BUDGIVNING

Högsta bud 3 000 000 kr

Budhistorik

3 000 000 kr
Budgivare 2
2019-06-17 11:09

2 900 000 kr
Budgivare 1
2019-06-17 10:52

2 800 000 kr
Budgivare 2
2019-06-16 18:29

2 450 000 kr
Budgivare 1
2019-06-16 13:31

Småhus / Katthammarsvik

Jacob Häggs väg 22

SEKELSKIFTESHUS MED CHARM OCH KARAKTÄR

Sekelskifteshus i fina Katthammarsvik på stor och vacker tomt. Huset har härlig rymd, charm och karaktär. Här finns fina spegeldörrar, stora fönster, vedspis och kakelugnar. Kommunalt v/a och anslutet till fiber. Huset har ägts av samma familj sedan det byggdes 1913 och välkomnar nu nya ägare som kan renovera och skapa sitt drömboende på sommaren eller året om. På den uppvuxna tomten finns en lada samt ett garage. Gångavstånd till mataffär, buss, restauranger och bad. Det är nära till vacker natur och Östergarnslandets alla utflyktsmål.

Beskrivning

Välkommen till ett hus med många rum och en takhöjd på 2,60 m. Entréplan har hall, rymlig sal, kök och två rum att disponera efter eget önskemål. Grovingång, förråd med fd bakugn, badrum och uppgång till vind. Övre plan har tre sovrum, gott om förvaring och oinredd vind. Huset har fungerande vedspis och totalt tre kakelugnar varav en är godkänd för eldning.

ENTRÉPLAN

ENTRÉ/HALL

Entré via veranda och pardörrar till hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen har handmålade väggar och trappa upp till övre plan. Från hallen når du både sal, kök och sovrum. Målat trägolv.

SAL/VARDAGSRUM

Till vänster om hallen ligger den stora salen med tre vackra fönster och fin kakelugn (ej godkänd för eldning). Plastmatta.

SOVRUM

Till höger om hallen finns ett ljust rum med två fönster och kakelugn (ej godkänd för eldning). Rummet passar bra som gästrum.

KÖK

Rymligt kök med trivsam matplats vid stort fönster. Köket har äldre skåpsinredning, vedspis (godkänd för eldning) och elspis. Plastmatta med klinkergolv närmast spisarna.

SKAFFERI/FÖRVARING

I anslutning till köket finns ett praktiskt skafferi/förvaringsutrymme med hyllor samt plats för kyl och frys. Plastmatta.

RUM

Intill köket ligger ett rum med värmande kakelugn (godkänd för eldning) och fönster i söder. Plastmatta.

FD BRYGGHUS MED GROVINGÅNG OCH FÖRRÅD

Groventré med plats för ytterkläder. Förråd med fd bakugn. Från hallen når du kök, badrum samt uppgång till vind. Betonggolv.

BADRUM

Badrum med äldre våtrumsmatta och våtrumstapet. Badrummet har tvättställ, wc och dusch. Innanför badrummet finns ett separat utrymme för t ex tvättmaskin.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL

Övre hall med takfönster, praktisk förvaring och utgång till vind. Plastmatta.

SOVRUM

Stort och rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Stort fönster i norr och fyra garderober/skåp samt förvaring. Plastmatta.

SOVRUM

Rymligt sovrum med fönster i söder. Trägolv.

SOVRUM

Ljust sovrum med fönster i väster och fyra garderober. Plastmatta.

OINREDD VIND

Oinredd vind med plats för förvaring. Här är varmvattenberedaren från 2016 placerad.

Tomt

Tomtarea
4 305 m2

Stor och härligt uppvuxen tomt. Här finns allt från valnöt, ek, buxbom, syren och kaprifol till vildvin, karagan, rosor och tulpaner. Det finns även möjlighet till odling och mycket gott att äta från trädgården såsom hallon, vinbär, krusbär, vindruvor körsbär, plommon, äpple och päron.

Uteplats

Vid husets entré finns en rymlig veranda med eftermiddags- och kvällssol. Den stora trädgården har många härliga platser att ställa utemöblerna på.

Bilplatser

Det går att parkera flera bilar i anslutning till ladan. På tomten finns även ett garage i plåt på drygt 25 m² från 2001.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Förutom löpande underhåll har följande förbättringar/renoveringar gjorts på fastigheten: 2014 Anslutning till fibernätet. 2001 Garage (tidigare hönshus). 1996 Renovering av hall på övre plan samt sovrum i väster. 1988 Nytt plåttak, elspis samt ny vedspis. 1985 Elpatron till befintligt värmesystem. 1973 Anslutning till kommunalt vatten/avlopp, ombyggnad av kök samt nytt badrum. 1947 Anslutning till elnät. 1942 Vattenburen värmeledning till tre rum.

Övriga byggnader

Charmig lada i kalksten/trä med loft och plåttak. Tidigare har ladans ena del använts till djur och den andra delen till förvaring av potatis och rotfrukter.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND ÖSTERGARN GUTENVIKS 1:24
Byggår
1913
Boarea
133 m2
Biarea
50 m2
Rum
6
Sovrum
3
Uppvärming
Direktverkande el, vattenburen värme i 3 rum (elpatron), vedspis och kakelugn
Grund
Krypgrund
Grundens vägg
Kalksten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Tak
Plåt
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster (enstaka enkelglas)
Ventilation
Självdrag
Övrigt om skorstenen
Vedspis och en kakelugn är godkända för eldning (två kakelugnar är ej godkända).
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd
Energi konsumtion
14 723 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber (Östergarn-Gammelgarn fiber). För mer info se www.ostfiber.se

Ekonomi

Uppvärmningskostnad
27 155 kr
Sotningskostnad
1 376 kr
Försäkringskostnad
3 145 kr
Vatten och Avlopp
4 302 kr
Renhållning
1 663 kr
Totala driftskostnader
37 641 kr
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning. Hushållsström ingår i uppvärmningskostnaden.
Pantbrev
16 500 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
900 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 080 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 980 000 kr
Standardpoäng
23

Övrigt

Fastigheten är besiktigad. Kontakta mäklaren för besiktningsprotokoll. Då säljaren är ett dödsbo säljs fastigheten med sk friskrivningsklausul, dvs säljaren friskriver sig från ansvaret för eventuella dolda fel.

Servitut mm

  • Planer och bestämmelser: Katthammarsviks Samhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19700514)
  • Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att använda befintlig väg till en bredd av 4 meter - Väg
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Östergarn,katthammarsvik, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 19840503)

Närområdet

Huset ligger i Katthammarsvik, ett fint litet kustsamhälle på Gotlands östra sida, ca 45 km från Visby. Från huset har du gångavstånd till livsmedelsaffär, buss, bad och restaurang, Det är nära till Östergarnslandets fina och omväxlande natur. Det finns gott om sevärdheter och utflyktsmål. Här finns hamnar, små fiskelägen och fina långgrunda stränder.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Jacob Häggs väg 22, 62369 Katthammarsvik
Fastighet
GOTLAND ÖSTERGARN GUTENVIKS 1:24
Område
Katthammarsvik
Byggår
1913
Boarea
133 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
50 m2
Rum
6
Tomtarea
4 305 m2
Driftskostnad/år
37 641 kr
Pantbrev
16 500 kr
Utgångspris
2 450 000 kr

BUDGIVNING

Högsta bud 3 000 000 kr

Budhistorik

3 000 000 kr
Budgivare 2
2019-06-17 11:09

2 900 000 kr
Budgivare 1
2019-06-17 10:52

2 800 000 kr
Budgivare 2
2019-06-16 18:29

2 450 000 kr
Budgivare 1
2019-06-16 13:31


Alla bilder

Fint sekelskifteshus på stor och vacker tomt
Huset har tillhört samma familj sedan det byggdes
På tomten finns även lada och garage
Entré via veranda och vackra pardörrar
Fina grusgångar leder fram till entrén
Verandan är rymlig med plats för utemöbler
Välkommen in!
Hallen har handmålade väggar
Salen har generösa ytor och tre stora fönster
Salen har också en vacker kakelugn
Kök med matbord vid fönster
Köket har både fungerande vedspis och vanlig spis
Vedlådan är bevarad
Köket åt andra hållet
Rum för avkoppling, arbete eller sömn
Rummet har en värmande kakelugn
Ljust och fint sovrum
Grovingång/köksingång
Badrum
Hallen på övre plan
Stort sovrum med gott om förvaring
Rymligt sovrum med trägolv
Ljust och fint sovrum
Oinredd vind
Härlig tomt med möjlighet till odling
Husets baksida
Här finns stora gräsytor och fruktträd
Det finns gott om plats för trädgårdsmöbler
Fikadags
Lada i kalksten/trä
Här fanns det djur tidigare...
och här förvarades potatis och rotfrukter
Detaljbild
Ladan har också ett loft
Garaget
Vy över fastigheten och omgivningarna
Det är gångavstånd till mataffär, restauranger, hamn och bad
Katthammarsviks långgrunda badplats...
och pir
Intill ligger populära restaurangen Katthammarsviks Rökeri
Grogarnsberget är ett av Östergarnslandets vackra naturreservat...
med underbar utsikt över land och hav
Herrvik har också hamn och restaurang
Östergarnslandet har små fina fiskelägen t ex Sysne med fiskbutik
Det finns fridfulla stenstränder...
och långa härliga sandstränder
Välkommen till Östergarnslandet och idylliska Katthammarsvik

Planlösning

Planlösning entréplan
Planlösning övre plan

GOTLAND ÖSTERGARN GUTENVIKS 1:24

Jacob Häggs väg 22
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!