BUDGIVNING

Högsta bud 5 950 000 kr

Budhistorik

5 950 000 kr
Budgivare 2
2021-09-17 13:51

5 900 000 kr
Budgivare 1
2021-09-08 19:00

Småhus / Visby Innerstad

Södra Slottsgränd 2

INNERSTADSHUS MED MUREN SOM NÄRMASTE GRANNE!

Här ges du möjlighet att förvärva ett helt unikt hus i Visby Innerstad. Det lilla huset med det stora innehållet ligger på Södra Slottsgränd 2 och består av tre våningsplan där du har Visborgs Slott som två av husets ytterväggar! Husets nedre våning härstammar alltså från Visborgs Slott och här har du en helt makalös miljö där historien bokstavligen talat omfamnar dig via de två ytterväggarna. Här är bra takhöjd, ett vackert stengolv med golvvärme, fint badrum med tvättmöjligheter samt ett sovrum. Den nya spiraltrappan ger dig utrymme att möblera för att verkligen kunna njuta av miljön. Här finns även den gamla tjänsteingången som ledde in till Visborgs Slott från väster. Husets entréplan har en öppen planlösning med ett ljust trivsamt kök från 2019, bra matplats, fint trägolv samt utrymme för umgänge. Övervåning med sovrum, helkaklat badrum med dusch och wc. Uteplats. Fiber och ny värmepanna installerad 2021.

Beskrivning

Välkommen till ett charmigt, unikt och riktigt historiskt boende i Visby innerstad. Huset passar utmärkt för dig som vill ha ett smidigt men också väldigt säreget och speciellt boende. Här betalar du ingen månadsavgift och kan disponera ditt eget boende som du själv önskar och vill. Välkommen att ta del av ett fantastiskt hus!

ENTRÈPLAN: (Mellanvåningen)

Husets entréplan rymmer ett fint och modernt utrustat kök som installerades 2019. Här finns också plats för matbord och en trivsam del för umgänge och samvaro. Fönster mot Slottsterrassen och trappa till både övervåning och nedre plan.

NEDRE PLAN (Källarvåningen)

Den magnifika nedervåningen har två av sina ytterväggar i den gamla muren som tillhörde Visborgs Slott. (1400-talet) Här finns också den gamla ingången i väster till det som då var tjänsteingång till slottet. Här finns ett vackert stensatt golv med golvvärme, bra takhöjd och en fantastisk miljö genom de två ytterväggarna. Spiraltrappan som leder ner ger möjlighet att nyttja hela nedre plan och här har du även ett sovrum och ett fint badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Du har också möjlighet att möblera med en trivsam möbelgrupp samt njuta av den lilla vinkällaren.

ÖVRE PLAN (Övervåningen)

På övre plan har du ett helkaklat badrum med tvättkommod, dusch, golvvärme och ett takfönster. Fint sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Fönster mot Slottsterrassen samt takfönster till uteplats.

Tomt

Tomtarea
35 m2

Byggnadsfakta

Renoveringar

2021 Ny värmepanna, ny dörr västra fasaden, fiber indraget. 2020 Ny ytterdörr framsida. 2019 Komplett nytt kök installeras, ommålning på entréplan. 2012 Fasad och snickerier utvändigt målas. Nya ytskikt och reparation av takfönster i sovrum på övre plan. 2011 Helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND VISBY SLOTTET 3
Byggår
1909
Boarea
55 m2
Biarea
24 m2
Rum
3
Sovrum
2
Renoverades
Huset byggdes troligen runt 1880-talet. Ombyggt och renoverat vid ett flertal tillfällen sedan dess.
Uppvärming
Vattenburen golvvärme i källaren samt elradiatorer övriga våningsplan
Värmekällans skick
Ny
Värmekällans ålder
2021
Grund
Källare
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Falsat plåttak
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 524 kr
Försäkringskostnad
1 745 kr/år
Vatten och Avlopp
6 050 kr/år
Renhållning
1 884 kr/år
Hushållsel
20 224 kr/år
Totala driftskostnader
29 903 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Uppvärmningskostnaden ligger under posten "Hushållsel".
Pantbrev
2 782 500 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
918 000 kr
Taxeringsvärde mark
2 160 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 078 000 kr
Standardpoäng
23

Övrigt

Fastigheten Visby Slottet 3 är belägen i den västra delen av kvarteret och omfattar ett bostadshus. Tomten avgränsas av murresterna av den så kallade Frustugan, tillhörande Visborgs Slott som började byggas under 1400-talet. Före den nu rådande fastighetsindelningen benämndes fastigheten som I:41. Tomten har sannolikt varit bebyggd sedan 1700-talets andra hälft och även haft samma utbredning sedan dess. Enligt 1785 års husklassifikation var tomten bebyggd med en träbyggnad med brädtak. Denna byggnad finns med på en teckning av P.A Säve från 1846, placerad med gaveln ut mot gatan. Sannolikt ersattes denna byggnad av det nuvarande bostadshuset på 1880-talet. Fastigheten har en bevarad tomtutbredning från 1700-talets andra hälft. Detta bidrar till ett stort kulturhistoriskt värde. Den har, med sin unika placering invid stadsmuren och Frustugan, även ett stort miljöskapande värde för området. Fakta: Gotlands Länsmuseum Mer intressant fakta finns att hitta på internet. Sök på Visborgs Slott

Servitut mm

  • Planer och bestämmelser: Visby Innerstad, Detaljplan (Beslutsdatum: 20100222, Registreringsdatum: 20100430)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fornlämning (Registreringsdatum: 20060926)

Närområdet

Visby innerstad har en fantastisk miljö och atmosfär. Här finns små smala gränder, vackra byggnader, restauranger, butiker, caféer, Visby Domkyrka och flertalet välhållna och fina ruiner. Hamnområdet med Almedalen, Uppsala Universitet Campus Gotland, Almedalsbiblioteket och Wisby Strand når du på någon kort minuts promenad från huset. Vid Kallbadhuset som ligger nedanför Wisby Strand har du möjlighet till både bastu och bad på badbryggan som används året runt. Här startar också den vackra strandpromenaden som går längs med havet hela vägen ut till Snäck och som i kombination med ”Hälsans stig” ger dig utmärkta promenadvägar oavsett väder och vind.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Södra Slottsgränd 2, 62157 Visby
Fastighet
GOTLAND VISBY SLOTTET 3
Område
Visby Innerstad
Byggår
1909
Boarea
55 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
24 m2
Rum
3
Tomtarea
35 m2
Driftskostnad/år
29 903 kr
Pantbrev
2 782 500 kr
Utgångspris
5 900 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

BUDGIVNING

Högsta bud 5 950 000 kr

Budhistorik

5 950 000 kr
Budgivare 2
2021-09-17 13:51

5 900 000 kr
Budgivare 1
2021-09-08 19:00


Alla bilder

Södra Slottsgränd 2 - "Huset i muren"
Välkommen in!
Matplats och kök
Köket är nytt sedan 2019
Ljust och trivsamt kök
Trägolv på hela entréplan
Med fönster mot Slottsterrassen
Plats att umgås
Trappan ned till ...
...den magiska nedervåningen!
Den västra tjänsteingången till Visborgs slott....
...ser du här!
Så här ser den gamla tjänsteingången till slottet ut västerifrån
Nu vinkällare med historia från 1400-talet
Vinkällare med anor (Dörren är en nödutgång och skall hållas stängd)
Historisk plats för ett gott glas vin (Trappan som leder upp är nu insatt)
Trappan lämnar bra plats för möblering i övrigt
Hela nedervåningen har bra takhöjd och utrymmet kan nyttjas maximalt
Det fina badrummet har också plats för tvättmaskin och torktumlare
Sovrum
Under trappan till övre plan finns ett förrådsutrymme
Fondvägg vid trappan
Helkaklat badrum med dusch på övre plan
Sovrum på övre plan
Plats för dubbelsäng
Vy från sovrumsfönstret
Sovrummet har bra ljusinsläpp
Förråd samt förvaringsutrymme i sovrummet
Takfönster med muren i blickfånget - Här är sol under stor del av dagen
Huset ligger i sydvästra innerstan - Knappt 100 meter från havet!
Vacker innerstadsmiljö
Genom grönskan skymtar du Visbys gamla fängelse och havet
Här ser du tjänsteingången och den del av Slottsmuren som sträcker sig mot havet
Södra Slottsgränd i Visby innerstad
Äldre bild
Havet, Almedalen och det fina området vid Visby Hamn finns precis intill
Här omges du av vackra detaljer från förr
Strandpromenaden är ett promenadstråk som är lättillgängligt för boende i innerstan
Huset sett ovanifrån
Huset ligger fint inbäddat och väl skyddat av murarna som en gång tillhört Visborgs Slott
Underbar och historisk boendemiljö!
Det är nära till Almedalen och...
...till strandpromenaden
Vy över världsarvsstaden
Almedalen når du på bara några minuters promenad

Planlösning

GOTLAND VISBY SLOTTET 3

Södra Slottsgränd 2
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!