Bostadsrätt / Visby Innerstad

Mellangatan 7D

3:A MED LÅG AVGIFT OCH UNDERBAR MILJÖ

Vill du bo mitt i världsarvsstaden Visby? Nu finns det tillfälle att köpa en lägenhet med inredd vindsvåning och vy över vackra innerstadskvarter. Den trivsamma lägenheten har kaklat badrum, kök från 2008 och tre rum att disponera efter eget önskemål. Låg månadsavgift i en skuldfri och mycket välskött förening med hyresintäkter. Här kan du njuta av två fina innergårdar i underbar miljö med historiska byggnader. Dessutom finns en fin gemensamhetslokal för möten eller övernattande gäster. Det är nära till innerstadens utbud av restauranger, butiker, caféer mm. Almedalen, universitet och Wisby Strand går du till på några minuter

Beskrivning

ENTRÉ/HALL

Välkomnande entré/hall med plats för ytterkläder och skor. Från hallen når du samtliga rum i lägenheten (utom den inredda vinden). Ljusinsläpp från öppning i taket. Ekparkettgolv.

RUM

Stort och rymligt rum med fint fönster i stor fönsterkupa i öster. Rummet passar både som vardagsrum eller sovrum. Ekparkettgolv.

BADRUM

I anslutning till hallen finns ett vitt kaklat badrum från 2005 med klinkergolv. Rummet är förberett för tvättmaskin. Utrustning: wc, dusch med glasvägg, tvättställ med kommod och badrumsskåp.

KÖK

Ljust kök som byggts om och renoverats 2008. Köket har vita skåpluckor, mörk bänkskiva med flera diskhoar och beigefärgat kakel. Trivsam mindre matplats vid fönster med utsikt över innergård och takåsar. Rutig plastmatta. Utrustning: skafferi, hällspis, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys.

RUM

Rum med ljusinsläpp från fönster i väster och bred trappa upp till inrett vindsrum. Inbyggd garderob och öppet förvaringsutrymme under trappan. Rummet kan användas som matrum, kontor, sovrum eller vardagsrum. Ekparkettgolv.

VINDSRUM

Stort och ljust vindsrum om 27 m² som inretts 2005. Rummet har synliga murstockar och totalt tre takfönster med vy över vackra innerstadskvarter. Två garderober och lucka till vind. Rummet är perfekt som vardagsrum eller stort sovrum. Trägolv (utom där en mindre öppning gjorts för ljusinsläpp till hall).

Lägenheten har fönster i takkupor och fönsterbänkar av kalksten.

FÖRRÅD

Det finns ett källarförråd som hör till lägenheten.

GEMENSAMMA INNERGÅRDAR

Föreningen har två fina innergårdar som de boende kan nyttja. Här finns möjlighet till avkoppling, fika eller middagar.

Bilplatser

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men det finns flera bra och lättillgängliga parkeringsalternativ nära lägenheten.

Fakta

Allmän information

Väl fungerande förening som äger fastigheten Kilen 2, Mellangatan 7A-D i Visby. Fastigheten består av 4 sammanbyggda huskroppar innehållande 13 lägenheter och 2 lokaler varav en lokal används av medlemmarna och den andra är uthyrd. De äldsta huskropparna i Kilen 2 (Mellangatan 7B och C) härstammar från medeltiden och är byggnadsminnesförklarade sedan 1995. Föreningen har två trädgårdar, norra och södra. På bägge gårdarna finns grill och trädgårdsmöbler. Sopsortering gäller och hämtning vid grind finns för papper, plast, plåt, tidningar, kompost och brännbart. Föreningen har inga anställda utan medlemmarna delar på arbetet enligt uppgjorda arbetsplaner och veckoansvarsfördelning.

Renoveringar

Föreningen utför löpande underhåll av föreningens byggnader. För utförlig beskrivning av gjorda förbättringar se årsredovisningen. Stambyte har skett 2005.

Planerade renoveringar

Stenläggning och skyddsräcke på taken.

Förening
Brf Kilen 2
Lägenhetsnr
13
Våning
2 plus inredd vind av 2 våningar i huset
Hiss
Nej
Accepterar juridisk person
Nej
Byggår
1949
Boarea
83 m2
Rum
3
Sovrum
2
Uppvärmning
Fjärrvärme. Ventilation: Självdrag.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
F

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber (Telia Triple Play). Kostnad 249 kr/mån som är obligatoriskt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam välutrustad tvättstuga samt ett tork -och skyddsrum i A-husets källare. I B-huset finns en fin övernattnings- och festlokal med kök och wc som medlemmarna kan hyra. Lokalen har även ingång från Kilgränd. Dessutom finns en hobbylokal/snickarverkstad i källaren. I D-husets källare finns ett gemensamt förråd för trädgårdsredskap.

Ekonomi

Avgift
2 153 kr

I månadsavgiften ingår , värme och vatten.

Andelstal
5,2166225
Andelstal insats
5,2166225
Avgiftsändringar
Inga beslutade avgiftshöjningar.
Hushållsel
4 872 kr
Telia Triple Play
2 988 kr
Totala driftskostnader
7 860 kr
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaden är baserad på förbrukningen under 2018. I hushållselen ovan ingår även kostnaden för uppvärmningen av det inredda vindsrummet.
Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt

Övrigt

Vinden har inretts till rum vilket bekostats av tidigare ägare. Uppvärmningen av vindsrummet bekostas av bostadsrättsinnehavaren, ej av föreningen. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är boarean 56 m². Boareamätning har gjorts av vinden och resultatet blev 27 m². Total boarea = 83 m².

Närområdet

Visby innerstad har en fantastisk miljö och atmosfär. Här finns små smala gränder, vackra byggnader, restauranger, butiker, caféer, Visby Domkyrka och flertalet välhållna och fina ruiner. Hamnområdet med Almedalen, universitet och Wisby Strand når du på någon minuts promenad från lägenheten.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Mellangatan 7D, 621 57 Visby
Förening
Brf Kilen 2
Lägenhetsnr
13
Område
Visby Innerstad
Byggår
1949
Boarea
83 m2 (Bostadsrättsföreningen samt uppmätning av övervåning)
Rum
3
Våning
2 plus inredd vind
Hiss
Nej
Månadsavgift
2 153 kr
Driftskostnad/år
7 860 kr
Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt
Utgångspris
3 500 000 kr

Alla bilder

Välkommen till Mellangatan 7D
En lägenhet med låg avgift och inredd vind
Föreningen har två innergårdar i underbar miljö
Det är smala gränder runt fastigheten
Husets entrésida
Hallen mot köket
Köket är från 2008
Ljust och fint
Köket mot hallen
Stort och rymligt rum
Ljusinsläpp från fönster i stor takkupa
Rummet kan passa som både vardagsrum och sovrum
Rum med trappa till vindsrum
Matrum, kontor, sovrum eller vardagsrum?
Här finns garderob och förvaring under trappan
Det inredda vindsrummet
Rummet är stort och härligt
Två takfönster mot innergården
Utsikt över trädgård och takåsar
Ett takfönster åt öster
Vy över vackra innerstadskvarter...
och domkyrkan i norr
Öppning för ljusinsläpp till hallen
Hallen har plats för ytterkläder och skor
Vid hallen ligger det kaklade badrummet
Föreningens välutrustade tvättstuga
Föreningen har en fin gemensamhetslokal
Lokalen kan bokas för fest eller övernattande gäster
Lokalen har medeltida inslag
Kök i anslutning till lokalen
Du kan fika eller grilla i den norra trädgården
Entrén till den södra trädgården
Här kan du också njuta av fin miljö
Det finns trädgårdsmöbler för de boende
Perfekt för inflyttningsfesten

Planlösning

Planlösning
Mellangatan 7D
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!