rummet är perfekt som kontor/arbetsrum eller som extra sängplats. Mörkt ekparkettgolv.

KÖK

Ljust och rymligt kök med trivsam matplats vid fönster. Köket har vita skåpluckor och kalksten ovanför de mörka bänkskivorna. Mörkt ekparkettgolv. Utrustning: frys (2011), kyl (2011), mikrovågsugn (2021), spishäll (2019), spisfläkt (2014), varmluftsugn (2018), diskmaskin (2021) och skafferi.

VARDAGSRUM

Mysigt vardagsrum med två fönster. Här går det att sätta upp en vägg och få ett extra sovrum om behov finns (rummet var tidigare två rum). Mörkt ekparkettgolv.

PASSAGE/GROVENTRÉ

Passage till allrum och garage. Kapphänge och plats för skor. Utgång till uterum. Kalkstensgolv med golvvärme.

TVÄTTSTUGA

Fin tvättstuga som renoverats 2018 med vita kaklade väggar och dekorativt Marrakech kakel ovanför den mörka bänkskivan. Kalkstensgolv med golvvärme (öländsk sten i duschen). Utrustning; städskåp, skåp, tvättho, tvättmaskin, torktumlare (2021) och dusch.

ALLRUM

Några trappsteg ner ligger det ljusa allrummet med generösa ytor och värmande pelletskamin. Rummet har plats för både soffa och stort matbord. Tre stora höga fönster mot uterummet. Vinylgolv.

VIND

Vind med varmförråd om ca 6 m².

UTERUM

Härligt uterum för goda middagar. Skjutbara fönsterpartier och skjutdörr till altan och trädgård.

ÖVRIGA BYGGNADER

På tomten finns en gäststuga i trä och ett växthus.

Tomt

Tomtarea
821 m2

Lättskött trädgårdstomt med stenpartier och vackra kalkstensgångar på husets framsida och gräsmatta på husets baksida. I den soliga trädgården finns bland annat pioner, rosor, vindruvor, hallon, björnbär, plommon- och äppelträd att njuta av.

Uteplats

Altan under tak längs husets baksida. Altanen är perfekt för avkoppling eller grillning i kvällssolens sken. På en stenlagd uteplats finns ett spabad som sätter guldkant på tillvaron året runt.

Bilplatser

Garage på drygt 20 m² med fjärrstyrd port och plats för en bil. Stor asfalterad uppfart med plats för husbil och flera bilar.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Nuvarande ägare har gjort följande förbättringar: 2022 Målning av vardagsrum. 2021 Målning och tapetsering av sovrum, ny diskmaskin, ny mikrovågsugn och ny torktumlare. Tidigare ägare har byggt om och renoverat huset enligt följande: 2019 Omläggning av garagets tak samt ny fjärrstyrd garageport. 2018 Renovering av tvättstuga inklusive nya stammar. Flytt av pannan från tvättstugan till garaget. 2018-17 Byte av fönster samt ny ytterdörr. 2017 Renovering av vardagsrum med nya ytskikt och borttag av vägg. 2016 Renovering av kök. Renovering och borttag av vägg i allrum. Iordningsställande av stenpartier och gångar på trädgårdens framsida. 2015 Nytt helkaklat badrum och nya stammar för v/a. 2014 Renovering/ombyggnad av hall och lilla sovrummet. Nytt golv i gäst-wc. 2012 Altan med nytt impregnerat trä och plasttak. Målning av gäststuga. 2011 Målning av snickerier utvändigt. 2010 Putsning av fasad. Installation av utespa. Avdunstningsskydd i krypgrund samt installation av avfuktare med invändig mätare. Nytt växthus. Renovering av gäst-wc. 2009 Omläggning av husets tak och tilläggsisolering av vind. Installation av pelletskamin i vardagsrum.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND VISBY PERSILJAN 2
Byggår
1969
Boarea
137 m2
Biarea
23 m2
Rum
5
Sovrum
3
Uppvärming
Värmepump luft/vatten och pelletskamin
Värmekällans ålder
2007
Värmekällans märke
CTC EcoAir 107
Grund
Krypgrund/Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Betongtakpannor
Fönster
3-glasfönster isoler (3 st 2-glasfönster)
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
161
Energi konsumtion
17 761 kWh
Personer i hushållet
3

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber (IP-Only öppet nät).

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 524 kr
Uppvärmningskostnad
17 634 kr/år
Försäkringskostnad
6 908 kr/år
Vatten och Avlopp
9 045 kr/år
Renhållning
3 593 kr/år
Totala driftskostnader
37 180 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning.
Pantbrev
4 000 000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1969
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 727 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 206 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 933 000 kr
Standardpoäng
29

Övrigt

Servitut mm

  • Planer och bestämmelser: Rågen,potatisen,rädisan M M,visby, Stadsplan (Beslutsdatum: 19670525)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Visby Vattenskyddsområde, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20150330, Registreringsdatum: 20180302)

Närområdet

Huset ligger i ett lugnt villakvarter i östra Visby. Det är en kort promenad till förskola, skola, mataffärer och butikerna på Skarphäll. Det är även gångavstånd till Östercentrum och innerstan.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Lyegatan 19, 62143 Visby
Fastighet
GOTLAND VISBY PERSILJAN 2
Område
Visby
Byggår
1969
Boarea
137 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
23 m2
Rum
5
Tomtarea
821 m2
Driftskostnad/år
37 180 kr
Pantbrev
4 000 000 kr
Utgångspris
4 975 000 kr

Alla bilder

Fin enplansvilla i populärt område
Utespa sätter guldkant på tillvaron
Villan har fina sovrum...
och härliga ytor med både allrum...
och vardagsrum
Entré och fin gäst-wc
Entré/hall
Stort sovrum med utgång till altan och trädgård
Frukost på sängen
Sovrummet har garderobsvägg med bra förvaring
Det nyrenoverade barnrummet
Rummet har ljusinsläpp från två fönster
Hallen har praktisk förvaring
Det stora och påkostade badrummet från 2015
Här finns både dusch och badkar med lejontassar
Det är helkaklat med fina detaljer
Mot kök och övriga rum
Perfekt mindre rum för arbete hemifrån
Köket har en trevlig matplats vid stort fönster
Köket är ljust och väldisponerat
Smakfullt stänkskydd i kalksten
Det mysiga vardagsrummet
Vardagsrummet kan bli två sovrum
Fin tvättstuga med dusch
Det stora ljusa allrummet
Allrummet har plats för både matbord och soffa
Plats för avkoppling vid den värmande pelletskaminen
Villan har ett härligt uterum...
och en skön altan
Här skiner solen både dag och kväll
Utespa och trädgården
Här badar man året om
På tomten finns även växthus och en fin gäststuga
Perfekt som arbetsplats...
eller för tonåringen och övernattande gäster
Här är lätt att trivas!
Det är praktiskt med många bilplatser och garage
Framsidan har stenpartier och fina kalkstensgångar

Planlösning

GOTLAND VISBY PERSILJAN 2

Lyegatan 19
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!