Småhus / Vamlingbo

Vamlingbo Sibbjäns 203A

TVÅ MODERNA STENHUS I VAMLINGBO

I Vamlingbo socken på Storsudret ges nu möjlighet att köpa ett unikt och vackert boende med stora möjligheter. Här får du två fullt moderna stenhus som båda erbjuder eget hushåll med fullt utrustade kök och badrum. Husen har putsad fasad och putsade innerväggar, fina trägolv och vattenburen golvvärme i samtliga rum. Det stora huset färdigställdes 2018 och här finns tre bra sovrum, stort badrum, kök och allrum i ljus öppen planlösning samt ett härligt inglasat uterum som du kan använda från tidig vår till långt in på hösten. Det andra huset har samma trivsamma planlösning mellan allrum och kök, ett fint badrum och ett bra sovrum. Mellan de båda byggnaderna har en stor stensatt innergård anlagts i solvänligt läge. Nygjort avlopp, godkänt vattenprov från den egna borrade brunnen samt besiktningsprotokoll finns att tillgå. Fiber finns indraget så här jobbar du säkert hemifrån. Storsudret erbjuder fantastiska omgivningar, miljö och vacker natur. Avståndet till havet och den vackra västra kusten är ca 3 kilometer på cykelvänlig väg och till Burgsvik är det drygt en halvmil.

Beskrivning

Välkommen till ett mycket trivsamt och smakfullt boende i skyddat och rofyllt läge i Vamlingbo på Storsudret. Här får du två moderna och fristående bostadsenheter som uppförts mellan 2010 och 2018. Husen har nyttjats sparsamt och är båda i nyskick.

STORA BOSTADEN 108 KVM

HALL/ENTRÈ

Rymlig hall med stryktåligt klinkergolv och plats för ytterkläder och skor.

SOVRUM 1

Huset största sovrum hittar du till höger innanför entrén. Här har du fönster i två väderstreck, trägolv och ett bra förrådsutrymme.

BADRUM

Badrummet har putsade innerväggar, klinkers med golvvärme, vikbara duschväggar och en mörk badrumsmöbel. Här finns också ett fönster och husets tvättmaskin.

ALLRUM

Det trivsamma allrummet är husets hjärta med sin öppna planlösning mot köket. Här finns matplats, sköna umgängesytor och en härlig rymd. Rummet har en fin sammansättning genom de putsade väggarna, det vackra taket och det fina trägolvet. Från allrummet når du också de två mindre sovrummen samt det inglasade uterummet.

KÖK

Smakfullt och modernt kök med bra arbetsytor och rejäla utrymmen. Kyl/frys, spis med häll, ugn, fläkt och diskmaskin. Stor köksö med bra arbetsytor och plats i lådor.

SOVRUM 2+3

Huset två övriga sovrum har båda putsade väggar, trägolv och träpanel i taket.

INGLASAT UTERUM

2019 färdigställdes det fina och inglasade uterummet som du kan nyttja från tidig vår till sena höstkvällar.

ANNEXBYGGNADEN 44 KVM

ALLRUM/KÖK

Vackert allrum med putsade väggar, trägolv och öppet till taknock. Rymligt och generöst med fönster i tre väderstreck som ger en härlig känsla i rummet. Köket är fullt utrustat och medger eget hushåll och möjligheter för gäster, ungdomar eller dina föräldrar att hantera sitt eget hushåll här om så önskas. Här finns bra utrymme för matbord, tv-soffa och umgängesytor. Utgång till den stensatta innergården.

SOVRUM

Sovrum med trägolv, putsade innerväggar och förvaring i form av tre garderober.

BADRUM

Fint badrum med dusch, wc, handfat och badrumsskåp. Golvvärme och ett fönster för god ventilation.

Tomt

Tomtarea
1 768 m2

Uppvuxen och vacker naturtomt med mestadels lövträd, framförallt björk. Säljaren har låtit spara träd för nästa ägare att bestämma om eventuellt mer fällning.

Uteplats

Stor stensatt innergård mellan de båda bostadshusen erbjuder flera sköna platser för trädgårdsmöblerna.

Bilplatser

Det finns en grusad parkeringsyta för 3-4 bilar.

Byggnadsfakta

Kommentar till byggnaden

Det stora bostadshuset stod klart 2018-2019. Det mindre "Annex-huset" blev klart 2014.

Övriga byggnader

Det finns förutom den stora bostadsbyggnaden ett toppmodernt hus som går under namnet "Annexet". Bostaden färdigställdes först och stod klar 2014. Annexet har också putsade innerväggar, trägolv med golvvärme och fin träpanel i taket. Fint badrum med dusch, wc, handfat och badrumsskåp. Sovrum med förvaring. Köket är modernt utrustat och ligger i trivsam och öppen planlösning med vardagsrummet. Annexet är ca 44 kvm.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND VAMLINGBO SIBBJÄNS 1:36
Byggår
2014 + 2018
Boarea
108 m2
Rum
4
Sovrum
3
Uppvärming
Luftvärmepump med vattenburet system och golvvärme
Värmekällans märke
CTC
Grund
Platta på mark med värmeisolering
Stomme
Betong/lättbetong (Iso-Leca block 35 cm)
Fasad
Puts
Tak
Plåt (Plannja)
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
3-glasfönster isoler
Ventilation
Självdrag
Vatten
Enskilt vatten året om, borrad brunn, (godkänt vattenprov 2020)
Avlopp
Enskilt avlopp,2-kammarbrunn med infiltrationsbädd samt septitank på 3 kbm

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration behövs ej
Energi konsumtion
6 094 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber.

Ekonomi

Försäkringskostnad
4 436 kr/år
Vatten och Avlopp
1 314 kr/år
Renhållning
1 453 kr/år
Hushållsel
12 970 kr/år
Totala driftskostnader
20 173 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaderna baseras på nuvarande ägares förbrukning.
Pantbrev
700 000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
2012
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 136 000 kr
Taxeringsvärde mark
400 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 536 000 kr
Standardpoäng
26

Övrigt

Säljaren har låtit utföra en besiktning av fastigheten.

Servitut mm

  • Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt till väg - Väg

Närområdet

Vamblingbo socken på Storsudret har ett rikt utbud av konst, kultur, caféer och trevliga restauranger. Här finns också en del av Gotlands natur som många anser som den vackraste och mest storslagna. Här hittar du vackra kuststräckor med mysiga småvägar du kan ta dig fram på med cykel eller till fots och underbara solnedgångar på västra sidan likväl som du får uppleva magiska soluppgångar på den östra sidan. Här finns fina sandstränder och karga, steniga kustområden. Ljuset är speciellt på Storsudret vilket lockar många konstnärer hit.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Vamlingbo Sibbjäns 203A, 62331 Burgsvik
Fastighet
GOTLAND VAMLINGBO SIBBJÄNS 1:36
Område
Vamlingbo
Byggår
2014 + 2018
Boarea
108 m2 (Lantmäteriet) Annexbyggnaden är på ca 44 kvm.
Rum
4
Tomtarea
1 768 m2
Driftskostnad/år
20 173 kr
Pantbrev
700 000 kr
Utgångspris
4 500 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

Alla bilder

Vamlingbo Sibbjäns 203 A
Här finns två moderna och separata bostadshus
Mellan husen finns en stor stensatt och insynsskyddad innergård
Här har du två fina stenhus i härlig miljö på Sudret
Välkommen in i stora bostadshuset
Från allrum sett mot hall och sovrum
Stora sovrummet
Sett mot hall och allrum
Stort generöst badrum
Allrum i öppen planlösning med köket
Välplanerat kök med bra arbetsytor och utrymme
Härliga ytor och rymd!
Köksbild
Sett mot de två mindre sovrummen
Allrummet har plats för både matbord och soffa
Trevlig mix av trä och putsade väggar
Sovrum
Sovrum
Trevligt uterum som gjordes klart 2019
Husen ligger väl inbäddade i naturen
Vackert stensatt "innergård" mellan de båda husen
"Annex-huset" är modernt och fullt utrustat
Välkommen in i Annex-huset
Badrum
Sovrum
Härliga ytor även i annexet
Kök med all utrustning du behöver
Sett mot matplats och entré
Kök och allrum i öppen planlösning även här
Från annexet finns det två dörrar mot den stora uteplatsen
Varsågod - Vi tar gofikat här!
Den stora stensatta gården har flera sköna uteplatser
Avstressande och lantligt läge på Sudret
Plats för bilarna vid husen
Havet är inte långt bort - Du når det på några minuters cykelfärd
Mysiga cykelvägar ner till havet
Gotlands kust erbjuder mängder av vackra platser
Vem skulle inte vilja njuta av den här miljön...?
Vill du ta ner lite mer träd så gör du det
Fint landskap och härlig miljö på Storsudret

Planlösning

Planritning stora bostadshuset
Planritning Annexbyggnaden

GOTLAND VAMLINGBO SIBBJÄNS 1:36

Vamlingbo Sibbjäns 203A
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!