NÄSTA VISNING

 • Söndag 2 apr

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

 • Måndag 10 apr

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

Småhus / Visby

Södervärnsgatan 11

SEKELSKIFTESHUS MED SKÖN TRÄDGÅRD

Vackert sekelskifteshus med lummig och uppvuxen trädgård centralt i Visby. Härlig rymd, stora spröjsade fönster och flera fina eldstäder ger huset karaktär. Ett hem för den stora familjen att trivas och umgås i. Ljust kök från 2016 i öppen planlösning med det rymliga matrummet. Fyra ljusa sovrum av olika storlek varav två med kakelugn. Två helkaklade badrum där ett gjordes 2015 samtidigt som ett Trinettkök installerades för att möjliggöra uthyrning av övre plan. Trädgården är en lugn oas där du bl a njuter av rosor, syrener, magnolia, fruktträd och ett stort valnötsträd. Huset har ett utmärkt läge med gångavstånd till skolor, livsmedelsaffär, restauranger, innerstaden och Östercentrum.

Beskrivning

Välkommen till ett fint hus med många fördelar. Husets storlek och rymliga rum ger en luftig känsla. Matrum med öppen spis med insats och två stora sovrum med kakelugnar ger en extra charm. Kök på entréplan och trinettkök på övre plan gör uthyrning möjlig. Huset har många stora fönster som ger fint ljusinsläpp och möjligheten att se trädgården grönska utanför ger en extra dimension.

ENTRÉPLAN

ENTRÉ/HALL

Entré via vackra pardörrar till hall med plats för ytterkläder i öppen garderob. Plastmatta.

GÄST-WC

Vid hallen finns en gäst-wc med golvmatta och målade väggar. Utrustning: wc och tvättställ.

VARDAGSRUM

Till vänster om hallen ligger det ljusa vardagsrummet med två fönster i väster. Plats för förvaring i flera inbyggda garderober och skåp. Plastmatta.

SOVRUM/KONTOR

Intill ligger ett sovrum som nu används som kontor med fönster i öster mot trädgården. Plastmatta.

MATRUM

Till höger om hallen ligger det fina och stora matrummet i öppen planlösning med köket. Matrummet har en öppen spis med insats (Keddy) för värme och trivsel och ljusinsläpp från två fönster. Här finns plats för stort matbord och många gäster. Ekparkett med kalksten närmast öppna spisen.

KÖK

Ljust kök från 2016 med härlig utsikt över trädgården. Köket har vita skåpluckor och stora kakelplattor ovanför den mörka bänkskivan. Köket är väldisponerat med gott om arbetsytor och förvaring. Dessutom finns en praktisk flyttbar köksö med förvaring. Ekparkett. Utrustning: induktionshäll, varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl, frys och skafferi.

HALL/ALLRUM

Inre hall med läshörna eller mysigt utrymme för avkoppling. Fönster mot trädgården. Ekparkett.

BADRUM

Helkaklat badrum från 2007 med klinkergolv och golvvärme. Utrustning: tvättställ med skåp, spegelskåp, dusch, wc, skåp och handdukstork.

ENTRÉ FRÅN TRÄDGÅRDEN

Entré från trädgården till det rymliga trapphuset med plats för ytterkläder och skor. Klinkergolv med golvvärme.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL

Fin hall där samtliga rum på övre plan nås. Trinettkök från 2015 och två fönster i öster mot trädgården. Ekgolv.

BADRUM

Helkaklat badrum från 2015 med klinkergolv och golvvärme. Utrustning: tvättkommod, spegel med belysning, dusch och wc.

SOVRUM

Underbart stort och ljust sovrum med två fönster i söder. Rummet har kakelugn (ej godkänd för eldning) och inbyggd garderobsvägg med gott om förvaring. Trägolv med klinkergolv närmast kakelugnen.

SOVRUM

Fint sovrum med två fönster i väster. Ekparkett.

SOVRUM

Stort och rymligt sovrum med kakelugn (godkänd för eldning). Två fönster i norr och klädkammare som även nås från hallen. Målad plastmatta med klinkergolv närmast kakelugnen.

KÄLLARE

Rymlig källare som nås via husets baksida. Källaren har tvättmaskin, plats för torkning, pannrum och flera bra förrådsutrymmen.

Tomt

Tomtarea
982 m2

Fin uppvuxen trädgårdstomt med allt du kan önska dig. Här finns allt från rosor, pioner och lavendel till syren, magnolia och ormhassel. Trädgården erbjuder mycket gott såsom jordgubbar, hallon, sparris, björnbär, krusbär, äpple, päron och ett fantastiskt valnötsträd som ger stor skörd. Trädgården har ett skyddat och solvänligt läge och ramas in med staket och häck. Som kuriosa kan nämnas att det för länge sedan har funnits ett stall, en ladugård och ett hönshus på tomten.

Uteplats

Trädgården erbjuder många sköna platser att ställa utemöblerna på.

Bilplatser

Grusad infart bredvid huset med plats för flera bilar.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Nuvarande ägare har gjort följande förbättringar/renoveringar: 2015 Byte av värmesystem (ny luft/vatten värmepump), nya elcentraler, delvis nya elkablar samt nya eluttag utomhus. 2017 Rivning av det gamla köket och renovering av trapphus med klinkergolv och golvvärme. 2019/2020 Renovering av mindre sovrum på övre plan. 2022/2023 Isolering av vinden med 40 cm glasull. 2023 Ny ytterdörr mot trädgården. Enligt uppgift har tidigare ägare gjort följande större förbättringar: 1985 Dränering och omläggning av tak. 2007 Badrum entréplan. 2012 Revetering fasad.

Övriga byggnader

På tomten finns ett praktisk förråd i trä med plåttak.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND VISBY KAKTUSEN 3
Byggår
1896
Boarea
146 m2
Biarea
8 m2
Rum
6
Sovrum
4
Uppvärming
Värmepump luft/vatten, spiskassett och kakelugn
Värmekällans ålder
2015
Värmekällans märke
Panasonic
Elkablar
Ledningar delvis bytta. Nya elcentraler 2015
Grund
Källare
Grundens vägg
Kalksten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Plåt
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glas kopplade
Ventilation
Självdrag
Övrigt om skorstenen
Spiskassetten i den öppna spisen samt kakelugnen i det högra sovrummet är godkända för eldning enligt brandskyddskontrollen 2021. Kakelugnen i det vänstra sovrummet är otät och ej godkänd för eldning.
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
G
Energiprestanda
280
Energi konsumtion
28 710 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber (IP-Only öppet nät).

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
9 287 kr
Uppvärmningskostnad
53 407 kr/år
Försäkringskostnad
7 902 kr/år
Vatten och Avlopp
8 545 kr/år
Renhållning
2 526 kr/år
Totala driftskostnader
72 380 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning och kostnader. Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Elpriskompensation och elstöd har dragits av från kostnaderna.
Pantbrev
1 500 000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 145 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 523 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 668 000 kr
Standardpoäng
38

Övrigt

Fastigheten är besiktigad. Kontakta mäklaren för besiktningsprotokoll.

Servitut mm

 • Planer och bestämmelser: Utanför stadsmuren,visby, Stadsplan (Beslutsdatum: 1934-03-29, Senast ändrad: 2021-06-23)
 • Planer och bestämmelser: Kaktusen visby, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1911-07-31)
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Visby vattenskyddsområde, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2015-03-30, Registreringsdatum: 2018-03-02, Senast ändrad: 2023-03-06)

Närområdet

Huset har ett centralt läge i södra delen av Visby. Det är nära till flertalet skolor, från förskola till gymnasieskola, liksom livsmedelsbutik, restauranger, gym och idrottshallar. I närheten ligger parken Tallunden med lekplats och pulkabacke. Det är en kort promenad till fina promenadstråk med vacker havsutsikt. Det är även gångavstånd till innerstadens utbud och Östercentrum.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Södervärnsgatan 11, 62146 Visby
Fastighet
GOTLAND VISBY KAKTUSEN 3
Område
Visby
Byggår
1896
Boarea
146 m2 (Taxeringsinformationen)
Biarea
8 m2
Rum
6
Tomtarea
982 m2
Driftskostnad/år
72 380 kr
Pantbrev
1 500 000 kr
Utgångspris
5 950 000 kr

NÄSTA VISNING

 • Söndag 2 apr

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

 • Måndag 10 apr

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.


Alla bilder

Välkommen till ett vackert sekelskifteshus med centralt läge
Härligt lummig och uppvuxen trädgård
Här är lätt att trivas!
Den vackra pardörren välkomnar dig
Stort och ljust matrum med värmande eldstad
Matrum och kök i trevlig öppen planlösning
Det ljusa köket har utsikt mot trädgården
Köket från 2016 har gott om arbetsytor och förvaring
Köket mot matrummet
Köket mot övriga rum i huset
Till vänster om entrén ligger det ljusa vardagsrummet
Kontor eller sovrum
Mysig läshörna eller plats för avkoppling
Mot badrum och kök
Helkaklat badrum med golvvärme
Entré/hall
Hallen mot vardagsrummet
Gäst-wc vid hallen
Husets baksida har en entré via trädgården
Entrén och det rymliga trapphuset
Fin övre hall
Fräscht helkaklat badrum från 2015
Underbart stort och ljust sovrum
Här finns plats för både säng och skrivbord
Sovrummet har en kakelugn (ej godkänd för eldning)
Garderobsvägg med gott om förvaring
Mot övriga sovrum
Stort och rymligt sovrum
Sovrummet har klädkammare och en fin kakelugn (godkänd för eldning)
Rymligt och fint sovrum
Trinettkök från 2015 möjliggör uthyrning
Trapphuset
Rymlig källare med bra förrådsutrymme
Husets baksida har trappa ner till källaren och entré till trapphus
Det finns många ställen att placera utemöblerna på
Trädgården har ett soligt och skyddat läge
Här kan du njuta hela dagarna
Sol eller skugga? Bara att välja!
Kanske blir favoritplatsen under valnötsträdet...
Snart kommer våren och då blommar magnolian
Vy över trädgården och omgivningarna
Vy över huset huset och omgivningarna

Planlösning

GOTLAND VISBY KAKTUSEN 3

Södervärnsgatan 11
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!