NÄSTA VISNING

  • Tisdag 26 sep

    Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

Bostadsrätt / Visby

Stenkumlaväg 5

FIN 2:A MED STOR UTEPLATS

Välkommen till en mycket fin och trivsam markplanslägenhet med centralt läge. Hela lägenheten om 65 m² är smakfullt renoverad och har ljusa rymliga rum. Fint stilrent kök från 2016 med utgång till ett underbart stort trädäck i härligt söderläge. Hall med bra förvaring, ljust vardagsrum, stort fint sovrum och ett fräscht helkaklat badrum från 2015 med tvättmaskin. Lägenheten har ett bekvämt läge i området med förråd i anslutning till lägenheten och nära till miljöhus och parkering. Här bor du med närhet till affär, service och allt som Visby har att erbjuda.

Beskrivning

Nu är det möjligt att köpa en smakfull hörnlägenhet på markplan med stort härligt trädäck. Väldisponerade ytor, fina ytskikt, harmonisk färgsättning och vackra golv gör detta till ett fint och trevligt boende.

ENTRÉ/HALL

Välkomnande hall med hatthylla och bra förvaring i tre garderober. Rutmålat trägolv.

KÖK

Mycket fint kök från 2016 med matplats för 4-6 personer. Köket är stilrent med inredning i grågrön kulör, ljus bänkskiva och putsad vägg i grått. Fönster och utgång till trädäck i söder. Ljust trägolv. Utrustning: integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, integrerad kyl/frys samt städskåp.

BADRUM

Helfräscht badrum från 2015 med klinkergolv i vackert mönster och vita helkaklade väggar. Golvvärme, spotlights och vädringsfönster gör det extra trevligt. Utrustning: tvättmaskin, handdukstork, dusch bakom duschdörrar av glas, wc, tvättkommod och spegelskåp.

VARDAGSRUM

Ljust och fint vardagsrum med fönster åt två olika håll mot lugn innergård. Ekparkettgolv.

SOVRUM

Stort och rymligt sovrum med ljusinsläpp från två håll. Vitmålat trägolv.

TRÄDÄCK

Stort inbjudande trädäck från 2016 i härligt söderläge. Trädäcket om hela 36 m² har plats för både myshörna, solstolar och trädgårdsmöbler. Här finns möjlighet att sitta skyddat av grönska eller att njuta av solens strålar. En magisk plats där du gärna kopplar av i timmar eller äter frukost, lunch och middag.

FÖRRÅD

Praktiskt förråd i anslutning til lägenheten. Förrådet har klädstång och plats för förvaring.

Bilplatser

Det finns en parkeringsplats till varje lägenhet. Totalt finns det 41 parkeringsplatser varav 6 har utrustats med laddstolpar. Månadskostnad om 100 kr respektive 200 kr tillkommer.

Fakta

Allmän information

Föreningen äger fastigheten Visby Pipdånen 2 med 2 flerbostadshus och 5 småhus innehållande totalt 41 lägenheter och en föreningslokal. Husens adresser är Järnvägsgatan 8A-8E, Stenkumlaväg 3A-3E samt Stenkumlaväg 5. Föreningen är välskött och arbetar aktivt med hållbarhet. Föreningen har nyligen monterat solceller på ett av husen.

Renoveringar

Föreningen har gjort följande renoveringar de senaste åren: 2022 Målning/försegling av balkonger. 2021 Byte belysning, byte av torktumlare, oljning av plank och målning av parkeringslinjer.

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 till 2069. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren men medel reserveras årligen.

Förening
Brf Vidimus
Lägenhetsnr
31
Våning
1 av 4 våningar i huset
Hiss
Ja
Juridisk person
Nej
Byggår
1991
Boarea
65 m2
Rum
2
Sovrum
1
Uppvärmning
Uppvärmning: Fjärrvärme. Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
112

TV / Internet

Internet
Föreningen har gruppavtal med Telia som ingår i avgiften förutom 30 kr som läggs på månadsavgiften. I gruppavtalet ingår ett grundutbud av TV, bredband samt telefoni.

Gemensamma utrymmen

I ett separat hus på gården finns en tvättstuga med modern utrustning . Det finns även en samlingslokal/festlokal med kök och porslin för cirka 30 personer.

Ekonomi

Månadsavgift
4 832 kr
Andelstal
2,04061
Andelstal insats
Uppgiften saknas i föreningens register
Avgiftsändringar
Föreningen har höjt avgiften med 4% år 2023 då en del av föreningens lån ska skrivas om med högre låneräntor. Inga nya avgiftshöjningar är beslutade men diskussion pågår.
Hushållsel
3 768 kr/år
Bredband (Telia)
360 kr/år
Totala driftskostnader
4 128 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaden är baserad på säljarnas förbrukning 2022. Obligatoriskt tillägg för Telia bredband (30 kr/mån) är inräknat i driftskostnaderna.
Överlåtelseavgift
1 313 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel av BRF nettoskuldsättning
206 537 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningens årsredovisning 2022 samt mäklarbild/utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Uträkningen är eventuellt baserad på fel andelstal och kan därför vara felaktig.
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

Lägenheten har ett centralt läge i södra Visby med cirka 700 meter till Söderport och innerstaden. Det är nära till ÖoB, ICA Atterdags, gym och restauranger. I närheten ligger även parken Tallunden med utegym och lekplats. På gångavstånd når du Hällarna med vidsträckt havsutsikt och underbara solnedgångar.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Stenkumlaväg 5, 62146 Visby
Förening
Brf Vidimus
Lägenhetsnr
31
Område
Visby
Byggår
1991
Boarea
65 m2 (Brf)
Rum
2
Våning
1
Hiss
Ja
Månadsavgift
4 832 kr
Driftskostnad/år
4 128 kr
Pantsättning
Bostaden är pantsatt
Utgångspris
2 400 000 kr

NÄSTA VISNING

  • Tisdag 26 sep

    Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.


Alla bilder

Nu finns möjlighet att köpa en fin lägenhet i markplan
Ett underbart stort trädäck för avkoppling....
eller goda fikastunder och middagar
Trädäcket ligger i anslutning till köket
Det stilrena köket från 2016
Fin färgsättning och putsad vägg
Köket är väldisponerat och har integrerade vitvaror
Den ljusa hallen har vackert golv och bra förvaring
Fräscht helkaklat badrum
Mot vardagsrummet
Vardagsrummet har fönster mot lugn innergård
Vardagsrummet är fint och har ekparkettgolv.
Mot badrum och sovrum
Det stora och härliga sovrummet
Rummet har fönster mot uteplatsen
Målat trägolv och vädringsfönster
Rummet har plats för skrivbord...
och förvaring
Hallen mot ytterdörren
Trädäcket med grönska som perfekt insynsskydd
En skyddad myshörna för soliga dagar
Här är lätt att trivas!
Huset med lägenhetens uteplats till höger
Husets entrésida
Separat hus på gården med tvättstuga och samlingslokal
Här bor du bekvämt och centralt i en välskött förening

Planlösning

Stenkumlaväg 5
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!