NÄSTA VISNING

  • Lördag 23 mar

    Ring eller maila för tidsbokning till palle@bostadoliv.se eller på tel 0720-77 61 10. Välkomna!

Bostadsrätt / Visby

Tjelvarvägen 16

TOPPENFIN OCH STOR TVÅA I UTMÄRKT SKICK

Här ges möjlighet att köpa en riktigt fin och smakfullt renoverad lägenhet i centrala Visby endast ca 8-900 meter från Östercentrum och Visby innerstad. Lägenheten har ett fräscht helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättmaskin. Vackert och välplanerat kök med matplats vid fönster. Stort sovrum och klädkammare med utmärkt förvaring och utrymme. Vardagsrum med utgång till balkong i öster. Väl fungerande bostadsrättsförening där bl a stambyte, gårdsrenovering, fönster- och dörrbyten skett de senaste åren.

Beskrivning

Välkommen till en fin och mycket trevlig tvåa i centrala Visby. Lägenheten har gipsputsade väggar, gotlandspanel, fina laminatgolv, stambytt och fräscht badrum samt ett modernt och välplanerat kök. Behaglig färgsättning, stora ytor, bra förvaring samt balkong med fin vy mot öst.

ENTRÉ/HALL

Välkomnande och rymlig hall med plats för ytterkläder och skor. Klinkergolv med golvvärme, gipsputsade väggar och gotlandspanel.

BADRUM

Fräscht helkaklat och stambytt badrum med golvvärme, klinkergolv och bra duschutrymme bakom glasdörrar. Handdukstork, spotlights i taket, tvättmaskin samt fönster för god ventilation.

KÖK

Vackert och trivsamt kök med matplats vid fönster med trevlig vy. Inbyggd mikro och ugn, induktionshäll, diskmaskin och kombinerat kyl/frysskåp. Bra utrymmen, arbetsbänkar och fint laminatgolv.

SOVRUM

Stort trivsamt sovrum med laminatgolv, gipsputsade väggar samt en målad vägg med träpanel. Fönster mot väst med öppen vy.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD

Lägenhet har ett stort välplanerat förråd med utmärkt utrymme för kläder och förvaring.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med fönster och utgång till balkongen.

BALKONG

Balkong i öster med utsikt över innergård.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör både ett källarförråd samt en matkällare.

Bilplatser

Det finns 263 P-platser. Går att hyra för 61 kr/mån. Det finns även 14 garage och 164 carportplatser. Till garage och carport är det kölista.

Fakta

Allmän information

Föreningen äger fastigheterna Gurkan 1 och 2 i Region Gotland med 374 lägenheter och 4 lokaler. Fastigheternas adresser är Tjelvarvägen 10-28 och Irisdalsgatan 2-80 i Visby.

Renoveringar

Föreningen har gjort flera stora renoveringar under senaste åren. 2011-2014. Stambyte samt nya badrum i samtliga lägenheter 2012. Isolering av vindar 2014 Tvättstugor 2015. Byte av belysning (LED) på parkering och innergårdar 2016. Byte av lägenhetsdörrar, balkongdörrar och balkongfönster.

Förening
Riksbyggen Brf Visbyhus nr 13
Lägenhetsnr
52
Våning
2 av 3 våningar i huset
Hiss
Nej
Accepterar juridisk person
Nej
Byggår
1967
Boarea
65.5 m2
Rum
2
Sovrum
1

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
F
Energiprestanda
122

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till Comhem som ingår i avgiften. I detta ingår ett grundutbud av TV, 100 Mbit bredband samt telefoni.

Gemensamma utrymmen

Det finns fräscha och moderna tvättstugor och gemensamma cykelförråd. I området finns ett fristående hus med två samlingsrum att hyra. Där finns även en bastu. För gäster och bekanta finns också en gästlägenhet att tillgå för en mindre kostnad. På de välskötta innergårdarna finns grillplatser och bra lekplatser för barnen. För mer information se www.visbyhus13.se

Ekonomi

Avgift
3 601 kr

I månadsavgiften ingår , värme, vatten, kabel-TV och Internet.

Andelstal
0,23546
Avgiftsändringar
Inga planerade avgiftsförändringar.
Försäkringskostnad
732 kr
Hushållsel
3 600 kr
Totala driftskostnader
4 632 kr
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaderna baseras på nuvarande ägares förbrukning
Överlåtelseavgift
1 163 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
465 kr
Bostadsrättstillägg
300 kr
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Övrigt

Säljaren har tillgång till annat boende vilket innebär att snabbt tillträde är möjligt om så önskas. Föreningen har en egen hemsida där du kan läsa mer om bostadsområdet. Gå in på www.visbyhus13.se

Närområdet

I centrala Visby med närhet till Östercentrum och Visby innerstad ligger denna bostadsrättsförening. Med endast 8-900 meter till ringmuren och Östercentrum där du finner livsmedel, apotek, banker, butiker, restauranger, caféer och mycket annat har du en närhet som tilltalar. Vill du promenera intill muren mot havet, ta “Hälsans stig” norrut eller gå ner till Visby hamn via innerstan så är det bara en promenad på 8-10 minuter så befinner du dig vid Östergravar och kan välja promenadväg. Till skolor och dagis är det också nära och enkelt att ta sig.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tjelvarvägen 16, 621 42 Visby
Förening
Riksbyggen Brf Visbyhus nr 13
Lägenhetsnr
52
Område
Visby
Byggår
1967
Boarea
65.5 m2 (Brf)
Rum
2
Våning
2
Hiss
Nej
Månadsavgift
3 601 kr
Driftskostnad/år
4 632 kr
Pantsättning
Bostaden är pantsatt
Utgångspris
1 675 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

NÄSTA VISNING

  • Lördag 23 mar

    Ring eller maila för tidsbokning till palle@bostadoliv.se eller på tel 0720-77 61 10. Välkomna!


Dokument & Länkar

Alla bilder

Tjelvarvägen 16
Välkommen in!
Fint och stambytt badrum
Påkostat med golvvärme, spotlights i taket och egen tvättmaskin
Sett mot entrén
Ljust och trivsamt kök med matplats vid fönster
Matplats
Vy mot gården från köksfönstret (sommarbild)
Vackert utformat och smakfullt kök
Välutrustat kök med gott om plats i lådor och skåp
Stort och fint sovrum
Sett mot hall och vardagsrum
Klädkammare/förråd
Vardagsrum med stora ytor och utgång till balkong
Sett från andra hållet
Balkong i fritt läge
Härlig balkong (sommarbild)
Vy mot innergården från balkongen
Balkongen
Tvättstuga
Föreningen har gjort i ordning innergårdarna

Planlösning

Planlösning
Tjelvarvägen 16
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!