NÄSTA VISNING

  • Lördag 18 sep

    Kontakta mäklaren för personlig visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

BUDGIVNING

Högsta bud 2 010 000 kr

Budhistorik

2 010 000 kr
Budgivare 4
2021-09-17 11:29

2 000 000 kr
Budgivare 3
2021-09-17 11:07

1 950 000 kr
Budgivare 4
2021-09-17 11:03

1 900 000 kr
Budgivare 3
2021-09-16 14:02

1 875 000 kr
Budgivare 1
2021-09-13 15:30

Fritidshus / Stenkyrkehuk

Stenkyrka Stenkyrkehuk 362

CHARMIGA STUGOR I FIN NATUR NÄRA HAVET

Söker du en lugn plats att koppla av på? Med naturen inpå knuten och samtidigt höra vågornas brus? Kunna njuta av det enkla livet och ändå ha allt du behöver? Nu finns möjlighet att köpa ett charmigt sommarboende för både umgänge och vila. Ett klimatsmart boende med solceller och låga driftkostnader som inte tär så mycket på jordens resurser. Stugan har ett ljust och rymligt allrum med köksdel samt ett sovrum. För familj och vänner finns extra sängplatser i två nya gäststugor. Stort insynsskyddat trädäck och ett nytt fint utekök med gasolgrill. Grusad uteplats med bänkar kring en eldstad som värmer sena sommarkvällar. Kort promenad till strand och magiska solnedgångar samt cykelavstånd till mataffär. Avlopp, elnät och fiber finns vid fastighetens tomtgräns redo att ansluta till.

Beskrivning

ENTRÉ/HALL

Entré/hall med plats för ytterkläder och skor. Förvaring i skåp.

ALLRUM

Ljust och rymligt allrum med köksdel och plats för både matbord och soffa. Köksdelen är smakfull i grått med skåp och lådor för förvaring och bänkskiva av ek. Svart gasolhäll samt svart gasolkylskåp. Trivsam matplats vid tre fönster med utsikt över uteplats och tomt/omgivningar.

SOVRUM

Sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare säng om behov finns.

Hela stugan har trägolv som målats i en ljusgrå kulör samt vitmålade väggar.

UTEKÖK

På en helt skyddad del av trädäcket ligger uteköket med plats för stort matbord intill. Det här är en mysig och naturlig samlingspunkt både dag och kväll. Uteköket har fina arbetsytor och smarta lösningar. Gasolgrill med fyra brännare och sidobrännare ger bästa förutsättningar för goda middagar.

UTEDUSCH OCH DISKSTATION

Intill gäststugan finns en utedusch och separat diskstation under tak. Uteduschen har en gasolvarmvattenberedare och träväggar som skyddar för insyn. Diskstationen har två hoar och plats för diskställ.

Tomt

Tomtarea
1 760 m2

Fin och lättskött natur/skogstomt med skyddat läge.

Uteplats

Stort härligt trädäck om ca 55 m² med utekök. Trädäcket binder samman stugan, uteköket och gäststugan på ett trevligt sätt. Här kan du sitta insynsskyddat och njuta av solen i flera väderstreck eller under tak och koppla av i skuggan. I anslutning till trädäcket finns en grusad uteplats med eldstad och sittbänkar. Här samlas nära och kära kring elden sena sommarkvällar.

Bilplatser

Grusad infart med plats för bilar.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Under 2021 har säljarna gjort följande förbättringar: Nybyggnation av två gäststugor, trädäck med utekök och uteplats med sittbänkar och eldstad. Ny borrad brunn. Ny utedusch med gasolvarmvattenberedare samt separat diskstation. Stugan har målats utvändigt samt golv och väggar invändigt. Ny köksdel med gasolhäll, gasolkylskåp samt förvaring. Installation av solceller för belysning (12 volt) samt batteri för laddning av mobil och generator som backup. Handfat med tvättmöjlighet i separat del bredvid utedasset.

Övriga byggnader

Två nya gäststugor i trä med plåttak. Perfekt för tonåringar eller när vänner kommer på besök. Det ena gästhuset ligger vid uteplatsen och det andra lite mer avskilt. På tomten finns även ett utedass med handfat i separat del.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND STENKYRKA STENKYRKEHUK 2:26
Byggår
1966
Boarea
30 m2
Rum
2
Sovrum
1
Uppvärming
Uppvärmning saknas.
Grund
Plintgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Liggande träpanel
Tak
Plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Egen borrad brunn (26 m) från 2021
Avlopp
Avlopp saknas.

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration behövs ej
Energi konsumtion
0 kWh

TV / Internet

Internet
Möjligheten finns att ansluta fastigheten till fiber. För mer information se fiber.stenkyrkafiber.se.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
4 583 kr
Försäkringskostnad
1 179 kr/år
Renhållning
1 142 kr/år
Latrinhämtning grundavgift
173 kr/år
Tomtägarna i Stenkyrkehuk (väg mm)
300 kr/år
Totala driftskostnader
2 794 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Det tillkommer en viktbaserad avgift på ca 2 kr per kg sopor samt en latrinhämtningsavgift på 364 kr per kärl och hämtning.
Taxeringsår
2021
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde mark
806 000 kr
Summa taxeringsvärde
806 000 kr

Övrigt

Det finns möjlighet att koppla in avlopp, el och fiber från tomtgräns. Anslutningskostnaderna är enligt nedan (kostnad för grävning mm på tomten tillkommer): Avlopp fn 180 000 kr. El fn 37 500 kr plus kostnad för mätarskåp och ev serviskabel. Fiber fn 19 700 kr plus kostnad för grävning till fiberskåp ca 5 000 kr.

Servitut mm

  • Planer och bestämmelser: Stenkyrkehuk 1:1 M M, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19660303)
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Pumpbrunn - Se beskrivning
  • Rättigheter last: Officialservitut: Rätt att bibehålla, underhålla och förnya avloppsledning och pumpstation i ungefärligt läge enligt aktbilaga ka1. - Avlopp
  • ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS: Avtalsservitut PUMPBRUNN

Närområdet

Fastigheten ligger nära havet, i Stenkyrkehuk, ca 2,5 mil norr om Visby. Området är känt för sin fyr som byggdes redan 1885. Naturen är vacker med skog och kustklintar mot havet med storslagen utsikt. Till stranden går du på några minuter och du kan plocka smultron på vägen ner. I skogen finns lingon och svamp och på den slingriga bilvägen till fastigheten kan du se orkidéer. Det är lugnt och genuint gotländskt. Perfekt för dig som vill koppla av och komma bort från storstadslivet. Närområdet inbjuder till ett aktivt friluftsliv om önskemål finns. Du kan odla nya fritidsintressen som vandring, cykling, fiske eller vattensport. Vandringleden mellan Björkume naturreservat och Lickershamn är en av Gotlands finaste. Lickershamn har fint bad vid hamnen, restaurang, fiskbod och Gotlands största rauk. I Stenkyrka finns livsmedelsaffär, restauranger, djurpark och Kojsagården med aktiviteter.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Adress
Stenkyrka Stenkyrkehuk 362, 62442 Tingstäde
Fastighet
GOTLAND STENKYRKA STENKYRKEHUK 2:26
Område
Stenkyrkehuk
Byggår
1966
Boarea
30 m2 (Säljaren)
Rum
2
Tomtarea
1 760 m2
Driftskostnad/år
2 794 kr
Utgångspris
1 575 000 kr

NÄSTA VISNING

  • Lördag 18 sep

    Kontakta mäklaren för personlig visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

BUDGIVNING

Högsta bud 2 010 000 kr

Budhistorik

2 010 000 kr
Budgivare 4
2021-09-17 11:29

2 000 000 kr
Budgivare 3
2021-09-17 11:07

1 950 000 kr
Budgivare 4
2021-09-17 11:03

1 900 000 kr
Budgivare 3
2021-09-16 14:02

1 875 000 kr
Budgivare 1
2021-09-13 15:30


Dokument & Länkar

Alla bilder

Välkommen till ett charmigt boende i fin havsnära miljö
Här njuter du om kvällarna...
och hela dagarna
Det är en kort promenad till stranden
Fastigheten ligger nära fyren i Stenkyrkehuk
Stugan, gäststugan och de härliga uteplatserna
Ljust och rymligt allrum
Köksdel med förvaring, gasolhäll och gasolkylskåp
Fin matplats vid fönster
Du kan äta inne...
eller ute
Allrummet har även plats för soffa
Mot sovrummet
Sovrummet har flera sängplatser
Här sover du gott i dubbelsängen
Mot allrummet
Rummet har fönster mot uteplats och tomt/omgivningar
Rummet mot hall och ytterdörr
Hallen
Stort trädäck med möjlighet till avkoppling under tak
Nytt och fint utekök med gasolgrill
Svampen är plockad på platsen
Här bor du lugnt och skyddat från insyn
Grusad uteplats med sittbänkar och eldstad
Perfekt att samlas kring för värme eller korvgrillning
För dig som hellre vill ha grillat...
och annat gott
En perfekt plats för umgänge och vila
Nytt gästhus med extra sängplatser
Utedusch med varmvatten och separat diskstation
Plats för säng och förvaring...
eller två sängar
Den andra gäststugan ligger lite avsides på en höjd
Underbara sängplatser mitt i naturen
Perfekt för en fika...
i kvällssolens sken
Stugan har plats för en dubbelsäng
Byggnad med utedass
Utedass med tvättmöjlighet i separat del
På tomten finns även en liten matkällare
Vy över fastigheten, naturen och havet
Fastigheten ligger nära fyren
Fyren byggdes redan 1885
Trappa ner till stranden
Det finns även andra sätt att ta sig till stranden
Stranden söderut
Stranden norrut med fiskebodar
Det är fina vandringsleder till Björkume naturreservat eller Lickershamn
Björkume naturreservat har vacker kustklint...
och fikaplats vid havet
Du har nära till magiska solnedgångar vid havet
Fastighetskarta

GOTLAND STENKYRKA STENKYRKEHUK 2:26

Stenkyrka Stenkyrkehuk 362
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!