NÄSTA VISNING

  • Söndag 28 apr

    Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

Småhus / Ardre

Ardre Alsarve 805L

STOR VILLA I FIN NATUR NÄRA LJUGARN

Välkommen till ett hus om hela 150 kvm att trivas och umgås i. Huset har härliga sällskapsytor och stora fönster som släpper in både ljus och naturen utanför. Trevligt kök perfekt för gemensam matlagning och fint matrum som flödar av ljus och har plats för många. Det stora vardagsrummet ligger centralt i huset med braskamin och stora fönster åt tre håll. Utgång till stor nybyggd altan med sydvästläge och lättskött naturtomt. Det ostörda läget ger direkt en känsla av lugn och avkoppling. Det är nära till vackra strövområden, härliga sandstränder och Ljugarns utbud med caféer och restauranger. Under rubriken Övrigt kan du läsa om säljarens tankar om huset som de kallar "Skogsvillan".

Beskrivning

ENTRÉ/HALL

Entré/hall med plats för ytterkläder och skor.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med underbart stora ytor och braskamin för värme och trivsel. Rummet nås från både hall och matrum och blir som husets "hjärta" med stora fönster åt tre håll. Två fönster vetter mot övriga rum i huset vilket ger en speciell känsla av djup och rymd. Rummet har två fönster och två utgångar till den stora altanen.

MATRUM

Matrummet ligger intill vardagsrummet och i anslutning till köket. Rummet har tre stora fönster mot naturen och plats för stort matbord. Det här är ett rum att trivas i både vid goda middagar eller när du vill koppla av. De djupa fönsternischerna med breda fönsterbänkar är perfekt att sitta och "hänga" i. Här njuter du av ljuset och att ha naturen precis inpå.

KÖK

Trevligt kök som passar bra när flera vill hjälpa till med matlagningen. Köket är stilrent i vitt och grått med mörka bänkskivor. Det är väldisponerat med dubbla diskhoar, dubbla kyl/frys och gott om arbetsytor och förvaring. Även här är naturen ständigt närvarande genom ett stort fönster. Utrustning: dubbla kyl/frys, skafferi, spishäll, varmluftsugn, spisfläkt, mikrovågsugn och diskmaskin.

BADRUM MED TVÄTTMASKIN

Fräscht badrum med grått klinkergolv (golvvärme) och vita helkalklade väggar. Rummet har duschväggar i glas, skåp och fönster. Utrustning: tvättställ, wc, elpanna, tvättmaskin, dusch och handdukstork.

WC

Separat wc med grått klinkergolv (golvvärme) och vita helkalklade väggar. Utrustning: tvättställ och wc.

SOVRUM

Fint sovrum med stort fönster och dubbelgarderob med skjutdörrar.

SOVRUM

Rymligt sovrum med tre garderober och stort fönster.

SOVRUM

Stort sovrum med garderob. Stort fönster mot altanen och mot vardagsrummet.

Hela huset har vattenburen golvvärme. Sovrummen har ekparkettgolv och övriga rum har slipat betonggolv. Väggarna har smakfull vitvaxad träpanel utom vardagsrummet som har putsade väggar. De flesta fönsterbänkar är av gotländsk kalksten.

Tomt

Tomtarea
1 500 m2

Lättskött skogs- och naturtomt under avstyckning. Tomten kommer att bli ca 1 500 m².

Uteplats

Stor nybyggd altan i trä längs husets ena sida. Altanen på ca 70 m² har härligt sydvästläge och är delvis under tak. Här finns plats för solstolar, grill, trädgårdsmöbler och loungemöbler - perfekt för sköna dagar och kvällar.

Bilplatser

Det går att parkera flera bilar i anslutning till huset.

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
GOTLAND ARDRE ALSARVE 1:79, DEL AV
Byggår
2010
Boarea
150 m2
Rum
5
Sovrum
3
Uppvärming
Vattenburen golvvärme till elpanna (värmepump kan kopplas på)
Värmekällans ålder
2010
Värmekällans märke
CTC
Grund
Platta på mark
Stomme
Lättbetong
Fasad
Puts/trä
Tak
Papp
Fönster
2-glasfönster isoler
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Vatten
Gemensamt vatten
Avlopp
Gemensamt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration behövs ej
Energi konsumtion
16 760 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber (öppet nät).

Ekonomi

Uppvärmningskostnad
26 882 kr
Försäkringskostnad
2 740 kr
Vatten och Avlopp
3 596 kr
Vägavgift
959 kr
Renhållning
1 058 kr
Totala driftskostnader
35 235 kr
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning. Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Sophämtning avser ett sommarabonnemang. Rörlig avgift på 2,24 kr/kg tillkommer.
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
2010
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 356 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 356 000 kr
Standardpoäng
30

Övrigt

Säljaren (som även byggt huset) har ordet: "För oss är den orörda naturen det viktigaste när vi planerar ett hem. Vi vill att den karga gotländska tallskogen som mest består av enar och massor av himmel ska finnas nära inpå knuten. Därför lägger vi mycket energi på att inte påverka naturen mer än 150 cm från husväggen. I Skogsvillan har vi dessutom bjudit in naturen i huset med stora fönster. Vi tog inspiration av ett atriumhus som vi modifierade genom att bygga in atriumet. Därför har det stora vardagsrummet putsade väggar, precis som utsidan, och fönster som vetter in i rummet från andra rum. Det ger en fantastisk känsla av rymd när man kan se solen gå upp genom att blicka ut genom sovrumsfönstret, igenom vardagsrummet, igenom matsalen och ut i naturen. Vår avsikt var att ge huset en låg profil från vägen, nästan intetsägande, med fullt fokus på natur och altanlivet."

Servitut mm

Blivande gemensamhetsanläggning: Vägar, grönområden, V/A mm kommer att ingå i gemensamhetanläggning. Fram till bildande av gemensamhetsanläggning förvaltas områdets V/A och vägar av Avloppsbolaget i Ardre AB mot en årlig avgift.

  • Planer och bestämmelser: Alsarve 3:1 m.m., Detaljplan (Beslutsdatum: 19901011)

Närområdet

Villan har ett lugnt läge nära Ljugarn på Gotlands östra sida. På 10 min har du cyklat till en av Gotlands längsta och härligaste sandstränder, en lugn och vacker plats längs Ardre-kusten. Till Ljugarn som är en livlig och välbesökt badort, är det ca 3 km. Här finns flera restauranger och caféer, livsmedelsbutik, post och bensin. Ljugarn är också välkänt för sin barnvänliga sandstrand, med strandfik och glass på bekvämt avstånd. Vitvärs fiskeläge och Folhammars naturreservat med raukfält ligger bara ett par km iväg och är populära utflyktsmål. Ljugarns golfklubb har du på promenadavstånd. Närområdet har vackra strövområden och vandringsleder som inbjuder till ett rikt och aktivt friluftsliv. Det finns mycket bär och svamp i skogarna. Här bor du lugnt och fridfullt med bekväm service på nära håll.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Ardre Alsarve 805L, 623 66 Ljugarn
Fastighet
GOTLAND ARDRE ALSARVE 1:79, DEL AV
Område
Ardre
Byggår
2010
Boarea
150 m2 (Lantmäteriet)
Rum
5
Tomtarea
1 500 m2
Driftskostnad/år
35 235 kr
Utgångspris
3 500 000 kr

NÄSTA VISNING

  • Söndag 28 apr

    Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.


Alla bilder

Välkommen till ett hus att trivas och umgås i
Huset har stora fönster som bjuder in naturen...
och en stor härlig altan
Huset och altanen smälter in i omgivningen
Ljus och välkomnande hall
Vardagsrummet är stort och underbart
Stora sällskapsytor och fönster
Braskamin för värme och trivsel
Fönsterbänkar av gotländsk kalksten
Mot kök och matrum
Några fönsterbänkar kan man sitta på
Matrummet har plats för många
Tre stora fönster mot naturen
Här är lätt att trivas!
Matrummet mot köket
Stort och stilrent kök
Även här är naturen närvarande
Köket är perfekt för gemensam matlagning
Det fräscha helkaklade badrummet
Separat wc
Fint sovrum
Rymligt sovrum
Sovrummet mot hallen
Stort sovrum med stora fönster
Från sängen kan man se morgonsolen tvärs igenom huset
Hallen
Husets entré
Altanen är längs husets ena sida och delvis under tak
Altanen rymmer både solstolar, trädgårdsmöbler, grill...
och en tall med gunga
Altanliv för både stora och små
Huset och naturen
Preliminär fastighetskarta
Huset ligger med gångavstånd till Ljugarns golfbana
Det finns drivingrange...
och en naturskön 9-håls bana
Vid Ardrestranden njuter man av lugnet...
och den långa fina sandstranden
Det är nära till Vitvärs fiskeläge...
med charmiga fiskebodar i sten
Det är även nära till Folhammars raukområde
Vackert och spännande!
Det är cykelavstånd till Ljugarns utbud och den barnvänliga badstranden

Planlösning

Planlösning

GOTLAND ARDRE ALSARVE 1:79, DEL AV

Ardre Alsarve 805L
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!