Bostadsrätt / Sanda

Sanda Stora Varbos 840

TOPPENFIN STUGA NÄRA HAVET

Här ges möjlighet att köpa en välskött och väldisponerad stuga i Björkhaga Strandby. I vackra omgivningar med havet alldeles inpå får du här tillgång till en 44 kvm stuga i ett populärt och omtyckt område. Stugan har två bra sovrum, helkaklat badrum, allrum med matplats samt kök med all utrustning. Golvvärme och effektiv braskamin gör stugan möjlig att bo i även under vinterhalvåret. Allt lösöre ingår i köpet - Enklare blir det inte! Här finns restaurang, pool, beachvolley och boulebana. Dessutom fin sandstrand i skyddad och badvänlig vik. Nära till Kronholmens fina golfbana och bara en kilometer till Klintehamn med livsmedelsbutik, bank, butiker och restauranger. Utmärkta bussförbindelser via Tofta till Visby. Björkhaga Strandby har ett väl inarbetat koncept där du via arrendatorn hyr ut din stuga och får bra intäkter då du inte bor där själv. (Läs mer på hemsidan.)

Beskrivning

Välkommen till en väldisponerad stuga där du har allt du kan önska dig! Stensatt uteplats i solvänligt läge, fräscht badrum, kök med all utrustning, braskamin, golvvärme och plats för hela sju bäddplatser i två sovrum och bäddsoffa.

KÖK

Välutrustat och väldisponerat kök med spishäll, ugn, micro, kyl & frys och diskmaskin. Bra utrymmen i lådor och skåp.

ALLRUM

Ljust och trevligt allrum med matplats vid fönster i två väderstreck samt soffa med plats för umgänge. Braskamin för både värme och trivsel.

BADRUM

Helkaklat och fint badrum med dusch.

SOVRUM 1

Dubbelsäng och tre garderober.

SOVRUM 2

120 cm säng med hopfällbar överslaf. En garderob.

UTEPLATS

Stugan har en stensatt uteplats i solvänligt läge.

Bilplatser

Det finns parkeringsplatser i anslutning till stugorna. Man får köra in och lämna varor och tung handel annars är det bilfritt i området.

Fakta

Förening
BRF Björkhaga Strandby
Lägenhetsnr
54
Accepterar juridisk person
Nej
Byggår
2011
Boarea
44 m2
Rum
3
Sovrum
2

Ekonomi

Avgift
2 130 kr

I månadsavgiften ingår , vatten, kabel-TV, Internet och parkeringsplats.

Avgiftsändringar
Avgiften höjdes inför 2019 p g a höjd fastighetsskatt
Försäkringskostnad
780 kr
Hushållsel
4 200 kr
Totala driftskostnader
4 980 kr
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaderna baseras på nuvarande ägares förbrukning. Stugan har haft värme på under hela året.
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Övrigt

Björkhaga Strandby fick inför 2018 nya arrendatorer som bl a har anlagt ny beachvolley-plan, boulebana och placerat ut en trampolin för ungdomar som vill öva på volter. Studsmatta för de yngre barnen finns också. Restaurangens härliga trädäck i anslutning till pool och strand har byggts ut, servicehuset har renoverats och sedan tidigare finns också möjlighet att hyra cykel på området. Boendekonceptet är att du bor de veckor du önskar och övrig tid kan stugan hyras ut och allt i samband med uthyrningen sköts via arrendatorn. Läs mer på: www.bjorkhagastrandby.se/sv Allt lösöre i stugan ingår i köpet - Smidigt och enkelt för dig som vill köpa!

Närområdet

Björkhaga Strandby ligger vid den vackra Kovik-kusten ca 1 km norr om Klintehamn. Här promenerar du längs stranden till Koviks välkända och pittoreska lilla fiskeläge, kapell och strandbodsmuseum. Söderut har du naturreservatet Vivesholme och ytterligare söderut ligger anrika Varfsholms Pensionat. Värt att notera är att både Björkhaga Strandby och Varfsholms Pensionat fått nya ägare och arrendatorer inför säsongen 2018 och att det händer mycket positivt på den här korta och väldigt fina kuststräckan. Det är cykelavstånd till Västergarns hamn och fiskeläge med fina bad och fiskemöjligheter. I Västergarn ligger också en av Sveriges mest hyllade golfbanor, Kronholmens välbesökta 27-håls anläggning. Kuststräckan Tofta - Västergarn - Sanda -Klintehamn innehåller många vackra delar. Här hittar du fina sandstränder och härliga badplatser. Pittoreska fiskelägen, Koviks kapell och strandbodsmuseum. Det finns flera restauranger och över hela kuststräckan har du alltid en bedårande vy mot västra sidans fantastiska solnedgångar. Från och till Visby, via Tofta Bad, är det utmärkta bussförbindelser och i Klintehamn finns livsmedelsbutiker, bank, restauranger, bygghandel och övrig samhällsservice.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sanda Stora Varbos 840, 623 79 Klintehamn
Förening
BRF Björkhaga Strandby
Lägenhetsnr
54
Område
Sanda
Byggår
2011
Boarea
44 m2 (Brf)
Rum
3
Månadsavgift
2 130 kr
Driftskostnad/år
4 980 kr
Pantsättning
Bostaden är pantsatt
Utgångspris
1 425 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

Alla bilder

Björkhaga Strandby - En pärla på västkusten!
Björkhaga Strandby stuga 54
Välkommen in!
Entré med innerdörr för varma sommardagar
Väldisponerat och välutrustat kök
Kök med spishäll, ugn, micro, kyl&frys samt diskmaskin
Stugan har bra utrymme för umgänge
Matplats
Mysfaktor och värmekälla med bra placering i stugan
Helkaklat och fint badrum med...
...dusch
Sovrum med dubbelsäng och...
...bra förvaring
Sovrum med 120 cm säng och nedfällbar överslaf
Sett mot mat- och allrum
Här väntar härliga sommarkvällar
Här får du 44 kvm välplanerat och havsnära boende
Stensatt uteplats 100 meter från havet
Underbara omgivningar och fantastiska solnedgångar
På området finns ett servicehus med duschar, tvätt, kök och..
...ett samlingsrum
Köket i servicehuset
Från stranden på Björkhaga kan du njuta av solnedgångar som den här
Badbryggan med vy mot Karlsöarna
Den fina sandstranden mot Koviks fiskeläge
Beachvolley blev ett omtyckt nöje i området 2018
Sanda Stora Varbos 840
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!