NÄSTA VISNING

  • Lördag 30 maj

    Välkommen att kontakta mig för tidsbokning att se fastigheten den 30 maj. Du når mig på 0720-776110 eller palle@bostadoliv.se

Småhus / Hablingbo

Hablingbo Lilla Burge 823

GOTLANDSGÅRD MED FANTASTISKA MÖJLIGHETER!

I Hablingbo på södra Gotland hittar du denna underbara fastighet med möjligheter att bli ditt gotländska drömboende. Här finns ett stort bostadshus med kök som har både vedspis och bakugn. Vardagsrum och allrum med ljusa, härliga umgängesytor med värmande eldstäder i form av öppen spis och kakelugn. Dessutom två badrum, fyra sovrum och bra förvaringsutrymmen. I det gamla magasinet som renoverats mellan 2015-2017 finns det två fina lägenheter varav den ena även flitigt används som målarstudio under vinterhalvåret. Den stora lägenheten kan nyttjas under hela året och har haft hyresgäster både under vinter- och sommarhalvåret. Den stora ladan har generösa utrymmen och ger goda möjligheter att utforma för verksamhet, försäljning, tillverkning eller umgänge. Vatten och avlopp är planlagt för ytterligare anslutningar. Tomten på nästan 13 000 kvm rymmer bl a päron-, äppel-, plommon- och krikonträd. Här finns givetvis också stora ytor för dig som önskar att odla själv. Till det vackra havsbandet vid Hablingbo Petes är det ca 3,5 kilometer.

Beskrivning

Välkommen till ett smakfullt och vackert boende där ägarna genom åren lyckats kombinera husets äldre charmiga delar med moderna bekvämligheter. Huset har stora härliga umgängesytor med plats för den stora familjen eller många gäster. Här finns fyra bra sovrum, två badrum och ett stort och trivsamt kök.

HALL/ENTRÈ

Rymlig hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring. I hallen mot köket finns också husets väl fungerande bakugn.

TVÄTTSTUGA

I tvättstugan direkt till höger innanför entrén finns husets tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk. Här finns också husets värmepanna.

BADRUM

Badrum med klinkergolv, dusch, wc och ett fint hemmagjutet handfat med tillhörande tvättkommod. Här finns även ett fönster samt en kakelugn som inte används förutom för värmeljus.

KÖK

Det ljusa och smakfulla köket har både vackert trägolv och fina gamla breda träplankor i taket. Här finns gott om utrymmen i lådor och skåp, bra arbetsbänkar och moderna vitvaror med diskmaskin, induktionshäll, kyl & frys i fullhöjd samt inbyggd ugn och mikro. Här finns också en fin vedspis som används för både värme och nytta. Tre stora fönster gör köket ljust och trivsamt.
Köksö med arbetsbänk och förvaring samt matplats vid fönster mot gården.

ALLRUM/MATSAL

Det stora allrummet/matsalen har plats för både matbord, piano och umgänge. Rummet har en öppen sandstensspis och ett fint gammalt trägolv. Fönster i två väderstreck och från rummet kommer du vidare till husets finentré, vardagsrum och övervåning.

FINENTRÈ

Vid husets finentré finns en vacker farstukvist med gamla spegeldörrar och plats att sitta ner med eftermiddagskaffet.

SOVRUM 1

Nedervåningens enda sovrum ligger mellan allrum och vardagsrum. Här finns också en gammal kakelugn som dock inte nyttjats.

VARDAGSRUM/SAL

I husets gamla sal har stora middagar och släktträffar tagit plats genom åren. Nuvarande ägare har valt att använda det vackra gamla rummet för dagligt umgänge och tid tillsammans. Här samlar du den stora familjen och familjens gäster för trivsel och samvaro vid den värmande kakelugnen. Trägolv och fönster i tre väderstreck gör rummet ljust och trivsamt.

ÖVERVÅNING

HALL

När du kommer upp för trappan möts du av en rymlig hall som binder samman sovrum och badrum på husets övervåning. Bra förvaringsutrymmen.

SOVRUM 2

Till vänster i hallen finns husets största sovrum. I rummet kommer tre av husets skorstensstockar upp och från fönstret har du en fin vy mot åkrarna intill.

SOVRUM 3

Övervåningens andra sovrum har trägolv, ett fönster mot söder och vita fina ytskikt.

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta, kaklade väggar, duschplats, handfat med skåp och en wc. Plats för badkar finns.

KLÄDKAMMARE

I fil med sovrum fyra finns en klädkammare som tidigare också har nyttjats som ett litet gästrum.

SOVRUM 4

Även detta sovrum har ljusa fina ytskikt, gammalt trägolv och ett fönster mot norr.

MAGASINET

2015 -2017 byggdes magasinet om för att nu innehålla två separata lägenheter. Båda med fina och välutrustade kök och vackra påkostade badrum. Den mindre lägenheten har två sovrum och öppen planlösning mellan kök och allrum. Här tillbringar nuvarande ägare mycket tid under vinterhalvåret då utrymmet används för målning och skapande. Här står en centralt placerad braskamin som värmer skönt i rummet och det stora glaspartiet ger bra ljusinsläpp. Den större lägenheten ligger på våning två och tre. På andra våningen finns det moderna köket och den stora matplatsen i öppen planlösning. Braskamin centralt placerad som sprider både värme och trivsel. Här finns också det fina badrummet med både tvättmaskin och torktumlare. På våning tre finns ett stort härligt rum för både umgänge och sömn. Vitmålat gammalt trägolv och takbjälkar med inbyggd belysning.

Tomt

Tomtarea
12 871 m2

Stor uppvuxen trädgårdstomt med fruktträd och egna odlingar. Bl a finns här äppel-, päron-, plommon-, och krikonträd. Goda möjligheter och stora ytor att odla vad du själv önskar och vill. Tomten är också förberedd med avlopp om önskemål för nybyggnation finns.

Uteplats

På den stora uppvuxna trädgårdstomten finns flera skyddade och solvänliga platser för dina trädgårdsmöbler. I anslutning till Magasinet finns uteplatser både utan- och under tak.

Byggnadsfakta

Kommentar till byggnaden

Bostadshuset består av två huskroppar med byggår ca 1790 samt 1905.

Renoveringar

Fastighet där löpande underhåll och renoveringar skett. Bl a skedde en omfattande renovering på 90-talet då även taket på bostadshuset lades om, Köket har byggts om vid flera tillfällen. Under 2015-2017 byggdes det gamla magasinet om till två fina gästlägenheter. Se mer på https://www.lillaburge.se/kopia-pa-studion

Övriga byggnader

Magasinsbyggnad som vackert har inretts för två separata boende med egna badrum och kök med god standard. Stor ladugård med härliga ytor och utmärkta möjligheter att utforma efter behov och önskemål. För tillverkning, utställning, försäljning eller som fantastiska umgängesytor för den stora familjen, vänner och bekanta!

Fastighetsbeteckning
GOTLAND HABLINGBO LILLA BURGE 1:7
Byggår
1909
Boarea
213 m2
Rum
6
Sovrum
4
Renoverades
Bostadshus med historia från sent 1700-tal. Hitflyttat 1870 och tillbyggt i början av 1900-talet.
Uppvärming
Luftvärmepump med vattenburet system, öppen spis, kakelugn, köksspis ved, bakugn
Grund
Krypgrund/betongplatta på mark
Stomme
Kalksten/trä
Fasad
Puts/liggande träpanel
Tak
Taktegel
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster, kopplade
Ventilation
Självdrag
Vatten
Enskilt vatten, två borrhål
Avlopp
Enskilt avlopp med infiltration 2015, förberett för flera anslutningar

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
161
Energi konsumtion
55 755 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
5 865 kr
Försäkringskostnad
12 127 kr/år
Vatten och Avlopp
911 kr/år
Renhållning
2 312 kr/år
Hushållsel
34 946 kr/år
Totala driftskostnader
95 296 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Under perioden jan-maj 2019 var den stora lägenheten uthyrd vilket innebar högre driftskostnader.
Pantbrev
2 823 500 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
2013
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 331 000 kr
Taxeringsvärde mark
265 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 596 000 kr
Standardpoäng
24

Övrigt

Säljaren har låtit utföra en besiktning av fastigheten. Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos fastighetsmäklaren.

Servitut mm

  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fornlämning (Registreringsdatum: 20060926)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Vägl § 47, Utökat nybyggnadsförbud enligt väglagen (Beslutsdatum: 19721020)

Närområdet

Hablingbo är en trevlig och levande socken på södra Gotland. Här finns flera besöksmål som representerar gotländsk kultur och kvalitet. Här kan du äta gott, bo bra och handla keramik och gotländskt hantverk av skilda slag. Vid den vackra kuststäckan vid Petes passar det utmärkt att besöka den fina museigården Petes.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Hablingbo Lilla Burge 823, 623 42 Havdhem
Fastighet
GOTLAND HABLINGBO LILLA BURGE 1:7
Område
Hablingbo
Byggår
1909
Boarea
213 m2 (Taxeringsinformationen)
Rum
6
Tomtarea
12 871 m2
Driftskostnad/år
95 296 kr
Pantbrev
2 823 500 kr
Utgångspris
5 350 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

NÄSTA VISNING

  • Lördag 30 maj

    Välkommen att kontakta mig för tidsbokning att se fastigheten den 30 maj. Du når mig på 0720-776110 eller palle@bostadoliv.se


Alla bilder

Hablingbo Lilla Burge 823
Huset består av två huskroppar som byggdes samman i början av 1900-talet
Magasinet som rymmer två fina lägenheter
Vy över hela fastigheten med havet glittrande en bit bort
Bostadshus, magasin och lada med stor potential
Husets finentré
Välkommen in till hall innanför finentrén med trappa till övre plan
Det ljusa och smakfulla vardagsrummet/salen har fönster i tre väderstreck
Sett mot finentrén
Kakelugnen ger både värme och trivsel
Sovrummet på nedre plan
Sett mot hall och finentrén
Hallen sett mot allrummet/matsalen
I allrummet/matsalen finns plats för den stora familjen
Härligt ljusinsläpp även här
Fönster mot ladan och magasinet
Stora härliga umgängesytor och en fin öppen sandstensspis
Köket
Trevlig vy från ett av tre köksfönster
Stort kök med bra utrymmen
Här sett mot allrummet/matsalen
Vedspisen fungerar utmärkt!
Smakfullt inrett och dessutom välplanerat
Hall mot groventrén
Badrummet på nedre plan
Handfat i keramik på betongskiva
Tvättstugan gjordes i ordning 2014
Den gamla bakugnen används till barnens förtjusning också till...
...hemlagade pizzor!
Rymlig hall på övervåningen
Ett av tre sovrum på övre plan
Rummet har en bra arbetsyta
Klädkammare
Sovrum med fönster mot gården
Båda sovrummen har ljusa fina ytskikt
Vy mot gården och de andra byggnaderna
Badrum på övervåningen
Badrummet har också en duschplats (tidigare fanns här ett badkar)
Det största sovrummet har ett...
...fönster med fri vy över åkrarna intill
Rofylld sovplats på Lilla Burge
Sedan början av 1900-talet har huset bestående av två huskroppar sett ut såhär
Tomten är på nästan 13 000 kvadratmeter
Här finns många platser att njuta av de nybakade bullarna
Här finner du lugn och ro - Långt ifrån bilköer och stress
Magasinet med de två lägenheterna som byggdes 2015-2017
Gårdsbilden sett rakt uppifrån
De båda lägenheterna har också egna uteplatser
Studion med uteplats både under tak och i det fria
Här uteplatsen under tak
Underbar miljö!
"Studion" används även under vinterhalvåret. Då mest som...
...målarateljé
Sköna umgängesytor också i magasinet
Modernt utrustat kök
Det stora öppna glaspartiet ger generöst med ljus in i lägenheten
Fint badrum med dusch och egen tvättmaskin
Badrummet och studion färdigställdes 2017
Det lilla sovrummet i studion
Det större sovrummet har vy mot gården
Sovrum
Sett från trappan till sovrum
Fina glaspartier i studion
Här är inte svårt att trivas och må bra
Den här fina bilden möter dig när du svänger in på Lilla Burge 823
Välkommen upp i den stora lägenheten!
Modernt och vackert kök även i denna lägenhet
Med vy som gör att det blir kö till diskhon
Matplats och centralt placerad braskamin
Bakom den gamla originella dörren finns ett sovrum
Sovrummet
Fönster mot gården
Vackert badrum med...
...härlig utsikt!
Underbart rum som går över hela övervåningen i magasinet
Här finns plats både att umgås och att...
...sova
Översiktsvy av Lilla Burges tre byggnader
Den stora ladan ger alla möjligheter för dig som köper
Många fönster på övervåningen ger t e x möjlighet att...
...duka upp till fest!
Härlig rymd som inspirerar - Här har flera teaterscener övats in!
Förutom fönster kan du också öppna upp de gamla foderluckorna
Ladans nedervåning med plats för tillverkning, försäljning eller...
...kanske plats för bandet att repa?
Den gamla Citroënen får kanske ge plats för en utställning eller försäljningsyta för de nya ägarna
Efter en kort cykeltur har du havet framför dig
Kust och hav är alltid nära på Gotland!
Vid öns västra kust får du uppleva magiska solnedgångar

Planlösning

Planritning nedre plan
Planritning övre plan

GOTLAND HABLINGBO LILLA BURGE 1:7

Hablingbo Lilla Burge 823
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!