NÄSTA VISNING

 • Lördag 25 maj

  Ring eller maila för tidsbokning till palle@bostadoliv.se eller på tel 0720-77 61 10. Välkomna!

 • Onsdag 29 maj

  Ring eller maila för tidsbokning till palle@bostadoliv.se eller på tel 0720-77 61 10. Välkomna!

 • Lördag 1 jun

  Ring eller maila för tidsbokning till palle@bostadoliv.se eller på tel 0720-77 61 10. Välkomna!

Småhus / Eskelhem

Eskelhem Bringsarve 144

ETT GOTLÄNDSKT DRÖMBOENDE!

Sällan ges möjlighet att erbjuda hus med liknande kvalitéer, charm och känsla. Nuvarande ägare har sedan köpet 2013 på ett väldigt smakfullt sätt renoverat, byggt om, gjort nytt och här skapat ett boende utöver det vanliga. Huset som byggdes i slutet av 1800-talet har bl a fått ny planlösning, omlagt tak, nytt värmesystem, nydragen el, nya vattenledningar och ett nytt vackert kök. En 50 kvm stor veranda under tak har byggts och en stor grusad uteplats som inramas av en grönskande pergola har anlagts. Huset har härliga sociala umgängesytor inte minst genom den stora salen. Här finns 4-5 sovrum och i alla rum ligger det fina trägolv. I flygelbyggnaden "Bryggarhuset" finns alla möjligheter att skapa ditt egna favoritställe om du vill måla, bygga, Yoga, dreja eller bara ha lugn och ro. Stor tomt med vackert anlagd trädgårdsdel med inspiration av Provence. I Eskelhem finns skola t o m årskurs 3 och till Visby är det inte mer är ca 18 km. Till Tofta bad och Gnisvärds fina stränder är det bara 6-7 km och vill du ta dig till Kronhomens fina golfbana är det bara 10-12 min bilväg. Tillträde enl överenskommelse.

Beskrivning

Välkommen till ett smakfullt och tilltalande boende där säljarna lyckats kombinera moderna bekvämligheter med husets äldre charmiga delar. Alla fastighetens olika byggnader är inredda och i ordningsställda med känsla och stil oavsett om det är bostadshus, bryggarhuset eller lekstuga. Välkommen att ta del av ett fantastiskt gotländskt boende!

HALL/ENTRÈ

Hall med nedgång till källaren och plats för ytterkläder och skor.

VARDAGSRUM

Det före detta köket har gjorts om till husets vardagsrum. Här ligger ett gammalt trägolv och den gamla vedspisen har bytts ut till en värmande braskamin. Fönster i två väderstreck och trappa till övervåningen.

TOALETT

Mellan vardagsrum och kök finns en liten toalett med wc och handfat.

KÖK

Det stora vackra och smakfulla köket byggdes 2014. Här finns gott om utrymmen i lådor och skåp, bra arbetsbänkar och moderna vitvaror med bl a vinkyl och ismaskin i frysskåpet. Fyra stora fönster gör köket ljust och väldigt trivsamt.

HALL

Mellan kök och sal finns en hall med litet kapphänge.

FINENTRÈ

Vid husets huvudentré finns en vacker glasveranda med gamla spegeldörrar och plats att sitta ner med morgonkaffet.

RUM

I fil med salen finns ett bra rum som av nuvarande ägare har använts som barnens lekrum. Kan med fördel användas som sovrum eller kontorsutrymme.

SALEN

I husets gamla sal har stora middagar och släktmiddagar tagit plats under åren. Här samlar du den stora familjen och familjens gäster runt det stora middagsbordet. Trägolv och stora fönster för bra ljusinsläpp.

ÖVERVÅNING

SOVRUM 1

Direkt till vänster uppför trappan finns det första sovrummet. Rummet har en inbyggd säng, garderob och fönster mot gården.

SOVRUM 2

Husets andra sovrum har ett takfönster och en större inbyggd garderob.

SOVRUM 3

Det största sovrummet har liksom övriga sovrum fina takbjälkar och trägolv. Stort fönster och säng med förvaring. Här finns en walk-in-closet och du kommer även ut till husets balkong med fin vy över tomt och intilliggande åkrar.

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta, dusch, handfat, wc och ett dubbelfönster. Badrummet gjordes i ordning 2018-19.

SOVRUM 4

Övervåningens fjärde sovrum har precis färdigställts. Här finns ett nytt fönsterparti och en garderob. (möjlig yta för planerat större badrum)

KÄLLARE

I källaren finns husets tvättstuga, pannrum, förråd och ett större rum som nu använts som vävstuga. Från källaren når du husets grusade uteplats, vackert inramad av en pergola med slingrande växtlighet.

BRYGGARHUSET

På fastigheten finns en flygelbyggnad som ger dig alla möjligheter att skapa ett eget utrymme för målar- eller hobbyverksamhet, umgängesytor eller rusta upp för boende om så önskas. Ateljén är ca 48 kvm i nedre plan och ca 22 kvm på övre. Stort trädäck på långsidan mot husets fina trädgårdsodlingar. På fastigheten finns också en äldre verkstadsbyggnad, lekstuga samt en carportbyggnad med putsad fasad och vindsutrymme.

Tomt

Tomtarea
3 204 m2

Vackert uppvuxen trädgårdstomt med stora vackra lövträd, fruktträd och fint anlagd trädgårdsdel med tydlig inspiration av Provence.

Uteplats

En veranda på ca 50 kvm har byggts längs med två av husets väggar. I husets vinkel finns en stor grusad uteplats med vackert bevuxen pergola som inramar uteplatsen.

Bilplatser

En putsad Carportbyggnad med två platser, förvaring och vind finns.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Nuvarande ägare köpte fastigheten 2013 och har sedan dess bl a utfört ombyggnad med ny planlösning på båda plan, omläggning tak, bytt värmesystem, byggt till veranda ca 50 kvm, flyttat och satt in helt nytt kök och byggt nytt badrum. I stort sett alla el-ledningar och rörinstallationer är nya. (Lista på renovering och ombyggnader finns hos mäklaren)

Övriga byggnader

Flygelbyggnad "Bryggarhuset" med trädäck och trädgårdsodling. Bryggarhuset är 48 kvm stor på nedre plan och 22 kvm på övervåning. Vatten och el finns draget och möjligheterna stora gällande nyttjandet. Smedja/snickarbod. Lekstuga och en mindre verktygsbod.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND ESKELHEM BRINGSARVE 1:63
Byggår
1909
Boarea
131 m2
Biarea
90 m2
Rum
7
Sovrum
4
Uppvärming
Luftvärmepump till vattenburet system, Braskamin
Värmekällans ålder
2018
Övrigt om elen
Det mesta av elen är utbytt, ny jordfelsbrytare och nytt elskåp är installerat.
Grund
Källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Plåt
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Enskilt vatten året om, godkänt vattenprov taget 2019
Avlopp
Enskilt och äldre avlopp,

Energideklaration

Energi konsumtion
8 752 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 049 kr
Försäkringskostnad
3 964 kr
Vatten och Avlopp
911 kr
Renhållning
905 kr
Totala driftskostnader
23 680 kr
Övrigt om driftskostnaden
Hushållsel ingår i posten "Uppvärmning". Driftskostnaderna baseras på nuvarande ägares förbrukning. Under största delen av 2018 skedde uppvärmningen genom vedeldning i pannan som i slutet av 2018 byttes ut mot nuvarande luft/vatten-panna.
Pantbrev
713 000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 001 000 kr
Taxeringsvärde mark
356 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 357 000 kr
Standardpoäng
30

Övrigt

Säljarna har låtit utföra en besiktning av fastigheten den 6 maj 2019. Besiktningsprotokoll finns hos fastighetsmäklaren.

Servitut mm

 • Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg parkering

Närområdet

Eskelhem är en trivsam gotländsk socken som sträcker sig ner mot havet vid Tofta Bad i väst. I socknen finns både förskoleverksamhet och lågstadieskola. Bygdegården är centralt placerad och aktiviteterna där är många. I socknen blandas boende av permanent bosatta och sommarboende. Här finns också ett antal aktiva lantbrukare med varierande inriktning på sina gårdar några av dem med ekologisk odling. Avståndet till Visby är knappa två mil vilket gör orten till en populär boplats för flera med arbete i Visby. Till populära Tofta Strand och Gnisvärd är det 6-7 km och till Kronholmens fina 27-hålsbana är det inte mer än ca 9 km.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Eskelhem Bringsarve 144, 622 70 Gotlands Tofta
Fastighet
GOTLAND ESKELHEM BRINGSARVE 1:63
Område
Eskelhem
Byggår
1909
Boarea
131 m2 (Lantmäteriet) Efter senast ombyggnaden beräknas boarean till ca 149 kvm enl säljarens mätning.
Biarea
90 m2
Rum
7
Tomtarea
3 204 m2
Driftskostnad/år
23 680 kr
Pantbrev
713 000 kr
Utgångspris
3 250 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

NÄSTA VISNING

 • Lördag 25 maj

  Ring eller maila för tidsbokning till palle@bostadoliv.se eller på tel 0720-77 61 10. Välkomna!

 • Onsdag 29 maj

  Ring eller maila för tidsbokning till palle@bostadoliv.se eller på tel 0720-77 61 10. Välkomna!

 • Lördag 1 jun

  Ring eller maila för tidsbokning till palle@bostadoliv.se eller på tel 0720-77 61 10. Välkomna!


Alla bilder

Eskelhem Bringsarve 144
Huset sett framifrån
Verandan i aftonsken
Den härliga verandan
Snart grönskar det i pergolan
Welcome to my front porch!
Vem skulle inte trivas här?
På verandan hänger man gärna...
Verandan är fantastisk!
Här kliver du in i huset
Vardagsrummet
Värmande braskamin med hög mysfaktor!
Trappan till övervåningen
Toalett på entréplan
Kombination av äldre och modernt gör köket magiskt!
Välplanerat och smakfullt kök
Kök med härliga och vackra ytor
Frys med ismaskin och vinkyl intill
I det här köket blir matlagning ett rent nöje
Skafferi
Dags för fika!
Den vackra huvudentrén
Hallen vid huvudentrén, sett mot köket
Rum att inreda som kontor, lek- eller sovrum
Salen där du kan samla den stora familjen, vänner och släkt
Salen i kvällsljus
Övervåning
Sovrum 1 med inbyggd säng
Sett mot hall och sovrum 4
Sovrum 2 med...
...inbyggd garderob
Stora sovrummet (3) med hall, balkong och walk-in-closet
Sovrum med vy
Härligt ljusinsläpp genom det fina fönstret
Sett mot hallen
Walk-in-closet
Hallen mot balkong
Utsikt över bryggarhus och öppna fält
Badrummet gjordes i ordning 2019
Sovrum 4 som färdigställts 2019
Förvaring i sovrum 4 (Möjlig utbyggnadsyta för badrum)
Källaren där vävstolen precis monterats ner
Tvättstugan
Bryggarhus och smedjan
Bryggarhuset
Stora rummet i bryggarhuset inbjuder till sommarfester!
Här väntar sköna sommarkvällar
Rum i bryggarhuset
Rum i bryggarhuset
När du vill vara ifred och måla så tar du trappan upp i bryggarhuset
Kakelugn med godkänd rökkanal
Från bryggarhuset kommer du också ut till...
...den här miljön!
Inspirerande trädgårdsmiljö med smak av Provence!
Trädäcket vid bryggarhuset
Lite rast och vila här kanske kan passa?
För de yngre finns givetvis också plats
I den här lekstugan trivs barnen
Smedjan som också har en snickardel
Verktygsboden
Välkommen att slå dig ner!
Uteplatsen ligger väl skyddad i husets vinkel
Balkong och uteplats
Carporten sett från tomten
Översiktsbild med Eskelhems kyrka i bakgrunden
Härlig boendemiljö!

Planlösning

Källarplan
Entréplan
Övre plan

GOTLAND ESKELHEM BRINGSARVE 1:63

Eskelhem Bringsarve 144
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!