NÄSTA VISNING

 • Lördag 25 jun

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

 • Onsdag 29 jun

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

Småhus / Martebo

Martebo Kvie 346

FIN FASTIGHET MED PLATS FÖR GÄSTER

Välkommen till en fin fastighet med flera byggnader i idylliskt lantligt läge. Här bor du inbäddad i grönska på en stor härlig tomt med vy över öppna fält. En lugn plats att koppla av på med möjlighet att samla familj och vänner. Byggnaderna har varsamts renoverats och erbjuder många möjligheter. Bostadshus om 90 m² med ljus öppen planlösning och smakfull färgsättning. Charmig äldre putsad stuga om 35 m² med både kök och badrum perfekt för uthyrning eller övernattande gäster. Dessutom finns två fina gäststugor med extra sängplatser. Ett uthus för sommarfester, hobbyverksamhet eller förvaring finns också. Den inbjudande trädgården har flera sköna uteplatser i olika väderstreck till exempel ett trädäck om 30 m² i soligt söderläge och en grusad uteplats med eldstad för grillning eller värme sena sommarkvällar. Till badplatser är det ca 10 min med bil och till Visby är det drygt 2 mil.

Beskrivning

BOSTADSHUS

ENTRÉ/HALL

Välkomnande entré/hall med kapprum för ytterkläder och skor.

SOVRUM

I anslutning till hallen ligger ett fint sovrum med fondtapet och fönster.

VARDAGSRUM

Smakfullt vardagsrum med två fönster och täljstenskamin för värme och trivsel. Vardagsrum, kök och matplats har härlig öppen planlösning och ljusinsläpp från många fönster.

KÖK

Ljust och rymligt kök med stora arbetsytor och bra förvaring. Köket har vit inredning, bänkskiva av trä/tjock ekfaner och ovanför målade pärlspontväggar i grågrön linoljefärg. Fönster åt två håll med utsikt över fälten och den lummiga trädgården. Utrustning: kyl/frys (2022), induktionshäll (2022), spisfläkt (2014), ugn (2014) och diskmaskin (2022).

MATPLATS

Trivsam separat matplats vid stort fönsterparti i söder. Utgång till trädäck och trappa upp till övre plan. Här finns även en dörr till den grusade uteplatsen och trädgården.

BADRUM

Fint badrum med mosaikgolv, våtrumstapet, vitmålad bröstpanel och fönster. Utrustning: tvättmaskin, varmvattenberedare, dusch bakom duschväggar av glas, wc, tvättställ och spegelskåp.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL/ALLRUM

Övre hall/mindre allrum med plats för arbete eller avkoppling. Rummet har putsade väggar och bra takhöjd.

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för två sängar och fönster med fri utsikt över omgivningarna.

SOVRUM

Stort och fint sovrum med dubbelsäng och garderobsutrymme. Även här är det en härlig fri vy från fönstret.

Entréplan har målat trägolv och övre plan har laminatgolv. Huset har varsamt renoverats, målats, putsats eller tapetserats i linje med den rogivande färgskalan (främst i vitt, beiget, grönt och grått)

GÄSTSTUGA (35 m² boarea)

Äldre charmig gäststuga med putsad fasad och eternittak. Stugan byggdes om till bostad 1968. Uppvärmning sker via direktverkande el. Stugan ligger enskilt från bostadshuset och har egna uteplatser och egen adress. Perfekt för uthyrning, generationsboende eller för familj och vänner på besök.

HALL

Hall med plats för ytterkläder och skor.

KÖK

Litet mysigt och enkelt kök med fönster och hörnskåp för förvaring. Utrustning: kyl/frys, två kokplattor och ugn.

VARDAGSRUM

Smakfullt vardagsrum med plats för både soffa och matbord. Rummet har ljusinsläpp från två håll och en öppen spis (måste kontrolleras innan eldning får ske).

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustning: dusch, tvättställsskåp, spegelskåp och wc.

SOVRUM

Ljust sovrum med plats för dubbelsäng. Förvaring i skåp och fönster åt två håll.

Hela stugan har målat trägolv.

BULHUS

Gäststuga i trä med faltak. Bulhuset är charmigt och har indragen el. Här finns plats för både matbord och dubbelsäng.

GÄSTSTUGA

Gäststuga i trä med papptak. Stugan är smakfull med vitmålade väggar och fin fondtapet. Perfekt när två extra sängplatser behövs.

Tomt

Tomtarea
3 652 m2

Stor inbjudande trädgård med allt man kan önska. Här finns stora gräsytor för spel och lek, vackra buskar, fina lövträd och plats för odling. Växterna är omsorgsfullt utvalda för att skapa färgprakt under hela säsongen och flera "rum" för avkoppling. Här finns även en damm med näckrosor och fiskar. Trädgården erbjuder också mycket gott i form av frukt- och bär ( t ex äpple, päron, plommon, körsbär, vinbär, hallon och jordgubbar).

Uteplats

Stort trädäck om 30 m² i bästa söderläge med utsikt över näckrosdamm och med vin- och piprankor som skydd längs kanterna. Här finns gott om plats för solstolar, grill och trädgårdsmöbler. Det finns även grusade uteplatser i olika väderstreck där du kan njuta av sol eller skugga efter önskemål. På kvällarna kan nära och kära samlas vid bänkarna kring eldstaden och grilla eller bara umgås. Den stora trädgården bjuder också på flera mysiga och rogivande platser. Här kan du bli liggandes i hängmattan med en bra bok eller koppla av i en solstol i grönskan och dofterna av hägg, syren, fläder och kaprifol.

Bilplatser

Stor grusad parkering med plats för flera bilar. Det finns även möjlighet att parkera flera bilar vid gästhuset.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Säljaren har gjort följande renoveringar/förbättringar på fastigheten under 2022. Uppdaterad el inklusive nytt proppskåp med jordfelsbrytare. Nya element. Ny varmvattenberedare. Renovering av badrum, kök samt många ytskikt. Ny kyl/frys, induktionshäll samt diskmaskin.

Övriga byggnader

Förutom gästhusen som beskrivits ovan finns ett uthus i trä med plåttak. Uthuset har fönster och flera öppningar. Perfekt för sommarfester, hobbyverksamhet eller förvaring. Snickarverkstad i separat del.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND MARTEBO KVIE 1:51
Byggår
1947
Boarea
90 m2
Rum
4
Sovrum
3
Renoverades
1989
Uppvärming
Värmepump luft/luft, direktverkande el och täljstenskamin
Övrigt om elen
Elen är genomgången och vissa ledningar är bytta. Nytt proppskåp med jordfelsbrytare.
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Fasad
Stående träpanel
Tak
Plåt
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster kopplade
Ventilation
Självdrag
Vatten
Egen borrad brunn
Avlopp
Egen 3-kammarbrunn (äldre)

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
99
Energi konsumtion
0 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber (Telia Triple Play) genom LUMA-fiberförening. I tjänsten ingår internet, bredbandstelefoni och programpaket Kollektiv Lagom. Kostnaden är för närvarande 367 kr per månad. För mer information se www.lumafiber.se.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
6 728 kr
Uppvärmningskostnad
24 000 kr/år
Försäkringskostnad
5 100 kr/år
Vatten och Avlopp
1 414 kr/år
Renhållning
2 360 kr/år
Fiber
4 404 kr/år
Totala driftskostnader
37 278 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Kostnaden är uppskattad då nuvarande ägare ej bebott fastigheten.
Pantbrev
698 600 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1961
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
584 000 kr
Taxeringsvärde mark
313 000 kr
Summa taxeringsvärde
897 000 kr
Standardpoäng
28

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Martebo Kvie 346, 62440 Tingstäde
Fastighet
GOTLAND MARTEBO KVIE 1:51
Område
Martebo
Byggår
1947
Boarea
90 m2 (Säljaren) Bostadshusets boarea 90 m² avviker från bostadshusets taxerade boarea 45 m². Gästhusets boarea 35 m² tillkommer och överensstämmer med taxeringen.
Rum
4
Tomtarea
3 652 m2
Driftskostnad/år
37 278 kr
Pantbrev
698 600 kr
Utgångspris
2 200 000 kr

NÄSTA VISNING

 • Lördag 25 jun

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

 • Onsdag 29 jun

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.


Alla bilder

Välkommen till en fin fastighet med flera byggnader
Fastigheten har ett idylliskt lantligt läge
Bostadshuset är varsamt renoverat
Charmig äldre putsad gäststuga
Uthus för sommarfester eller hobbyverksamhet
Flera gäststugor och sköna platser för avkoppling
Bostadshuset med stort och härligt trädäck
Den trevliga hallen
Vardagsrummet välkomnar dig
Huset har ljusinsläpp från många fönster...
och trivsam öppen planlösning
Vardagsrummet och den värmande täljstenskaminen
Hallen har plats för ytterkläder och skor
Det fina sovrummet
Sovrummet ligger intill hallen
Fräscht badrum med plats för tvättmaskin
Köket har stora arbetsytor och bra förvaring
Fri utsikt över fält och trädgård
Den fina matplatsen
Trappan till övre plan
Stort och ljust sovrum med plats för dubbelsäng
Mot nästa sovrum
Fint sovrum med plats för två sängar
Utsikt över omgivningarna
Arbetsplats mellan sovrummen
Uthus med möjligheter
Perfekt för sommarens fester
Den charmiga gäststugan ligger enskilt från bostadshuset
Välkommen in!
Mot vardagsrummet
Rummet har plats för både matbord och soffa
Fönster mot trädgården
Fönster med vy över fälten
Öppen spis (måste kontrolleras före eldning)
Det ljusa sovrummet
Litet mysigt och enkelt kök
Badrum med dusch
Trädgården bjuder på flera sköna platser
Grusvägen till husen
Bulhuset är också en gäststuga
Här finns plats för bord...
och dubbelsäng
Det finns extra sängplatser...
i fin liten stuga
Det härliga trädäcket har plats för trädgårdsmöbler, solstolar...
och grill
Det finns flera grusade uteplatser
Här kan du äta frukost i solen
På kvällarna kan familj och vänner samlas vid eldstaden för grillning och värme
På tomten finns också en damm med näckrosor och fiskar

Planlösning

GOTLAND MARTEBO KVIE 1:51

Martebo Kvie 346
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!