Lantbruk / Gothem

Gothem Hinser 352

VACKERT KALKSTENSHUS MED EKONOMIBYGGNADER OCH TILLHÖRANDE MARK

Med byggår 1853 ligger detta vackra och imponerande bostadshus i Gothem socken. Fastigheten har drygt tre hektar mark och idag finns djur i form av hästar, lamm och höns på gården. Nuvarande ägare har renoverat och byggt om huset rejält sedan köpet 2003. B la har ett nytt värmesystem installerats och ny el har dragits. Två nya badrum och ett stort vackert kök har byggts. Taket är omlagt, en kakelugn har satts in och en stor terrass har byggts i solvänligt söderläge. Fasaden putsades och målades hösten 2018. Här finns också en flygel i behov av renovering samt maskinhall och ladugård med utrymme för lösdrift och boxar. Till Botvaldeviks charmiga fiskeläge är det bara två kilometer och kuststräckan norrut via Gothemhammar är vacker och omtyckt. Från bostaden är det ca 3,2 mil till Visby, Slite ligger ca 1,5 mil norrut och till Åminne är det inte mer än ca 4,5 km.

Beskrivning

Tomt

Tomtarea
33 270 m2

Bostadshus

Välkommen till ett vackert och ståtligt Gotlandshus där omfattande renovering och ombyggnad utförts av nuvarande ägare på ett smakfullt och tilltalande sätt.

ENTRÈ/HALL: Rymlig och välkomnande hall med ljusa fina ytskikt och stryktåligt klinkergolv med vattenburen golvvärme. Tak från byggåret.

KÖK: Det välplanerade och smakfulla köket byggdes 2016. Här finns en stor köksö med el, vatten och väl tilltagna utrymmen i lådor och skåp. Kyl och frys i fullhöjd, inbyggd micro, diskmaskin, spishäll och fungerande vedspis. Klinkergolv med golvvärme och ljusinsläpp genom stora 3-glasdörrar/fönster i tre väderstreck. Matplats med utrymme för den stora familjen och utgång till den inbjudande terrassen.

TERRASS: Längs med husets långsida i söder samt halva gavel har den stora terrassen murats upp och därefter försetts med trädäck.

RUM/KONTOR: Intill köket ligger ett rum som idag används som kontor. Här finns ett fint trägolv av gotländskt kärnvirke och mot vardagsrummet har en vacker valvbåge byggts av kalksten från Slite Stenhuggeri. Fint vitmålat tak.

VARDAGSRUM: Samma fina trägolv av gotländskt kärnvirke. Originaltak av grova träplankor samt utgång till terrassen. Stilren och väl fungerande kakelugn som byggts upp på plats.

SOVRUM: Rummet har fint trägolv som övriga rum, originaltak liksom hall och vardagsrum samt fönster i två väderstreck.

BADRUM: Helkaklat badrum från 2009. Vikbar duschvägg, golvvärme (el), badrumsmöbel och handdukstork.

ÖVERVÅNING

HALL: Ljus och trivsam hall som leder till de tre sovrummen på övervåningen. I hallen finns också badrummet samt utgång till möjlig balkong ovanpå husets huvudentré.

BADRUM: Helkaklat badrum med golvvärme (el), vägghängd wc samt badkar. Fönster mot gårdsplanen i norr.

SOVRUM: Till höger ligger ett av två lika stora sovrum. Bra takhöjd, fönster mot öster och platsbyggd säng med förvaring.

SOVRUM: Till vänster ligger det mindre sovrummet med klädkammare och tre fönster mot terrassen i söderläge.

SOVRUM: Det tredje sovrummet har liksom det första ett fönster mot öster och en platsbyggd säng med förvaring.

RÅVIND: På övervåningen finns även en stor råvind med möjlighet att inreda.

KÄLLARE: Med nedgång både in- och utvändigt finns husets källare under del av huset. Där finns bl a tvättutrymme, värmepannan, frysskåp och matkällare.

Boarea
154 m2
Areauppgift enligt
Lantmäteriet
Antal rum
6
Antal sovrum
4
Biarea
30 m2
Taxeringsvärde
692 000 kr
Standardpoäng
25
Uppvärmingskostnad
45 681 kr
Vatten och Avlopp
900 kr
Sophämtningskostnad
2 893 kr
Totala driftskostnader
54 648 kr
Kostnader
Hushållsel ingår i posten Uppvärmningskostnad. Dessutom ingår elförbrukning i ladugård, maskinhall och uppvärmning jacuzzi.
Energideklaration utförd
2019-01-16 00:00
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
F
Energiprestanda
203
Besiktningsman
Claes Johansson, Energibyrån AB
Personer i hushållet
5
Byggår
1853
Byggnadstyp
Kalkstenshus i två plan samt delvis källare
Renoveringar
Fastighet där omfattande renovering och ombyggnad skett sedan köpet 2003.
Uppvärming
Bergvärme
Värmekällans ålder
2014
Elkablar
Ledningar bytta
Jordat eller ojordat
Jordat
Övrigt om elen
I samband med renovering och ombyggnad har i stort sett all el bytts ut i bostadshuset. Jordfelsbrytare finns installerad.
Grund
Källare med grundmurar av kalksten
Stomme
Kalksten
Fasad
Puts
Tak
Tegel
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-och 3-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Egen borrad brunn, vattenprov från 2019 finns hos mäklaren
Avlopp
Avloppsbrunn med infiltration, Delas med 4 andra fastigheter. Nya avloppsstammar 2018.

Ladugård och andra byggnader

Flygel: Intill boningshuset finns en flygel som fungerat som boende för länge sedan. Är i behov av renovering. Ladugård: Halva ladugården är inredd för lösdrift där hästar och lamm går in och ut helt fritt Den andra halvan har bl a boxar för tackor. Maskinhall: Två portar och plats för jordbruksmaskiner och fordon. Hönshus: Med plats för gårdens hönsbesättning. Bulhus: Var tidigare hönshus men har på senare tid används mer som förråd.

Byggnadsarea
420 m2
Taxeringsvärde
150 000 kr

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
GOTLAND GOTHEM HINSER 1:37

Energideklaration

Energi konsumtion
26 443 kWh
Personer i hushållet
5

Arealer

Om behov och intresse finns från kommande ägare kan möjlighet att köpa till ca 5 hektar inhägnad betesmark med el och sommarvatten framdraget diskuteras med säljaren.

 • Skogsmark

  Areastorlek (ha)
  1.0 ha
  Taxeringsvärde
  6 000 kr
 • Betesmark

  Areastorlek (ha)
  1.0 ha
  Taxeringsvärde
  26 000 kr
 • Småhusmark lantbruk

  Areastorlek (ha)
  0.3 ha
  Taxeringsvärde
  177 000 kr

Ekonomi

Försäkringskostnad
5 174 kr
Vatten och Avlopp
900 kr
Renhållning
2 893 kr
Hushållsel
42 806 kr
Försäkring
5 174 kr
Totala driftskostnader
51 773 kr
Pantbrev
2 222 500 kr
Taxeringsår
2017
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
842 000 kr
Taxeringsvärde mark
209 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 051 000 kr

Övrigt

Säljarna har låtit utföra en besiktning och besiktningsprotokoll finns att tillgå hos mäklaren.

Servitut mm

 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fornlämning (Registreringsdatum: 20111005)

Närområdet

Gothem är en aktiv och levande socken på öns östra sida. Här finns vandrarhem, restauranger och vackra kuststräckor där kusten mellan Botvaldeviks mysiga lilla fiskeläge via Gothemhammar till populära Åminne är en omtyckt sträcka. Det korta avståndet till Visby gör orten populär och möjlig för både permanent- och sommarboende. Stränderna vid Åminne och Vitviken är bland öns mest välbesökta.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Lantbruk
Adress
Gothem Hinser 352, 624 30 Slite
Fastighet
GOTLAND GOTHEM HINSER 1:37
Område
Gothem
Tomtarea
33 270 m2
Driftskostnad/år
51 773 kr
Pantbrev
2 222 500 kr
Utgångspris
3 500 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

Alla bilder

Gothem Hinser 352
Huset är byggt 1853
Ett vackert gotländskt kalkstenshus
In går du genom de fina och renoverade entrédörrarna
Välkommen in!
Hallen sett mot vardagsrummet
Det smakfulla och tilltalande köket är från 2016
Vackert och välplanerat kök med härligt ljusinsläpp
Den stora köksön har vatten, el och bra förvaring
Fina ytor - golvvärme - ljusinsläpp i tre väderstreck
Köket har en tilltalande mix av gammalt och nytt
Väl tilltagen fläktkåpa för både modern spishäll och vedspisen
Den stora matplatsen rymmer både familj och gäster
Utgång till den stora terrassen och vy mot kontor och vardagsrum
Köket har både vedspis och eldstad
Köksbild
Kök som inspirerar till matlagning
Den stora terrassen med trädäck har murats upp och försetts med trädäck
Tilltagna ytor - i solvänligt sydvästläge
Terrass som rymmer det stora sällskapet!
Rummet mellan kök och vardagsrum används idag som kontor
Handgjort skrivbord som fyller sin plats
Inbyggt väggskåp - Troligen gjort redan på 1800-talet
Vardagsrummet har liksom kontor och sovrum ett fint trägolv av gotländskt kärnvirke
Även härifrån kommer du ut till terrassen
Vardagsrummet sett mot kontor, kök och entré till vänster
Nedplockad, uppbyggd på plats 2004 och sedan dess en väl fungerande kakelugn
Fin valvbåge med sten från Slite Stenhuggeri
De flesta dörrar och fönster på entréplan är nyare 3-glas
Sovrummet på nedre plan
Badrum på entréplan
Huset har många vackra detaljer. Här bomärket "Teu krokar" för just Gothem Hinser
Trappa till övervåning
Hall på övervåningen
Utgång till möjlig balkong ovanför husets huvudentré
Mot ett av tre sovrum på övre plan
Sovrum med platsbyggd säng
Sett mot hallen
Sovrum med...
...en bra klädkammare
Platsbyggd säng med förvaring även i detta sovrum
Sett mot hallen
Badrummet på övervåningen
Vinklar och vrår ger ändå plats för badkar
Flygeln står på tur att renoveras
På gården finns idag hästar, lamm och...
...höns!
Halva ladugården är inredd för lösdrift
Maskinhall, ladugård och hönshus
Till det lilla fiskeläget vid Botvaldevik är det ca två km
Vy med gården till höger och vägen mot Botvaldevik till vänster
Översiktsvy tagen söderifrån
Havet, Botvaldeviks fiskeläge och den lilla ön Silldungen ligger bara ca två kilometer bort
Fantastiska omgivningar vid Botvaldevik
Ett smultronställe på öns östra sida
Ovanpå huvudentréns farstukvist finns möjlighet att bygga en balkong
Fastighetskarta 2019-01-20

Planlösning

Planritning nedre plan
Planritning övervåning

GOTLAND GOTHEM HINSER 1:37

Gothem Hinser 352
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!