BUDGIVNING

Högsta bud 3 250 000 kr

Budhistorik

3 250 000 kr
Budgivare 1
2020-09-26 19:25

Fritidshus / Kyllaj

Hellvi Vivlings 835

SOMMARDRÖM MED MAGISKT LÄGE I KYLLAJ

Med unikt läge i Kyllaj får du här chansen att köpa en fastighet där havet och omgivningarna formligen överöser dig med upplevelser och välmående. Från den stora tomten har du utsikt mot havet, ön Fjaugen och med båten tar du dig snabbt till både Furillen och Valleviken. Är du trött på att bada i havet cyklar du bort till kalkstensbrotten vid Smöjen på några minuter. Bostadshuset är byggt på 1800-talet och har enklare standard med mycket charm. Huset har en nedervåning med kök, matplats och vardagsrum med öppen spis. Gamla trägolv och vacker havsutsikt från fönster i öst. Övervåning med två sovrum. Här finns också ett nybyggt (2019) Attefallshus på 30 kvm med stora glaspartier mot havet så här vaknar du och ser solen gå upp. På fastigheten finns också en jordkällare och två enklare förrådsbyggnader. Från tomtgräns har du knappt 80 meter till havet och de fina promenadstråken som går där. Välkomna på visning av denna gotländska sommardröm!

Beskrivning

Välkommen till ett gammalt 1800-talstorp med unikt läge och massor av charm vid öns nordöstra kust. På fastigheten finns även en nybyggd gäststuga där du vaknar med solens första strålar genom två stora fönsterpartier mot öster.

KÖK

Kök med gammalt trägolv, diskbänk och spis med ugn och häll. Vedspis, frys och kylskåp.

MATRUM

Ljus och härlig matplats med gott om plats, fönster i tre väderstreck samt utgång till den stora uteplatsen.

VARDAGSRUM

Det ljusa och trivsamma vardagsrummet har också trägolv och sköna sällskapsytor framför den öppna spisen. Fyra fönster i tre väderstreck ger ett fint ljusinsläpp oavsett tid på dagen.

ÖVERVÅNING

På övervåningen finns två mysiga sovrum. Båda med trägolv och fönster med fin vy.

ATTEFALLSHUS

2019 färdigställdes det fina Attefallshuset som innebär möjlighet att både nyttja som gäststuga eller för egen del. Här är högt i tak, fint trägolv, treglasfönster och isolerat för att kunna bo även under vinterhalvåret. Två stora glaspartier/dörrar ger dig en vacker havsutsikt från stugan. El finns indraget.

Tomt

Tomtarea
3 410 m2

Uteplats

På den stora tomten finns flera platser i skyddade och solvänliga lägen för dina trädgårdsmöbler och solstolar. Alla med det glittrande havet i fokus framför dig. Från den stora grusade uteplatsen vid bostadshuset har du en fantastisk vy mot Fjaugen, Furillen och havet.

Byggnadsfakta

Övriga byggnader

2019 uppfördes ett nytt Attefallshus på fastigheten. Huset är på 30 kvm med stående gotländsk träpanel som är målad i pigmenterad tjärolja. Huset har 3-glasfönster & dörrar. El finns fördragen för att kunna koppla in luftvärmepump. Huset står på plintar och är isolerad i golv (170 mm), väggar(95+45 mm), tak (195+45 mm). Väggar och tak har invändigt genomsläpplig ångspärr för att tåla temperaturväxlingar. Väggarna är klädda med plywood. Förberedda reglar för loft. Huset har två stora glaspartier/dörrar mot havet så här vaknar du och ser solen gå upp. Jordkällare med plåttak samt två förrådsbyggnader i enklare skick. Utedass med havsutsikt.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND HELLVI VIVLINGS 1:135
Byggår
1800
Boarea
50 m2
Biarea
15 m2
Rum
4
Sovrum
2
Uppvärming
Öppen spis, vedspis samt el-radiatorer
Grund
Torpargrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Liggande träpanel
Tak
Eternit
Fönster
Enkelglasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Enskilt vatten
Avlopp
Avlopp saknas

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration behövs ej
Energi konsumtion
450 kWh

TV / Internet

Internet
Fiber finns vid tomtgräns. Anslutningskostnad 15 000 kr plus moms samt insatsen på 12 000 kr (momsfri) https://hellvifiber.se/avtal/225-ny-anslutning. Utöver det är det en månadskostnad.

Ekonomi

Försäkringskostnad
1 740 kr/år
Vatten och Avlopp
712 kr/år
Renhållning
512 kr/år
Hushållsel
5 300 kr/år
Totala driftskostnader
8 264 kr/år
Pantbrev
2 140 000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
213 000 kr
Taxeringsvärde mark
669 000 kr
Summa taxeringsvärde
882 000 kr
Standardpoäng
15

Övrigt

Servitut mm

  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Gotlandskusten, Naturreservat (Beslutsdatum: 19930426, Registreringsdatum: 20101108)
  • Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg
  • Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg
  • Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg

Närområdet

Här kan du starta morgonen med en joggingtur med magiska vyer längs småvägar, över hällar, in på lummiga stigar, runt kalkstenslaguner och vackra stränder och avsluta med ett svalkande dopp innan du går de korta stegen hem. I närheten finns också chan att besöka sandstranden och ödekyrkan vid St:Olofsholm. Sjökrogen i Valleviken är alltid värt ett besök. Rute stenugnsbageri med nybakt bröd, frukost, fika, lunch och Gotlands bästa stenugnspizza finns det de som hävdar. Från Lergravsviken hämtar du rökt fisk och i Hide har du en barnvänlig och fin sandstrand. Lörje med vackra gamla ruiner och byggnader som minner om den gamla kalkindustrin är också en härlig plats att besöka och den har du precis intill. Kort sagt, från Kyllaj har du alla möjligheter att fylla dina sommardagar med små korta cykel- eller båtutflykter. Hoppar du in i bilen så har du Stenkusten, Bungenäs, Fårö, Slite golfbana och mycket annat på några minuters bilresa.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Adress
Hellvi Vivlings 835, 624 50 Lärbro
Fastighet
GOTLAND HELLVI VIVLINGS 1:135
Område
Kyllaj
Byggår
1800
Boarea
50 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
15 m2
Rum
4
Tomtarea
3 410 m2
Driftskostnad/år
8 264 kr
Pantbrev
2 140 000 kr
Utgångspris
3 250 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

BUDGIVNING

Högsta bud 3 250 000 kr

Budhistorik

3 250 000 kr
Budgivare 1
2020-09-26 19:25


Dokument & Länkar

Alla bilder

Hellvi Vivlings 835 - En gotländsk sommardröm i Kyllaj!
Behöver vi säga att soluppgångarna är magiska!
Havet och den lilla gotländska "skärgården" finns här utanför Kyllaj
Fastigheten ligger vackert inbäddad i naturen
Härlig uteplats med plats för många gäster och familjemedlemmar
Solstolar modell Kyllaj
Sola här med vy som är svår att slå
Gotland har 80 mil kust - På få platser kan du njuta av den så här nära
Morgonkaffet smakar utmärkt med den här utsikten
Uteplatsen ligger helt insynsskyddat
Välkommen till bords!
Huset byggdes på 1800-talet
Ön Fjaugen är ett populärt besöksmål för fritidsbåtarna
Soluppgång från Kyllajs lilla hamn
Köket
Havet njuter du av både inifrån och utifrån
Vedspisen i köket är en god värmekälla på tidiga vår eller sena höstkvällar
Mot vardagsrummet
Vardagsrum
Huset har gamla målade trägolv
Sett mot kök och matrum
Den öppna spisen värmer gott
Den gamla huvudentrén mot matplatsen
Matplats
Ljust och trivsamt matrum
Ett av två sovrum på övervåningen
Det andra sovrummet
Inbyggd förvaring
Vy från sovrummet
Avståndet mellan husen säkrar ljudnivån mellan generationerna...
Attefallsstugan byggdes 2019
Blåelden växer även i karg natur
Placerad med tanke på....
...utsikten!
Rejäl takhöjd som kan nyttjas på olika sätt
Öppet och luftigt
Tid för återhämtning
Stugan är placerad på tomten med eftertanke
Runt stugan är det planerat för uteplats
Gången som leder ner till havet
Från stranden precis nedanför
Här fångar du dagens första solstrålar!
Morgonbild mot Kyllajs hamn
Underbar miljö och natur
Stranden ligger inte mer än 70-80 meter från tomten
Ön Fjaugen ligger precis utanför Kyllaj - Bortom ser du populära Furillen
Sett mot Fjaugen och Furillen
Tomten har nivåskillnader
Jordkällare med möjligheter
Fungerar idag som cykelförråd
Utedusch
Utedass med havsutsikt!
Naturnära toalett
Här ser du bort mot kalkstensbrottet vid Smöjen
Kalkstensbrottet vid Smöjen - Badplats som många gillar!
Spännande badplats
Kvällsbild
Björnbär finns i mängder på tomten
Soluppgång i september
Sommarnatt på Kyllaj
Natur och miljö utöver det vanliga
Kyllaj i fin vinterskrud
Här ser du de olika nivåskillnaderna
Viken som går in är Valleviken
Närmaste granne finns på behörigt avstånd
Fastighetskarta

Planlösning

Planritning nedre plan
Planritning övervåning

GOTLAND HELLVI VIVLINGS 1:135

Hellvi Vivlings 835
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!