Småhus / Hogrän

Hogrän Nystugu 607

VACKERT KALKSTENSHUS MED MODERNT INREDD LADA, GÄSTHUS OCH POOLOMRÅDE

Med öppet och trivsamt läge i fin lantmiljö ligger denna unika och tilltalande fastighet. Här finner du ett gotländskt kalkstenshus i absoluta toppskick efter flera års omfattande renovering och ombyggnad. Huset har genomgående fina trägolv och smakfulla ytskikt. Påkostat kök från Ballingslöv med vackra detaljer samt två moderna badrum med gotländsk kalksten. Stora sociala umgängesytor, avancerat ljudsystem och fyra rejäla sovrum. Den stora ladan är helrenoverad och rymmer kontorsdel, konferensrum, kök, gym, dusch, två toaletter, snickar/verkstadsavdelning, garage samt stor hangar/lagerutrymme. Stor oinredd vind ger möjligheter för de nya ägarna att utforma efter egna behov. Gästhuset är helrenoverat i smakfull Gysinge-stil och här finns allrum med kök, sovrum och ett vackert badrum. Intill gästhuset finns också ett litet trevligt orangeri. Det fina poolområdet är stensatt och poolhuset har både braskamin och golvvärme. Stor vacker trädgårdstomt med flera tilltalande och sköna uteplatser.

Beskrivning

Välkommen till en mycket smakfull och väldesignad fastighet som rymmer det mesta. Här kan du inte bara bo och leva väl här finns också möjlighet att driva ditt företag eller verksamhet i helrenoverade och vackra lokaler. Dessutom kan du erbjuda toppmodernt boende åt dina gäster eller kunder som också kan ges möjlighet att njuta av poolbad och skönt gotländskt lantliv.

BOSTADSHUSET - VARDAGSENTRÉ

Rymlig hall/entré med gotländskt kalkstensgolv med golvvärme. Plats för ytterkläder och skor bakom dörr som leder till källaren. Trappa till kök och allrum.

BADRUM

Påkostat badrum med gotländsk kalksten, golvvärme och badrumsskåp.

TVÄTTSTUGA/FÖRRÅD

Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Dubbla handfat med förvaring. Innanför tvättstugan finns ett bra förrådsutrymme.

RUM

En trappa upp finns ett första rum med äldre fungerande vedspis. Lämplig plats för läshörna eller samtalsrum efter middagen.

KÖK

Det ljusa och smakfulla köket har modern och påkostad utrustning med bland annat vinkyl, ismaskin och en köksö med sittplatser. Härligt ljusinsläpp från stora fönster, skön golvvärme och en braskamin för både trivsel och värme. Köket har också ett utmärkt extrarum för förvaring och torrvaror. Bredvid köket finns ett rum som kan användas som lek- eller matrum.

SOVRUM

Den gamla vinden har byggts om till ett stort generöst sovrum med takbjälkar och väl tilltagna ytor.

ALLRUM/SAL

Det stora allrummet/salen har fönster i tre väderstreck och erbjuder stora sociala umgängesytor. Här ryms den stora hörnsoffan och många gäster får plats vid matbordet. Kakelugn och vackert trägolv.

ÖVERVÅNING

HALL

På hela övervåningen ligger det fina trägolv och de många fönsterna i kombination med den väl tilltagna takhöjden ger en både rymlig och ljus känsla i de fina utrymmena på övervåningen. Här finns plats för både umgänge och arbetsplatser. Välplanerat med inbyggda garderober och skåp där utrymme getts.

BADRUM

Exklusivt och smakfullt badrum som färdigställdes 2018. Inbyggt badkar vid fönster, separat dusch och wc. Dubbla handfat och fina badrumsskåp.

SOVRUM

Husets stora sovrum har en rymlig garderobsvägg och två fönster med öppen och vacker vy över åkrarna intill.

Sovrum 2+3

De två andra sovrummen på övervåningen har båda fina trägolv och varsitt fönster.

Tomt

Tomtarea
8 613 m2

Uppvuxen trädgårdstomt med stora vackra löv- och fruktträd, fantastiska rosor, fina grusgångar, anlagda stengångar och grönskande gräsmatta. Rabatter med perenna växter och odlingsbäddar finns. I orangeriet växer vindruvor och tomater.

Uteplats

Fastigheten rymmer flera fina och solvänliga uteplatser. Bland annat den stora stensatta i husets vinkel och det stensatta området vid poolen, Det finns även en fin uteplats vid kontorsdelen av ladan.

Bilplatser

Garage med el-port. Hangar med el-port samt även möjlighet att nyttja snickardelen som garageplats om behov finns. Även där finns det en el-port.

Byggnadsfakta

Kommentar till byggnaden

Kalkstenshus med byggår ca 1883. Totalrenoverat from 2010 då fastigheten köptes.

Renoveringar

Omfattande renoveringar har utförts sedan köpet 2010. Lista på vad som renoverats, byggts om eller till finns hos ansvarig mäklare.

Övriga byggnader

På fastigheten finns en stor helt nyrenoverad lada med kontorsutrymmen, kök, konferensrum, gym, dusch, två toaletter, garage, snickarverkstad och stor hangar. Hel övervåning att inreda efter behov. Här finns också ett gästhus designad i Gysinge-stil med kök, allrum, badrum och ett sovrum. Poolhus med golvvärme, braskamin och relax. Här finns också ett äldre hönshus samt ett gammalt bulhus från 1700-talet som ännu återstår att göra något med.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND HOGRÄN NYSTUGU 1:27
Byggår
1883
Boarea
203 m2
Biarea
33 m2
Rum
7
Sovrum
4
Renoverades
Sedan fastigheten köptes våren 2010 har i stort sett alla byggnader byggts om eller renoverats.
Uppvärming
Bergvärmepump, braskamin, kakelugn, solceller
Värmekällans märke
CTC
Elkablar
Ledningar bytta
Huvudsäkring
20 A
Jordat eller ojordat
Jordat
Grund
Källare
Fasad
Puts
Tak
Tegel
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Enskilt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd
Energi konsumtion
52 673 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 049 kr
Försäkringskostnad
11 866 kr/år
Vatten och Avlopp
657 kr/år
Renhållning
2 615 kr/år
Totala driftskostnader
82 878 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaderna baseras på nuvarande ägares förbrukning. Hushållsel och Uppvärmning ingår i posten Elkostnad.
Pantbrev
4 500 000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 802 000 kr
Taxeringsvärde mark
398 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 200 000 kr
Standardpoäng
35

Övrigt

Säljaren har låtit utföra en förbesiktning av bostadshuset. Protokoll finns tillgängligt hos mäklaren,

Servitut mm

  • Rättigheter last: Officialservitut: Väg
  • Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg avlopp
  • Rättigheter last: Ledningsrätt: Fiberkabel

Närområdet

Hogrän socken ligger söder om Visby på västra Gotlands inland. Socknen består av skogsbygd i väster och slättbygd med bördig åkermark i öster. Till Visby är det inte mer än ca 2 mil och till Roma är det ca 9 km. Till kusten med fina bad, restauranger och fina solnedgångar vid Klintehamn tar du din på ca 15 minuter med bil. Är du golfare och vill spela på en av Sveriges absolut finaste golfbanor så har du Kronholmens eminenta golfbana på ca 1,5 mils avstånd från fastigheten. Noterbart är att det finns 5-6 permanentboende familjer på den lilla grusvägen som omger Hogrän Nystugu 607.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Hogrän Nystugu 607, 62196 Visby
Fastighet
GOTLAND HOGRÄN NYSTUGU 1:27
Område
Hogrän
Byggår
1883
Boarea
203 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
33 m2
Rum
7
Tomtarea
8 613 m2
Driftskostnad/år
82 878 kr
Pantbrev
4 500 000 kr
Utgångspris
9 000 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

Dokument & Länkar

Alla bilder

Hogrän Nystugu 607
Välkommen till denna fantastiska miljö!
Grusad ingång till huvudentrén
Översiktsvy mot ladan, bostadshus och poolhus
Vacker entré till Hogrän Nystugu 607
Klassisk gammal finentré till det vackra Gotländska bostadshuset
Huvudentré med anor och historia
Välkommen in!
Hall mellan allrum och kök
Sett mot allrum/sal
Underbara ytor i allrummet/salen
Gott om plats för både matbord och soffa
Stora fönster i tre väderstreck
Stora och härliga umgängesytor för familj och vänner
Kakelugn
Det smakfulla och väldesignade köket kommer från Ballingslöv
Ljust, smakfullt och vackert komponerat kök
Braskamin insatt i köket
Vy från köksfönster
Gotländsk efterrätt med egen glassmaskin gör du på de utmärkta arbetsytorna i köket
Sett mot matförråd och trappan till gamla vindsutrymmet
Extra köksutrymme är till stor nytta
Lekplats för de små eller en trevlig matplats för familjen
Det gamla vindsutrymmet har blivit ett stort charmigt sovrum
Stora fina ytor
Äldre fungerande vedspis och plats för...
...samtal efter dagens vedermödor
De många och stora fönsterna ger huset ett fantastiskt behagligt ljus
Välkommen in via vardagsingången!
Bakom skohyllan kommer du ner till källaren
Badrum på entréplan
Badrum sett mot hall och trappa till kök
Huset har noga utvalda och påkostade materialval
Tvättstuga
Trappa till övre plan
Välkommen upp till övervåningen
Ett av tre sovrum på övervåningen
Sovrum
Arbetsplats
Vackra och stilrena ytor
Välplanerat där varje utrymme tagits omhand
Påkostat badrum med inbyggt badkar...
...separat duschplats och
...plats för två
Detaljbild badrum
Det stora sovrummet
Garderober bakom skjutdörrar
"Jag trivs bäst i öppna landskap..."
Huset är byggt i vinkel
Det finns många kvadratmeter gotländsk kalksten på fastigheten
Stensatt och solvänlig uteplats väl skyddad i husets vinkel
"Vardagsingången"..
Plats för behaglig samvaro och umgänge
Rosor finns i mängder!
Även gästhuset är totalrenoverat
Gästhusets fina entré sker via den här farstukvisten
Välkommen in i gästhuset
Tid för samtal och behaglig tillvaro
Gästhuset sett mot allrum och farstukvist till höger
Allrum med vackert fönsterparti mot...
... pool och trädgård
Kök och egen fiberuppkoppling finns att tillgå
Helkaklat badrum i gästhuset
Inrett med kvalité och stil
Sovrum
Sovrummet sett mot entrén
Orangeri med utrymme för...
...ett glas champagne
Rofylld och underbar miljö
Värmekälla
Poolområdet sett från huvudentrén
Poolhuset har både golvvärme och braskamin
Uppvärmd pool och stensatt poolområde
Huset sett från poolområdet
Uppvuxen och härligt grönskande trädgård
Den stora ladan är totalt helrenoverad med originalutseende exteriört
Härlig arbetsmiljö - Här skrevs den populära boken om 100-åringen
Naturnära arbetsplats
Del av ladan som används som kontorsplatser
I ladan finns ett modernt utrustat kök
Stor toalett
Gym med...
...omklädningsrum och dusch
En av två toaletter
Rum för möten, sovplats eller kontor
Samlings-eller mötesrum med bra ljusinsläpp och dörr till uteplats
Mötesrummet sett mot snickardelen
Snickardelen som också har en ingång via en garageport
Stensatt uteplats vid ladan
Till hangaren finns det en elport
Hangaren skall rymma en helikopter. Eller båt, husbil eller annat du vill förvara här
På ladans övervåning finns möjligheter att skapa vad du är i behov av
Huset sett från ladan
Ett projekt återstår 1700-tals bulhuset
Bulhuset är från 1700-talet
Hogrän är en gammal fin lantbrukssocken
Härlig och rofylld boendemiljö
Vacker lantmiljö
Översikt fastighetens samtliga planlösningar
Vind gästhus
Fastighetskarta 2019-07-10

Planlösning

Entréplan bostadshus
Övervåning bostadshus
Ladan
Ladan övervåning
Gästhus + Orangeri

GOTLAND HOGRÄN NYSTUGU 1:27

Hogrän Nystugu 607
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!