Småhus / Visby Innerstad

S:t Hansgatan 24

ANRIK VISBYAFFÄR MED VACKER BOSTADSDEL - MITT I VISBY INNERSTAD

Med utmärkt läge - mitt i världsarvsstaden Visby - ges nu möjlighet att förvärva Visbys äldsta affär med utmärkt affärsläge på S:t Hansgatan 24 i Visby Innerstad. Fastigheten har anor från 1600-talet och inrymmer idag affärslokal, ramverkstad och utställningsyta där Ridelius Eftr varit verksamma sedan 1882. Fastigheten har förutom affärsdelen en tilltalande och nyrenoverad bostadsdel på ca 160 kvm i två och ett halvt plan. Här finns bland annat ett ljust och vackert kvalitetskök från Smedstorp. Köket har rejäl takhöjd och matplats för familj och gäster. Helkaklat och påkostat badrum med dubbla handfat, två duschar och badkar med vy över takåsarna och havet. Kök, badrum och alla nygjorda ytskikt är från 2016. Här ryms också 4-5 sovrum, fina sällskapsytor och balkong med utsikt mot havet och fantastiska solnedgångar i väst. Fina trägolv, smakfulla ytskikt och en skyddad innergård med plats för många middagsgäster. Egen parkering för 1-2 bilar.

Beskrivning

Välkommen till en smakfull och tilltalande bostad belägen mitt i de charmiga och fina S:t Hanskvarteren. Här bor du centralt mitt i Visby Innerstad med närhet till allt och ändå privat med avskildhet och gott om eget utrymme.

ENTRÉ/HALL

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Trappa upp till våningsplan en halvtrappa upp samt vidare till köket och första våningen.

RUM

I tidigare planlösning var här ett litet pentry. Nu rum med förvaring.

TV-/ALLRUM

Rum med fina sällskapsytor som av nuvarande ägare används för tv-tittande och umgänge.

BADRUM/TVÄTT

Med fönster mot S:t Hansgatan ligger ett av husets två badrum. Här finns förutom dusch och wc även tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM

Ovanpå badrummet (och galleriet) ligger ett stort charmigt sovrum med fönster mot innergården.

FÖRSTA VÅNINGSPLANET

KÖK

Det vackra och smakfulla köket från Smedstorp är nytt sedan 2016. Här finns bra arbetsytor, diskmaskin, påkostad italiensk Berazzonispis med induktionshäll och två ugnar samt inbyggd mikro ovanför arbetsbänk. Köket har härligt rymd, väl tilltagna utrymmen i skåp och dämpade lådor samt trivsam matplats för familj och gäster. Fönster i två väderstreck ger bra ljusinsläpp.

VARDAGSRUM

I vardagsrummet finns två stora fönster i väst som ger rummet både ljus och rymd. Rummet har ett vackert fiskbensparkettgolv.

SOVRUM

Sovrum med trägolv, garderober bakom skjutdörrar samt två fönster mot innergård i väst.

VÅNINGSPLAN TVÅ

BADRUM

Exklusivt och påkostat badrum med två duschplatser och dubbla handfat. Inbyggd wc och badkar med havsutsikt! Badrummet gjordes 2016 och är helkaklat med stengolv och golvvärme. Ljusinsläpp via fönster i väst.

DRESSING ROOM/ALLRUM

Rummet används idag för umgänge och sminkrum. Här finns ett gammalt fint trägolv, garderober och utgång till balkong.

BALKONG

Balkong med hänförande utsikt och vy mot havet, takåsarna och fantastiska solnedgångar.

SOVRUM

Sovrum med behaglig heltäckningsmatta, kakelugn, (ej i drift) och ett inbyggt hörnskåp. Två fönster med magisk utsikt mot havet och innerstaden.

BUTIKSYTOR I GATUPLAN

I markplan ligger Visbys äldsta affär, Ridelius Eftr som startades 1841. Här finns butiksyta med galleri en trappa upp, ramverkstad och lagerutrymmen både i markplan och i källaren. I lokalerna finns även pentry och en toalett.

INNERGÅRD

Till fastigheten hör även en helt insynsskyddad och stensatt innergård med plats för matmöbel och umgänge. Egen port mot S:t Hansgatan.

P-PLATS

Innergården rymmer även parkeringsplats för 1-2 bilar.

Tomt

Tomtarea
261 m2

Uteplats

Skyddad innergård och balkong med vacker havsutsikt över innerstadstaken.

Bilplatser

Egen innergård med plats för 1-2 bilar.

Byggnadsfakta

Mark kommentar

Fastigheten Gråbrodern 6 har varit bebyggd sedan 1600-talet och inrymmer i dag Visby Innerstads äldsta butik, Ridelius Eftr.

Renoveringar

Fastighet som renoverats och byggts om sedan lång tid tillbaka. I nutid har en stor ombyggnation skett 1991 då dagens planlösning skapades. Fastighetens stora bostadsdel har under åren 2016-2017 helrenoverats med fina ytskikt, nytt kök och nytt påkostat badrum.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND VISBY GRÅBRODERN 6
Byggår
1909
Boarea
300 m2
Rum
6
Sovrum
3
Renoverades
År saknas
Uppvärming
Fjärrvärme
Grund
Källare, delvis
Stomme
Trä/Kalksten/tegel/betong
Fasad
Puts
Tak
Tegel
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2 + 3-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energi konsumtion
15 786 kWh
Besiktningsman
Energideklaration finns tillgänglig under "Filer".

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
10 700 kr
Uppvärmningskostnad
43 200 kr
Försäkringskostnad
6 852 kr
Vatten och Avlopp
11 791 kr
Renhållning
3 624 kr
Hushållsel
22 600 kr
Totala driftskostnader
88 067 kr
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaderna inkluderar hela fastigheten. Både privatboendet och alla ytor kopplade till affärslokalen. Uppvärmning sker via fjärrvärme till vattenburet system.
Pantbrev
3 792 000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 348 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 711 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 059 000 kr
Standardpoäng
25

Övrigt

Säljaren har låtit göra en besiktning av fastigheten. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos ansvarig mäklare. Läs mer om verksamheten på Ridelius Eftr på: www.ridelius.se

Servitut mm

  • Planer och bestämmelser: Visby Innerstad, Detaljplan (Beslutsdatum: 20100222, Registreringsdatum: 20100430)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fornlämning (Registreringsdatum: 20060926)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Gråbrodern 6,visby, Fråga väckt om byggnadsminne (Beslutsdatum: 19950802)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Kml 3:1,visby Gråbrodern 6, Byggnadsminne (Beslutsdatum: 19960612)

Närområdet

I de charmiga och trivsamma S:t Hanskvarteren i Visby innerstad bjuds man på unik shopping och hantverk i vackra medeltida byggnader. Kvarterens affärsidkare har en gemensam ambition och vilja att tillvarata året runt företagarnas intressen för att både behålla och utveckla stadsbilden och näringarna i och i kring S:t Hanskvarteren. Visby innerstad har en fantastisk miljö och atmosfär. Här finns små smala gränder, vackra byggnader, restauranger, butiker, caféer, Visby Domkyrka och flertalet välhållna och fina ruiner. Hamnområdet med Almedalen, universitet och Visby Strand når du på någon kort minuts promenad från fastigheten.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
S:t Hansgatan 24, 621 56 Visby
Fastighet
GOTLAND VISBY GRÅBRODERN 6
Område
Visby Innerstad
Byggår
1909
Boarea
300 m2 (Lantmäteriet) Boarean är uppmätt av säljaren och inkluderar hela fastigheten. Bostadsdelen är ca 160 kvm och butik/verkstad/galleri ca 140 kvm.
Rum
6
Tomtarea
261 m2
Driftskostnad/år
88 067 kr
Pantbrev
3 792 000 kr
Utgångspris
18 000 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

Alla bilder

Den fina innergården ligger helt skyddat
Innergården sett mot S:t Hansgatan och den egna porten
Fantastisk miljö i Visby Innerstad
S:t Hansgatan 24 - Affär och boende mitt i Världsarvsstaden Visby
De äldsta byggnaderna i S:t Hanskvarteren är troligen från 1200-talet
S:t Hansgatan är sedan många år en populär handelsgata i Visby Innerstad
Affärsytorna hos Ridelius Eftr är välkända och omtyckta
Affären är etablerad sedan 1800-talet då Ridelius bok- och pappershandel drevs i lokalerna
Galleriet på övervåningen har inhyst många fina utställningar
Galleriet som långt tillbaka i tiden var en del av boendet
Ramverskstan - Här har många tavlor gjorts...
I anslutning till ramverkstan finns både pentry och toalett
Välkommen in i bostadsdelen!
Rum med förvaring (tidigare pentry i mindre lägenhet)
Allrum sett mot badrum och tvättutrymme med fönster mot S:t Hansgatan
Sovrum över butiken
Med fönster mot innergården
Sett mot trapphus och kök en halvtrappa upp
Trappa till kök och våningsplan ett
Från köket sett mot trapphus
Det smakfulla köket kommer från Smedstorp
Matplats sett mot vardagsrum och trappa till våning två
Ljust och vackert kök med tre meters takhöjd
Väldisponerat och smakfullt utformat kök
Härlig vy från köksfönstret
Bra arbetsytor och väl tilltagen spis
Italiensk kvalitétsspis från Bertazzoni
Från köket sett mot balkongen
Mot vardagsrum och sovrum
Vardagsrummet
Vacker fiskbensparkett och stora fönster i väst
Sovrum med...
...fint trägolv och två stora fönster
Bra förvaring i garderober bakom dragdörrar
Trappan mellan första och andra våningen
Påkostat och vackert badrum på andra våningen
Badrummet har två handfat och dubbla duschar
Badkar vid fönstret innebär badande med...
Vacker utsikt!
Genomgående ljusa och smakfulla ytskikt - Alla nygjorda 2016
Dressing room eller allrum på andra våningen
Här finns plats för umgänge, förvaring och sminkbord
Sovrum på andra våningen
Med härlig vy och kakelugn (ej i bruk)
Utsikt från sovrummet
Sovrummet har en kakelugn och platsbyggt hörnskåp
Balkongen på andra våningen
Härlig vy från balkongen
Solvänlig balkong där du också ser...
...över takåsarna mot havet och solnedgångarna
Visbys äldsta affär - Ridelius Eftr 1841
Världsarvsstaden Visby - Här med S:t Hanskvarteren i förgrunden
Mitt i innerstan - Nära hamnen, Almedalen och havet
Vy mot norr och Visby Domkyrka
Fastigheten sett ovanifrån

Planlösning

Planritning bottenvåning
Planritning våning 1
Planritning våning 2

GOTLAND VISBY GRÅBRODERN 6

S:t Hansgatan 24
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!