Småhus / Visby

Gärdestigen 8

VÄLSKÖTT VILLA MED FINA ÖPPNA YTOR

Välskött och trivsam villa med fina sällskapsytor i öppen planlösning samt hel inredd källare. Huset har nytt kök från 2018 och gott om förvaring. Huset byggdes om 2006 med påkostade renoveringar såsom byte av tak, dränering, nytt badrum och nytt uterum. Huset har skyddade uteplatser med sol från morgon till kväll. På den vackert anlagda tomten med robotgräsklippare finns gäststuga och garage. Huset har ett lugnt läge i södra Visby nära mataffär, skolor och Visborgsområdet med arbetsplatser, träning och natur.

Beskrivning

Välkommen till ett hus med många fördelar. Husets inbjuder till socialt umgänge med stort kök, matplatser och vardagsrum i öppen planlösning. Två bra sovrum samt stort helkaklat badrum med både bubbelbadkar och dusch. Källaren har nyare tvättstuga, relaxrum och bastu samt gästrum och stort allrum. Perfekt för tonåringen och övernattande gäster eller varför inte skapa en uthyrningsdel.

ENTRÉ/HALL

Entré/hall med förvaring i garderober med spegelskjutdörrar. Klinkergolv med golvvärme (vattenburen).

SOVRUM

Rymligt sovrum med walk in closet med belysning och skjutdörr. Laminatgolv.

BADRUM

Stort helkaklat badrum med fönster och klinkergolv med golvvärme (vattenburen). Rummet är påkostat med generösa ytor och utrustning. Utrustning: dusch, handdukstork (el/vatten), hörnbubbelbadkar, tvättkommod och wc.

VARDAGSRUM

Vardagsrum i härlig öppen planlösning mot matplatser och kök. Rummet har tre stora fönster och en välplacerad täljstenskamin för värme och trivsel. Specialgjord vägg för TV:n med kalkstenskiva och dold förvaring. Ekgolv och klinkergolv närmast kaminen.

KÖK

Stort underbart kök från 2018 med plats för många middagsgäster. Köket är smakfullt med vita skåpluckor, mörkgrå bänkskiva och betonggrått stänkskydd. Det är väldisponerat med gott om arbetsytor och förvaring. Köket har även en köksö med förvaring och sittmöjlighet och ett praktiskt gå-in-skafferi/förråd. Rummet har en fin framtagen skorstensstock, fönster mot trädgården och utgång till uterum. Klinkergolv i köksavdelningen med golvvärme (vattenburen) och ekgolv vid matplatserna. Utrustning: frys (2018), kyl (2018), diskmaskin (2018), induktionshäll (2017), spisfläkt (2018), inbyggd mikrovågsugn (2019), inbyggd varmluftsugn (2019) och skafferi/förråd.

SOVRUM

Fint sovrum med garderob med skjutdörrar. Laminatgolv.

KÖKSINGÅNG

Några trappsteg ner finns en köksingång på gaveln mot gäststugan. Plats för ytterkläder och trappa ner till källaren. Klinkergolv.

KÄLLARPLAN

Källare med förvaring under trappan och fem garderober.

TVÄTTSTUGA

Stor tvättstuga med skåp, förvaring och fina bänkytor. Här finns även fläktkonvektor, värmepump och varmvattenberedare. Klinkergolv. Utrustning: torktumlare (2015), tvättmaskin (2015) och tvättho.

RELAXRUM/DUSCH/BASTU

Relaxavdelning med duschkabin, handdukstork, bastu och skåp. Klinkergolv.

GÄSTRUM

Gästrum med garderober och skåp. Trägolv.

ALLRUM

Stort allrum att använda efter eget önskemål. Trägolv.

WC

Helkaklad wc med klinkergolv. Utrustning: wc och tvättställ.

DUSCH

Separat dusch med helkaklade väggar och klinkergolv.

MATKÄLLARE/FÖRRÅD

Praktisk matkällare/förråd.

UTERUM

Inglasat uterum med infravärme.

Tomt

Tomtarea
930 m2

Välskött och vackert anlagd trädgårdstomt med robotgräsklippare. Här finns allt från rosor och hortensia till syren, magnolia, clematis och jasmin. Trädgården har även vindruvor, körsbärs- och äppelträd.

Uteplats

Härliga uteplatser med möjlighet till sol hela dagen. Frukost och lunch avnjuter du bäst på altanen i trä på husets baksida eller i det inglasade uterummet. På eftermiddagen och kvällen njuter du bäst av solen på den skyddade trälagda altanen i hörnet av tomten.

Bilplatser

Garage med plats för en bil och asfalterad infart med plats för flera bilar. Infarten har delvis breddats med singel.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Nuvarande ägare har gjort följande renoveringar/förbättringar: 2019 Walk-in-closet sovrum, gå-in-skafferi, vägg i vardagsrum för TV:n samt nya tapeter. 2018 Nytt kök och ändring av planlösning, anläggning av trädgård och breddning av infart . Tidigare ägare har utfört följande renoveringar: 2016 Nytt staket mot vägen. 2015 Nya källarfönster, fiberanslutning och robotgräsklippare. 2013 Nya sovrumsfönster. 2012 Ny tvättstuga, relaxrum och bastu. 2006 Huset byggdes till med en matplats på baksidan och samtidigt gjordes ett nytt kök, nytt badrum och nytt uterum. Utvändigt dränerades huset och taket lades om med ny takpapp och nya takpannor samt nya häng- och stuprännor.

Övriga byggnader

Fin isolerad gäststuga med trägolv.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND VISBY VIVELN 4
Byggår
1963
Boarea
115 m2
Biarea
90 m2
Rum
3
Sovrum
2
Renoverades
2019
Uppvärming
Värmepump luft/vatten
Värmekällans ålder
2006
Värmekällans märke
CTC
Grund
Källare
Grundens vägg
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Tegel
Tak
Taktegel
Fönster
3-glasfönster (enstaka 2-glas)
Ventilation
Självdrag och mekanisk ventilation
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
85
Energi konsumtion
15 807 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber, IP-only (öppet nät). Det finns även parabol och antenn.

Ekonomi

Uppvärmningskostnad
25 500 kr
Försäkringskostnad
6 413 kr
Vatten och Avlopp
6 228 kr
Renhållning
2 533 kr
Totala driftskostnader
40 674 kr
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning. Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden.
Pantbrev
3 048 000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1971
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 908 000 kr
Taxeringsvärde mark
826 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 734 000 kr
Standardpoäng
40

Övrigt

Servitut mm

  • Planer och bestämmelser: Gråboområdet,visby, Stadsplan (Beslutsdatum: 19520523)
  • Planer och bestämmelser: Viveln Visby, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19580618)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Visby Vattenskyddsområde, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20150330, Registreringsdatum: 20180302)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fråga Väckt Om Förordnande Enl 70 § Byggnadslagen, Fråga väckt om förordnande (Beslutsdatum: 19500614)

Närområdet

Huset ligger i södra delarna av Visby. I närområdet finns livsmedelsaffär, restauranger, förskola och skola. Det växande och expansiva Visborgsområdet når du på några minuter. Tycker du om att röra på dig är det nära till gym, motionsspår, idrottshall och promenader i fin natur.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Gärdestigen 8, 62150 Visby
Fastighet
GOTLAND VISBY VIVELN 4
Område
Visby
Byggår
1963
Boarea
115 m2 (Säljaren)
Biarea
90 m2
Rum
3
Tomtarea
930 m2
Driftskostnad/år
40 674 kr
Pantbrev
3 048 000 kr
Utgångspris
4 250 000 kr

Alla bilder

Fin och välskött villa på Gärdestigen 8
Här finns soliga och skyddade uteplatser...
med sol från morgon till kväll
Härlig öppen planlösning...
och stora fina sällskapsytor
Välkommen in!
Hallen mot övriga huset
Ljust och rymligt sovrum
Ny walk-in -closet med belysning
Sovrummet mot hall och badrum
Det stora påkostade badrummet
Här finns både dusch och bubbelbad
Badrummet mot hallen
Det stora underbara köket
Köket är från 2018
Stilrent och väldisponerat
Köksö med sittmöjlighet
Plats för många middagsgäster
Vardagsrum med värmande täljstenskamin
Stora fönster mot uterum och trädgård
Specialgjord vägg för TV:n
Mot sovrum, köksingång och trappa ner till källaren
Fint sovrum med garderob
Källaren har ett stort allrum
Perfekt för tonåringen eller gäster
Ytterligare ett rum att använda efter eget önskemål
Mot bastu och relaxrum
Den fräscha bastun
Relaxrum med duschkabin
Den stora praktiska tvättstugan
Källaren har gott om plats för förvaring
Det finns separat wc...
och ytterligare en dusch
Från köket/matplatsen finns utgång till uterum och uteplats
Uterummet mot uteplats och trädgård
Uteplatsen ligger härligt skyddad
Det är trädäck runt husets hela baksida
Vackert anlagd trädgård med robotgräsklippare
Här finns vindruvor, körsbär, äpplen...
och fin växtlighet att njuta av
På tomten finns också en isolerad gäststuga
Husets framsida
Garage och asfalterad infart som breddats

Planlösning

Planlösning entréplan
Planlösning källarplan

GOTLAND VISBY VIVELN 4

Gärdestigen 8
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!