Bostadsrätt / Visby

Styrmansgatan 441

VILLAKÄNSLA OCH HÄRLIGA UTEPLATSER

Ljus och mycket trivsam lägenhet i två plan med stora, skyddade och härliga utemiljöer i norr- och söder. Här kan du njuta av solen från morgon till kväll på lägenhetens olika uteplatser. Ett omtyckt boende med lugnt barnvänligt läge i trevlig gårdsmiljö. Lägenheten är rymlig och välplanerad med gott om förvaring och separat förråd. Entréplan har hall, fint kök från 2011 med nyare vitvaror, wc/dusch/tvätt samt stort vardagsrum. Övre plan har wc/dusch med bastu samt tre bra sovrum varav ett med balkong. Här bor du bekvämt nära parkering och med gångavstånd till lekplats, förskola, skola, affär och service.

Beskrivning

ENTRÉPLAN

ENTRÉ/HALL

Ljus och välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns ett praktiskt förråd/klädkammare med städskåp och fönster. Passage och utgång till lägenhetens baksida med stor gräsmatta. Plastmatta.

KÖK

Stort och trevligt kök med fönster i söder. Köket är stilrent med vita skåpsluckor och gråa bänskskivor. Köksö med förvaring och sittplatser. Vitmålad trappa till övre plan. Plastmatta. Utrustning: frys (2021), kyl (2021), hällspis (2020), spisfläkt (2018) och diskmaskin (2022).

BADRUM/TVÄTTSTUGA

Badrum med våtrumsmatta, våtrumstapet (kakel vid duschen) och fönster. Utrustning: tvättkommod, spegelskåp, wc, skåp, dusch, tvättmaskin (2017) och dusch.

VARDAGSRUM

Stort och ljust vardagsrum med fönster åt två håll. Här finns plats för både stor soffa och middagsbord. Rummet kan delas av om ytterligare sovrum önskas. Utgång till trädäck på lägenhetens framsida. Ekparkettgolv.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL

Övre hall med takfönster och klädkammare. Plastmatta.

BADRUM MED BASTU

Badrum med våtrumsmatta, glasfiberväv (kakel vid duschen) och takfönster. Utrustning: wc, tvättkommod spegelskåp, dusch och bastu.

SOVRUM

Stort och fint sovrum med garderob. Stort fönster och utgång till balkong. Plastmatta.

SOVRUM

Ljust och rymligt sovrum med fönsterkupa i norr. Plastmatta.

SOVRUM

Det tredje sovrummet är också ljust och rymligt med fönsterkupa åt andra hållet. Plastmatta.

FÖRRÅD

Vid lägenhetens framsida finns ett praktiskt kallförråd med el och hyllor för förvaring.

UTEPLATSER

Vid lägenhetens entré finns en skyddad uteplats under tak med infravärme. På framsidan finns även en mindre gräsmatta och ett härligt trädäck från 2021 om ca 20 m² i fint söderläge. På framsidan växer rosor och en clematis som ger skydd. På lägenhetens baksida finns en stor insynsskyddad gräsmatta med sol från morgon till kväll. En lugn oas perfekt för solstolar eller trädgårdsmöbler för frukost, lunch eller middagar. Baksidan ramas in av tujahäckar och här finns även rosor, rhododendron, pioner och jasmin.

BALKONG

Det finns även en balkong i soligt söderläge.

Bilplatser

Det finns 113 st P-platser. Går att hyra för 150 kr/mån. Separat kö men plats finns för närvarande. Det finns även 135 carportplatser. Går att hyra för 200 kr/mån. Separat kö.

Fakta

Allmän information

Föreningen äger fastigheterna Fören och Masten 1 i Region Gotland med 156 lägenheter. Fastigheternas adresser är Styrmansgatan 361-501 och Jungmansgatan 426-598.

Kommentar till byggnaden

Föreningen har gjort följande renoveringar: 2022 Tak, lokaler och installationer. 2021 Byte panel, målning, tvättstuga och genomgång av tak. 2020 Stamspolning, belysning, målning entrédörrar, trädfällning, garage och p-platser. 2019 Ventilation, taktvätt och kulvertbyte (Masten). 2015 Renovering av balkonger, nya lås till dörrar, nytt staket runt området samt nya lampor och stolar till lokalerna. 2014 Underhåll av gemensamma utrymmen och markytor, byte av takfönster och ventilationsinstallationer.

Renoveringar

I lägenheten har följande renoveringar gjorts under de senaste åren: 2020 Målning av väggar i stora sovrummet. Målning av väggar och tak samt nya toaletter och kommoder i badrummen. 2019 Målning av väggar i lilla sovrummet. 2015 Målning av trappa. 2011 Renovering av kök. 2010 Målning och tapetsering av alla ytskikt.

Planerade renoveringar

Takomläggning pågår och beräknas vara klart 2025.

Förening
Riksbyggen Brf Visbyhus nr 17
Lägenhetsnr
41
Våning
1 och 2 av 2 våningar i huset
Juridisk person
Nej
Byggår
1978
Boarea
121 m2
Rum
4
Sovrum
3
Uppvärmning
Fjärrvärme Ventilation: Frånluft

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
152

TV / Internet

Internet
Föreningens fastigheter är anslutna till Telia Triple Play. Avgiften är 161 kr och läggs på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med modern utrustning i separat hus på gården. Det finns även tillgång till bastu, samlingslokal, gästlägenhet samt låsbart cykelförråd.

Ekonomi

Månadsavgift
6 837 kr

I månadsavgiften ingår , värme och vatten.

Andelstal
0,73669
Andelstal insats
0,73669
Avgiftsändringar
Föreningen har höjt avgiften med 10% år 2023 och kommer troligen att höja avgiften med 10% år 2024 och 2025 pga pågående takomläggning.
Hushållsel
7 284 kr/år
Telia Triple Play
1 932 kr/år
Totala driftskostnader
9 216 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaden är baserad på säljarnas förbrukning 2022. Obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play (161 kr/mån) är inräknat i driftskostnaderna.
Överlåtelseavgift
1 313 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
525 kr
Inre reparationsfond
78 kr
Andel av BRF nettoskuldsättning
162 515 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningens årsredovisning 2022 samt mäklarbild/utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Uträkningen är eventuellt baserad på fel andelstal och kan därför vara felaktig. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

Lägenheten ligger i ett lugnt och trevligt område med bilfria innergårdar. Det är gångavstånd till förskola, skola, mataffär och annan service. Du har också nära till fina promenadstigar och trygga cykelbanor.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Styrmansgatan 441, 62150 Visby
Förening
Riksbyggen Brf Visbyhus nr 17
Lägenhetsnr
41
Område
Visby
Byggår
1978
Boarea
121 m2 (Brf)
Rum
4
Våning
1 och 2
Månadsavgift
6 837 kr
Driftskostnad/år
9 216 kr
Pantsättning
Bostaden är pantsatt
Utgångspris
2 750 000 kr

Alla bilder

Välkommen till en fin och mycket trivsam lägenhet...
med skön och solig utemiljö på framsidan...
och stor och härligt skyddad baksida
Det luftiga och trevliga köket
Köket är från 2011 med nyare vitvaror
Det är fint och väldisponerat
Köksö med förvaring och möjlighet att äta gott
Det stora ljusa vardagsrummet
Plats för både soffa och matbord
Här kan du äta inne...
eller ute
Det finns många sköna platser
Mot kök och hall
Vid köket finns ett badrum och en trappa upp till övre plan
Badrum med wc...
tvättmaskin och dusch
Trappa och takfönster
Övre hall med klädkammare
Stort och fint sovrum
Rummet har stort fönster och utgång till balkong
Den soliga balkongen
Mot badrum och övriga sovrum
Ljust och rymligt sovrum/TV-rum
Det tredje sovrummet är också ljust och rymligt
Badrum med dusch...
wc och bastu
Från hallen når du lägenhetens stora baksida
Perfekt för spel, lek eller avkoppling
Lägenhetens entré/hall
Skyddad uteplats med infravärme
Framsidan har ett stort trädäck, liten täppa samt ett praktiskt förråd
Välkommen på visning till Styrmansgatan 441

Planlösning

Styrmansgatan 441
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!