Bostadsrätt / Sanda

Sanda Stora Varbos 840

LÄTTILLGÄNGLIG LÄGENHET MED UTEPLATS - NÄRA HAVET!

I skyddat och avskilt läge finns denna fina och lättillgängliga trerumslägenhet nu till salu i populära Björkhaga Strandby. Här finns ett smakfullt kök som ligger i öppen planlösning med allrummet. Både matplats och soffa placeras vid det stora fönsterpartiet där även utgång till uteplatsen finns. Havet skymtar du och det mesta av blåsten slipper du på den skyddade uteplatsen. Lägenheten har ett stort helkaklat badrum, två bra sovrum, effektiv braskamin samt stengolv med golvvärme. Allt lösöre ingår i köpet - Enklare blir det inte! På området finns restaurang, pool, beachvolley och boulebana. Dessutom fin sandstrand i skyddad och badvänlig vik. Nära till Kronholmens fina golfbana och bara en kilometer till Klintehamn med bl a livsmedelsbutik, bank, butiker och restauranger. Utmärkta bussförbindelser via Tofta till Visby. Sommaren 2020 kommer också den efterlängtade cykelbanan att vara färdig. Då finns det cykelbana hela sträckan Klintehamn - Visby. Björkhaga Strandby har ett väl inarbetat koncept där du via arrendatorn hyr ut din stuga och får bra intäkter då du inte bor där själv. (Läs mer på hemsidan.)

Beskrivning

Välkommen till en modern och trivsam lägenhet med härlig uteplats i solvänligt läge endast cirka 100 meter från havet och den fina sandstranden vid Björkhagakusten. Här finner du också vackra promenadstråk till Kovik och Vivesholme naturreservat.

KÖK/ALLRUM

Ljust och fullt utrustat kök med utrustning i form av spishäll, kyl/frys, inbyggd ugn och inbyggd mikro samt diskmaskin. Bra arbetsytor och utrymmen i lådor och skåp. Matplats vid fönster med härlig vy och fin miljö. Öppet mot allrum med plats för både umgänge och mys vid den värmande braskaminen. Vackert stengolv med braskamin. Bäddsoffa med två bäddar.

UTEPLATS

Lägenheten har en trivsam uteplats i skyddat läge endast ca 100 meter från havet och den fina sandstranden.

BADRUM

Stort och helkaklat badrum med golvvärme. Bra duschutrymme, handdukstork, badrumsskåp samt ett fönster.

SOVRUM

Stora sovrummet har en dubbelsäng och förvaring i form av tre garderober. Här finns också två fönster.

SOVRUM 2

Det mindre sovrummet har en familjesäng (våningssäng med 120 cm bred säng nere). Rummet har även ett fönster.

Bilplatser

Det finns parkeringsplatser i anslutning till stugorna. Man får köra in och lämna varor och tung handel annars är det bilfritt i området.

Fakta

Förening
BRF Björkhaga Strandby, 769621-5412
Lägenhetsnr
38
Våning
1 av 2 våningar i huset
Byggår
2008
Boarea
53 m2
Rum
3
Sovrum
2

Ekonomi

Månadsavgift
2 130 kr
Andelstal insats
Uppgiften har ej gått att få fram
Försäkringskostnad
900 kr/år
Hushållsel
6 000 kr/år
Totala driftskostnader
7 200 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Elkostnaden betalas i efterhand enligt beräkning. Lägenheten har haft värme på hela året.
Bostadsrättstillägg
300 kr
Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt

Övrigt

Denna lägenhet är handikappanpassad med rullstolsramp, höj/sänkbart handfat och bättre tillgänglighet. Det finns även en egen parkering i anslutning till lägenheten.

Närområdet

Björkhaga Strandby ligger vid den vackra Kovik-kusten ca 1 km norr om Klintehamn. Här promenerar du längs stranden till Koviks välkända och pittoreska lilla fiskeläge, kapell och strandbodsmuseum. Söderut har du naturreservatet Vivesholme och ytterligare söderut ligger anrika Varfsholms Pensionat. Värt att notera är att både Björkhaga Strandby och Varfsholms Pensionat fått nya ägare och arrendatorer inför säsongen 2018 och att det händer mycket positivt på den här korta och väldigt fina kuststräckan. Det är cykelavstånd till Västergarns hamn och fiskeläge med fina bad och fiskemöjligheter. I Västergarn ligger också en av Sveriges mest hyllade golfbanor, Kronholmens välbesökta 27-håls anläggning. Kuststräckan Tofta - Västergarn - Sanda -Klintehamn innehåller många vackra delar. Här hittar du fina sandstränder och härliga badplatser. Pittoreska fiskelägen, Koviks kapell och strandbodsmuseum. Det finns flera restauranger och över hela kuststräckan har du alltid en bedårande vy mot västra sidans fantastiska solnedgångar. Från och till Visby, via Tofta Bad, är det utmärkta bussförbindelser och i Klintehamn finns livsmedelsbutiker, bank, restauranger, bygghandel och övrig samhällsservice.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sanda Stora Varbos 840, 623 79 Klintehamn
Förening
BRF Björkhaga Strandby, 769621-5412
Lägenhetsnr
38
Område
Sanda
Byggår
2008
Boarea
53 m2 (Brf)
Rum
3
Våning
1
Månadsavgift
2 130 kr
Driftskostnad/år
7 200 kr
Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt
Utgångspris
1 675 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

Alla bilder

Björkhaga Strandby lägenhet 38
Uteplatsen i sydvästläge nyttjas flitigt
Modernt och stilrent kök
Havet skymtar mellan stugorna
Matplats
Stort glasparti och utgång till uteplatsen
Braskamin för både värme och trivsel
Hall mot sovrum och badrum
Stort och lättillgängligt badrum
Stora sovrummet med bra ljusinsläpp
Förvaring i det stora sovrummet
Våningssäng i det mindre sovrummet
Hallen sett mot allrum och uteplats
Härlig havsnära miljö vid fina Kovik-kusten!
Skyddad och skön uteplats
Trädäck på uteplatsen
Huset rymmer fyra lägenheter
Badbryggan vid Björkhaga
Solnedgångarna är magiska på Gotlands västra sida
Kronholmens populära och högt rankade golfbana ligger bara några kilometer bort
Sanda Stora Varbos 840
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!