NÄSTA VISNING

  • Torsdag 25 apr

    Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

Småhus / Lummelunda

Lummelunda Kinner 182

KALKSTENSHUS NÄRA STRAND OCH VISBY

Charmigt kalkstenshus med helrenoverad flygelbyggnad för uthyrning, rörelse eller övernattande gäster. Fastigheten ligger endast 15 km från Visby nära strand och idylliskt fiskeläge. På den stora tomten finns en lada med garage-/verkstadsdel och loft med möjligheter samt vedbod, förråd och jordkällare.

Beskrivning

Välkommen till ett äldre hus med charm och karaktär. Entréplan har kök, vardagsrum, två möjliga sovrum, mindre kontor, groventré och badrum. Övre plan har möblerbar hall, sovrum, wc samt en oinredd vind med möjligheter.

ENTRÉPLAN

ENTRÉ/HALL

Nyrenoverad hall med plats för ytterkläder och skor. Plastmatta.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med öppen spis med fläktsystem. Rummet har två fönster med djupa fönsternischer. Oljad ekparkett.

ALLRUM/SOVRUM

Vackert allrum/sovrum med bevarad äldre charm såsom breda takbrädor och djupa fönsternischer. Här finns både trävägg och tjocka putsade väggar. Rummet är ett genomgångsrum till nästa sovrum. Parkettgolv.

SOVRUM

Sovrum med fönster och två garderober. Tidigare var sovrummet större och hade en egen dörr från köket (där kontorsutrymmet är idag). Rummet går enkelt att återställa genom att ta bort en vägg. Plastmatta.

KÖK

Trevligt kök med bra arbetsytor och förvaring. Köket har målade luckor och kakel över diskbänken. Trivsam matplats vid stort fönster och trappa upp till övre plan. Plastmatta. Utrustning: kyl/frys, mikrovågsugn, ugn (2018), spishäll (2017), spisfläkt, diskmaskin och gå-in-skafferi.

KONTOR

Praktiskt kontor med fönster. Kontorsutrymmet var tidigare en del av sovrummet. Plastmatta.

GROVENTRÉ/KÖKSINGÅNG

Groventré med kapphänge, dubbelgarderob och städskåp. Klinkergolv.

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta, våtrumstapet och fönster. Utrustning: wc, tvättkommod, duschkabin och tvättmaskin.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL

Ljus och fin övre hall med plats för både arbete och avkoppling. Trägolv.

SOVRUM

Rymligt sovrum med fönster med djup fönsternisch. Parkettgolv.

PASSAGE

I passagen till wc:n finns klädkammare och förvaringsutrymme. Trägolv.

WC

Wc med äldre ytskikt. Utrymmet kan renoveras och bli ett badrum. Dörr till kattvind.

OINREDD VIND

Oinredd vind med möjlighet att bli ett stort vackert sovrum.

GÄSTHUS/FLYGEL

Gästhus/flygel i kalksten/trä med gjuten platta och plåttak. Uppvärmning sker via värmepump luft/luft och braskamin. Flygeln har totalrenoverats och byggts till under åren 2010-2015.

KÖK/ALLRUM

Kök och allrum i öppen planlösning. Köket är fint och har hällspis, fläkt och kyl/frys. Allrummet har en centralt placerad braskamin och plats för soffa. Ljus och rymlig matplats vid flera fönster och utgång till altan. Praktisk förvaring med klädstång och trådbackar. Vackert vitoljat trägolv och kalkstensgolv vid entré och framför braskamin.

BADRUM

Fräscht badrum med våtrumsmatta, våtrumstapet och vädringsfönster. Här finns tvättmaskin, wc, tvättkommod, dusch, handdukstork och varmvattenberedare.

SOVLOFT

Fin egentillverkad trappa upp till rymligt sovloft med plats för dubbelsäng. Trägolv.

Tomt

Tomtarea
4 437 m2

Fin uppvuxen tomt med stora gräsytor, buskar, frukt- löv- och barrträd.

Uteplats

Gjuten uteplats vid husets entré med kalkstensmur och grillplats. Uteplatsen har härligt söderläge. Vid gästhuset/flygeln finns en altan i trä i vinkel runt huset med sol hela dagen.

Bilplatser

Stor gårdsplan med plats för flera bilar. Det finns en garagedel i ladan på ca 55 m² med 2 portar och plats för två bilar. Dessutom finns ytterligare en garageplats på ladans ena sida. Stor carport för traktor, husvagn mm.

Byggnadsfakta

Kommentar till byggnaden

Huset är byggt i kalksten 1872 och har en reveterad tillbyggnad med okänt byggår.

Renoveringar

Säljaren har löpande renoverat och förbättrat fastigheten. En utförlig beskrivning finns ovan till höger under Dokument & Länkar.

Övriga byggnader

LADA/GARAGE: Lada i trä/plåt med gjuten platta och tak av pannplåt. Ladan har en garagedel/verkstadsdel på ca 55 m² med både 1-fas och 3-fas. På ladans ena sida finns det förråd/garageplats på ca 25 m². Vid trappan till loftet finns det också ett förvaringsutrymme. Loftet är stort och här finns möjligheter för både fest och hobby. På ladans andra sida finns en vidbyggd stor carport för bil, traktor och husvagn. VEDBOD/FÖRRÅD/GARAGE: Vedbod och förråd/garage i plåt med plåttak. Vedboden rymmer ca 60 kubik ved och förrådet/garaget är drygt 20 m². JORDKÄLLARE: På tomten finns även en jordkällare i sten med utevatten intill.

Fastighetsbeteckning
Gotland Lummelunda Kinner 1:67
Byggår
1872
Boarea
115 m2
Biarea
30 m2
Rum
4
Sovrum
3
Uppvärming
Värmepump luft/luft, direktverkande el samt öppen spis med luckor och fläktsystem
Värmekällans ålder
2012
Värmekällans märke
IVT
Grund
Torpargrund
Stomme
Kalksten/trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Plåt
Fönster
2-glasfönster+isolerglas
Ventilation
Självdrag
Vatten
Egen borrad brunn
Avlopp
3-kammarbrunn med gemensam infiltration från 2018

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
G
Energiprestanda
168
Energi konsumtion
13 506 kWh

Ekonomi

Uppvärmningskostnad
20 700 kr
Försäkringskostnad
3 580 kr
Vatten och Avlopp
1 178 kr
Renhållning
1 610 kr
Totala driftskostnader
27 068 kr
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaden är baserad på ägarens förbrukning under 2018 och avser även permanentboende i gästhuset/flygeln. Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Säljaren har även använt ca 10 kubik ved.
Pantbrev
160 000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1967
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 320 000 kr
Taxeringsvärde mark
393 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 713 000 kr
Standardpoäng
43

Övrigt

Fastigheten är besiktigad och besiktningsprotokoll lämnas ut av mäklaren på visningarna.

Servitut mm

  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Vägl § 47, Nybyggnadsförbud (Beslutsdatum: 19721020)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fråga Väckt Om Förordnande Enl 113 § Byggnadslagen, Fråga väckt om förordnande (Beslutsdatum: 19641007)

Närområdet

Huset ligger i Lummelunda 1,5 mil norr om Visby. Strax intill ligger avfarten till Nyhamn som är en naturskön plats med vackra stränder och ett pittoreskt fiskeläge. Lummelunda är annars känt för Lummelundagrottan som är en av Gotlands mest besökta sevärdheter. Det är bra bussförbindelser till Visby.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Lummelunda Kinner 182, 62171 Visby
Fastighet
Gotland Lummelunda Kinner 1:67
Område
Lummelunda
Byggår
1872
Boarea
115 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
30 m2
Rum
4
Tomtarea
4 437 m2
Driftskostnad/år
27 068 kr
Pantbrev
160 000 kr
Utgångspris
2 200 000 kr

NÄSTA VISNING

  • Torsdag 25 apr

    Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.


Alla bilder

Välkommen till ett charmigt hus med gästhus/flygel
Huset från gårdsplanen
Gjuten gång fram till huset
Gästhus/flygeln har helrenoverats och byggts till
Solig uteplats vid entrén med kalkstensmur och grill
Den nyrenoverade hallen
Charmigt sovrum/allrum med originaltak...
och tjocka kalkstensväggar
Sovrum
Hallen mot vardagsrummet
Vardagsrummet har också tjocka väggar...
och en öppen spis med fläktsystem
Plats för många att umgås
Vardagsrummet mot hallen
Köket mot hallen
Köket har trivsam matplats vid fönster
Köket
Praktiskt mindre kontor (var tidigare en del av sovrummet)
Groventré med bra förvaring
Badrum med tvättmaskin
Trappan till övre plan
Fin möblerbar övre hall
Rymligt sovrum
Oinredd vind med möjligheter
Passage till wc
Wc (och möjligt badrum om renovering sker)
Den fina flygeln passar för uthyrning, rörelse eller gäster
Flygeln är totalrenoverad
Köket
Fräscht och fint
Kök och allrum har trevlig öppen planlösning
Braskaminen har en central plats
Ljus matplatsdel med utgång till altan
Mot badrum och sovloft
Badrummet
Fin egentillverkad trappa
Det rymliga sovloftet
Loftet åt andra hållet
Allrummet från loftet
Altanen har sol hela dagen
Trädgården har plats för lek och bad
Jordkällare och utevatten
Det finns trädgård bakom husen också
Vy över hus och trädgård
Vy över den andra delen av fastigheten
Här finns lada/garage och stora grönytor
Infart och stor gårdsplan
Ladan har en garagedel på ca 55 m²...
med plats för två bilar och verktyg
Ladan har ytterligare ett garage/förråd
Stort loft för hobby eller fest
På tomten finns även en vedbod...
och förråd/bilplats
Vy över fastigheten och omgivningarna
Mittemot fastigheten ligger nerfarten till Nyhamn
Nyhamns fiskeläge är en lugn och naturskön plats
Här finns strand och möjlighet till bad

Planlösning

Planlösning entréplan
Planlösning övre plan
Planlösning flygeln
Planlösning sovloft flygeln

Gotland Lummelunda Kinner 1:67

Lummelunda Kinner 182
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!