Tomt / Gnisvärd Skogsglänta

Gausarkviar 1 samt 9-38

STORA TOMTER I TRIVSAMMA GNISVÄRD SKOGSGLÄNTA

I eftertraktade och populära Gnisvärdsområdet har vi nu förmånen att förmedla ett antal stora fina tomter i ett vackert och välplanerat område. Gnisvärd Skogsglänta. Samtliga tomter har kommunalt v/a, el och fiber finns vid tomtgräns. Anslutningsavgifterna är till stor del betalda av säljaren. Vägar och belysning bekostas och anläggs också av säljaren. De generösa tomterna har alla en storlek över 2000 kvm. Detaljplan med byggdirektiv finns antagen.(Se länk) Priser mellan 1 100 000 - 1 300 000. Gnisvärd är en omtyckt och trivsam liten ort på öns västra sida, endast knappa två mil söder om Visby. Det vackra fiskeläget, småbåtshamnen, stensättningarna och det välkända kapellet är kännetecknande för orten. I Gnisvärd finns både permanent- och sommarboende och det korta avståndet till Visby i kombination med utmärkta bussförbindelser innebär en kort och smidig sträcka för de som pendlar. Den fina sandstranden som börjar vid hamnen sträcker sig längs med viken bort till Tofta. Till Tofta Bad med flera restauranger, padelbanor, beachvolleyplaner, pool, sommarbutik mm tar du dig via den vackra stranden, på mysiga stigar genom skogen eller via väg 140 med cykelbana som ytterligare ett alternativ. Till Kronholmens toppenfina 27-hålsbana är det inte mer än ca 8-9 km och via en kort skogspromenad hittar du Tofta Strandbageri som erbjuder gott frukostbröd varje morgon!

Beskrivning

Tomt

Tomtarea
2 000 m2

Här finns 29 st stora och avstyckade naturtomter enligt bifogad karta. Alla tomter har en tomtarea över 2 000 m² (friköpta) och från området har du endast ca 1,5 km till havet. Pris 1 100 000 - 1 300 000 kr/tomt

Tomtfakta

Byggrätt, anslutningar m.m.

Det finns detaljplan för området. Se länk. Anslutningsavgifterna är subventionerade av säljaren. Anläggningsavgift för anslutning till kommunalt V/A vid tomtgräns via gemensamhetsanläggning betalas av köparen. Anläggningsavgift per bostadsenhet enligt Regionens taxa för 2020 är 35 270 kr och betalas av köparen. Anslutningsavgift för el till tomtgräns ingår i priset, köparen betalar endast för elabonnemang ca 1 500 kr. Det är förberett för fiber till tomtgräns. Anslutningsavgift subventioneras av säljaren så köparen betalar endast ca 8000 kr. Medlemskap i Eskelhem-Tofta fiberförening skall ingås enligt gemensam överenskommelse. Gemensamhetsanläggning för kommunalt V/A ska bildas. Ny tillfartsväg till tomterna anläggas och bekostas av säljaren. De nya fastigheterna ska ingå i befintlig gemensamhetsanläggning för väg. Samfällighetsvgift för gemensamma vägar, vatten- och avloppsanläggning tillkommer med en begränsad summa/år.

Fastighetsbeteckning
Tofta Bjärs 1:36-1:56 samt Tofta Ansarve 1:94
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp

Övrigt

Länk till Eskelhems skola https://www.gotland.se/51077 Länk till förskolan i Tofta http://www.forskolantofflan.se/startsida.html

Servitut mm

Samtliga fastigheter kommer ingå i gemensamhetsanläggningar avseende vägar och grönområden respektive kommunalt vatten och avlopp.

  • Gemensamhetsanläggning: Gotland Tofta Ga:52 Avser bl a vägar och grönområden
  • Planer och bestämmelser: Tofta Bjärs 1:34 M Fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20150615, Registreringsdatum: 20160126)
  • Samfällighet: Gotland Tofta S:67

Närområdet

Gnisvärd är en omtyckt och trivsam liten ort på öns västra sida, knappa två mil söder om Visby. Det vackra fiskeläget, småbåtshamnen, stensättningarna och det välkända kapellet är kännetecknande för orten. Den fina sandstranden som börjar vid hamnen sträcker sig längst med viken bort till Tofta Bad. I Gnisvärd finns både permanent- och sommarboende och det korta avståndet till Visby i kombination med utmärkta bussförbindelser innebär en kort och smidig sträcka för de som pendlar. Till Kronholmens toppenfina 27-hålsbana är det inte mer än ca 8-9 km. Till Tofta Bad med flera restauranger, padelbanor, beachvolleyplaner, pool, sommarbutik mm tar du dig via den vackra stranden, på mysiga stigar genom skogen eller via väg 140 med cykelbana som ytterligare ett alternativ.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga tomtareauppgifter är hämtade från Lantmäteriet.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande kostnaderna för denna fastighet? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell kalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka fastigheten de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Tomt
Adress
Gausarkviar 1 samt 9-38, 622 65 Gotlands Tofta
Fastighet
Tofta Bjärs 1:36-1:56 samt Tofta Ansarve 1:94
Område
Gnisvärd Skogsglänta
Tomtarea
2 000 m2
Utgångspris
1 200 000 kr

Alla bilder

Stora tomter i härlig Gnisvärdsmiljö
Infart genom den vackra björklunden
Björklunden rymmer åtta tomter
Området har iordningställts på ett varsamt och genomtänkt sätt
Öppet och solvänligt tomtområde
Gnisvärd Skogsglänta
Uppdaterad tomtkarta 20 augusti 2020
Vacker miljö och natur där det öppnats upp för solen
Här växer gamla ståtliga ekar
Här finns mysiga promenad- och cykelstigar
Skeppsättningen - Historia som väcker intresse
Kuststräckan Gnisvärd - Tofta - Västergarn är riktigt vacker
Till havet är det ca 1,5 km
Varierande och härlig natur
Björklunden sett mot den vackra Gnisvärdshimmelen
Fritidsfiske är populärt i dessa trakter
Vallmoblommorna trivs i området
Mandelblommorna strävar uppåt genom grönskan
Murgrönan omfamnar björkarna
Hassel
Både nya och riktigt gamla ekar trivs här
Björklunden bildar en vacker kuliss året runt
Gnisvärds fina fiskeläge och småbåtshamn ligger nära
Gnisvärd är ett populärt ställe för kitesurfing
Stranden från Gnisvärd till Tofta
Gnisvärds strand är värd ett besök året runt
Tofta Strand ligger längs med havet söder om Gnisvärd
Solnedgångarna på västra sidan är magiska

Tofta Bjärs 1:36-1:56 samt Tofta Ansarve 1:94

Gausarkviar 1 samt 9-38
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!