NÄSTA VISNING

  • Tisdag 11 aug

    Välkommen att kontakta mig för tidsbokning att se fastigheten tisdag den 11 augusti. Du når mig på 0720-776110 eller palle@bostadoliv.se

Småhus / Visby

Avagatan 4

VISBYVILLA MED UTMÄRKT CENTRALT LÄGE

Med närhet till centrum, innerstan, ringmuren och havet finner du denna trivsamma villa med utmärkt läge i centrala Visby. Entréplan med ljust, vackert kök i öppen planlösning med stor matplats där kakelugnen ger både värme och trivsel. Allrum med utgång till trädäck och stort badrum med infraröd bastu för hälsa och välbefinnande. Här finns också sovrum, vardagsrum och en bra klädkammare. Övervåning med ljust och trevligt allrum, tre sovrum och helkaklat badrum. Källare med tvättstuga, förvaringsutrymmen och spännande rum att utforma som t e x vinkällare. Härligt uppvuxen trädgårdstomt med både trädäck och stensatt uteplats i skyddat och solvänligt läge. Litet garage samt parkeringsutrymmen på uppfarten. Fastigheten är ansluten till fiber.

Beskrivning

Välkomna till ett väldisponerat hus med stora sociala umgängesytor och utmärkt läge i centrala Visby. Fyra sovrum och två bra badrum. Härlig och insynsskyddad trädgård med uteplatser i solvänliga och skyddade lägen.

ENTRÉ/HALL

Entré/hall med kalkstengolv med golvvärme. Plats för ytterkläder och skor i två stora garderober med skjutdörrar. Trappa till källaren.

KÖK

Smakfullt och välplanerat kök med bra arbetsytor och matplats för den stora familjen. Kakelugn för både värme och trivsel. Köket har fönster i två väderstreck och öppen planlösning mot matrum och allrum som bidrar till den ljusa känslan du upplever här.

ALLRUM

I det före detta sovrummet som ligger i anslutning till matplatsen har ägarna skapat ett skönt umgängesrum i öppen planlösning med matplats och kök. Här kommer du också ut till trädäck och tomt.

BADRUM

Ljust och fint badrum med rejäla utrymmen som rymmer både infraröd bastu, duschhörna och handfat med tvättkommod.

VARDAGSRUM

Mellan sovrum och klädkammare finns husets vardagsrum med fönsterparti och stor tv-soffa. Vackert fiskbensparkettgolv.

SOVRUM

På entréplan finns ett av husets fyra sovrum. Samma fina fiskbensparkett som i vardagsrummet, bra förvaring samt utgång till trädäck och tomt.

KLÄDKAMMARE

Rymlig "Walk-in-closet" med bra förvaring och plats för strykbord.

ÖVERVÅNING

Övervåning med tre sovrum och ljust allrum med tre takfönster. Helkaklat badrum med dusch. I trappan upp till övervåningen finns dessutom ett utrymme vid takfönstret med plats för liten läshörna.

KÄLLARE

Källare med tvättstuga och bra förvaringsutrymmen. I källaren finns också pannrum och utgång till tomten. Här finns också ett spännande rum/utrymme som t e x kan göras om till vinkällare.

Tomt

Tomtarea
1 123 m2

Härlig trädgårdstomt med uteplatser i skyddade och solvänliga lägen.

Uteplats

Stort trädäck intill huset samt stensatt uteplats i skyddad berså.

Bilplatser

Mindre garage samt parkering för flera bilar på uppfarten.

Byggnadsfakta

Kommentar till byggnaden

I samband med besiktning har säljaren låtit utföra en mätning av bostadshuset. Av mätningen framgår att boarean är 151 kvm och biarean 103 kvm. Ägaren har även påbörjat en översikt av inställning luftvärmepump och elpatron för att få klarhet i elförbrukningen.

Renoveringar

Fastighet där löpande underhåll och reparationer utförts. Bland annat haf följande utförts: 2007 Inreddes vindsutrymmet till boutrymmen med sovrum och dusch. I samband med inredningen av vinden så renoverades två takkupor mot östra och västra sidan. Det installerades nya fönster från två glas kopplade till treglas isolerfönster. 2010 Renoverades hallen vid entrén, nytt kök sattes in och matrummet på på entréplan gjordes i ordning. 2015 Renoverades vardagsrummet och klädkammaren på entréplan. Luft/vattenvärmepumpen byttes ut mot en ny ute och innedel. 2018 Utfördes en rensning av avloppsstammen i källaren ut till regionens ledningar i gatan

Fastighetsbeteckning
GOTLAND VISBY VIPAN 17
Byggår
1936
Boarea
151 m2
Biarea
103 m2
Rum
7
Sovrum
4
Renoverades
Huset byggdes till 1944
Uppvärming
Luftvärmepump med vattenburet system, kakelugn
Grund
Källare/krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Mexisten
Tak
Tegel
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
3-glasfönster Isoler
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energiklass
C
Energiprestanda
89
Energi konsumtion
30 966 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber.

Ekonomi

Försäkringskostnad
3 258 kr/år
Vatten och Avlopp
4 318 kr/år
Renhållning
2 160 kr/år
Totala driftskostnader
64 724 kr/år
Pantbrev
2 974 750 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1938
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 937 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 573 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 510 000 kr
Standardpoäng
32

Övrigt

Observera att husbil varit inkopplad på el under stor del av perioden april-september. Förbrukning 2019 med husbil ca 31 000 kWh. Före husbil var motsvarande förbrukning ca 24000 kWh. Undersökning om förhållandet mellan luftvärmepump och el-patron pågår.

Servitut mm

  • Planer och bestämmelser: Utanför Stadsmuren,visby, Stadsplan (Beslutsdatum: 19340329)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Visby Vattenskyddsområde, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20150330, Registreringsdatum: 20180302)

Närområdet

I lugna och trygga villakvarter i centrala Visby med absolut närhet till Östercentrum och Visby innerstad ligger denna fina fastighet. Med endast 4-500 meter till ringmuren och Östercentrum där du finner livsmedel, apotek, banker, butiker, restauranger, caféer och mycket annat har du en närhet som slår det mesta. Vill du promenera intill muren mot havet, ta “Hälsans stig” norrut eller gå ner till Visby hamn via innerstan så är det bara en promenad på 5-6 minuter så befinner du dig vid Östergravar och kan välja promenadväg. Till skolor och dagis är det också nära och enkelt att ta sig.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Avagatan 4, 621 45 Visby
Fastighet
GOTLAND VISBY VIPAN 17
Område
Visby
Byggår
1936
Boarea
151 m2 (Lantmäteriet) Enl Lantmäteriet är husets stl 142+ 59 kvm. Ny mätning gjordes vid ED och de nya värdena presenteras i denna beskrivning.
Biarea
103 m2
Rum
7
Tomtarea
1 123 m2
Driftskostnad/år
64 724 kr
Pantbrev
2 974 750 kr
Utgångspris
5 350 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

NÄSTA VISNING

  • Tisdag 11 aug

    Välkommen att kontakta mig för tidsbokning att se fastigheten tisdag den 11 augusti. Du når mig på 0720-776110 eller palle@bostadoliv.se


Alla bilder

Här bor du tryggt med Polishuset som granne
Tomten har flera sköna uteplatser
Avagatan 4 - Utmärkt läge i centrala Visby
Stort trädäck och stensatt uteplats i uppväxt berså
Trädgården är en skyddad oas - Mitt i Visby!
Härlig tomt i insynsfritt läge
Välkommen in!
Entréplan med härliga ytor och öppen planlösning
Kök
Välplanerat och lättarbetat kök
Ljust och fint kök med plats för mindre matbord om så önskas
Bänkskivor från Slite Stenhuggeri
Köksbild
Matplats med utrymme för både familj och vänner
Kakelugnen sprider skön värme på entréplan
Planlösning med sköna sociala umgängesytor
Utgång till trädäck och tomt från allrummet (f d sovrum)
Sett mot matplats och kök
Den öppna planlösningen ger många bra alternativ att möblera
Stort fint badrum med rejäla utrymmen
Infraröd bastu från 2019
Sett från andra hållet
Vardagsrummet ligger mellan sovrum och klädkammaren
Sovrum på nedre plan
Förvaring bakom skjutdörrar
Avagatan 4 - Här trivs allt och alla! Valnötterna från eget Valnötsträd!
Stor klädkammare/Walk-in-closet
Sett mot sovrummet
Trappa till övervåningen
Härlig övervåning med bra ljusinsläpp, vinklar och vrår
Skön plats med lite...
...havsvy
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 3
Allrum på övervåningen
Härligt ljusinsläpp genom takfönster
Mysig övervåning med vinklar och vrår
Fint helkaklat badrum med mosaikgolv
Sett från andra hållet
Rymlig källare med bra takhöjd
Tvättstuga
Spännande källarrum som kan bli din nya vinkällare...
Trädäcket
Skyddad uteplats i solvänligt läge
Trädgårdsbild
Lummig plats i trädgården
Här bor du centralt mitt i Visby med närhet till allt
Visby innerstad - Ringmuren - Havet. Allt inom kort promenadavstånd från huset.

Planlösning

Planritning entréplan
Planritning övervåning
Planritning Källare

GOTLAND VISBY VIPAN 17

Avagatan 4
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!