NÄSTA VISNING

 • Torsdag 30 jun

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning torsdagen den 30 juni. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-776110.

 • Lördag 2 jul

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning lördagen den 2 juli. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-776110.

Småhus / Tofta

Tofta Licksarve 504

VILLA MED STALL OCH DUBBELGARAGE

I populära Tofta socken hittar du denna fina fastighet som erbjuder det mesta. Här får du ett vackert bostadshus med påkostat kök, helkaklat badrum, 3-4 sovrum och spa-avdelning i källaren. Ljust och härligt vardagsrum med värmande braskamin. Generösa trädäck med många soltimmar och en stor jacuzzi. Dessutom får du här ett stall med tre boxar och sadelkammare. Dubbelgarage med plats för två bilar och extrautrummen förutom det. Förrådsbod med övervåning och en lekstuga för de minsta. Stor uppvuxen tomt (8100 kvm) med skyddande häckar och hage bakom stallet. Nära utmärkta bussförbindelser och cykelavstånd till både Gnisvärd och Tofta Strands fina kuststräckor. Förskola precis intill och nära till Eskelhems skola med förskoleverksamhet och lågstadieklasser. Till Visby kör du på ca 15-18 minuter och nära huset har du hållplats för buss nr 10 med bra turtäthet till och från Visby.

Beskrivning

Välkommen till ett smakfullt boende med både moderna bekvämligheter och äldre detaljer och stil från förr. Fastigheten har stora trädäck, jacuzzi och en stor tomt med goda möjligheter till egen djurhållning och egna odlingar. Lada med stall och dubbelgarage samt äldre förrådsbyggnad med snickarutrymme på övervåningen. Huset ligger vid en vägslinga bakom Tofta Kyrka med flera åretruntboende. Huset är förbesiktat och besiktningsprotokoll finns tillgängligt hos ansvarig mäklare.

HALL/ENTRÈ

Entré med plats för ytterkläder och skor där du sedan kommer in i husets vardagsrum.

VARDAGSRUM

Välkomnande vardagsrum med stora glaspartier och utgång till det stora trädäcket i söder. Härligt rum för umgänge och familjesamvaro. Braskamin som ger både värme och trivsel.

UTEPLATS

Det stora trädäcket som anlades 2018 ligger i solvänligt sydvästläge och här kan du i princip vara i solen hela dagen. Generöst tilltaget däck med bra plats för både loungegrupper och stort matbord,

KÖK

Ljust och härligt kök som gjordes om 2017/18. Bra utrymmen i lådor och skåp, moderna vitvaror och fönster i två väderstreck. Här finns också bra plats för familjens stora matbord.

HALL/HUVUDENTRÈ

Stor hall vid husets huvudentré på norrsidan. Här finns förvaringsutrymme bakom spegelglasdörrar samt uppgång till övervåningen.

BADRUM

Stilrent och helkaklat badrum med golvvärme, dusch, handdukstork, handfat med kommod och en wc. Nytt 2021.

ALLRUM

Rum med flera möjliga användningsområden. Rummet har tidigare nyttjats som vardagsrum men kan även med fördel användas som sovrum. Härifrån har du också koll på vad som händer i jacuzzin utanför fönstret.

ÖVERVÅNING

Välkommen upp till övre plan. Här har nuvarande ägare lyft takhöjden i samband med omläggning av taket som gjordes 2014/15 då även en takkupa byggdes och nya fönster sattes in.

SOVRUM 1

Direkt till höger uppför trappan finns det stora sovrummet. Rummet har bra förvaring och ett fönster mot väster.

SOVRUM 2

Sovrum med fönster mot norr.

SOVRUM 3

Husets tredje sovrum har fönster i öster.

KÄLLARE

I källaren finns både en luftvärmepump och en äldre fungerande vedkamin. Bra ljusinsläpp genom flera fönster och källaren når du både inifrån och från dörr utvändigt. SPA-avdelning med bubbelbadkar och plats för soffgrupp. Toalett och bastu. Här finns också husets tvättmaskin, torktumlare och bra bänkytor. I källaren finns också ett kontor/hobbyrum.

Tomt

Tomtarea
8 100 m2

Fin tomt som omgärdar huset samt hage i anslutning till stallet.

Uteplats

Stort fint trädäck i solvänligt söderläge. Dessutom trädäck på husets framsida som också rymmer en jacuzzi från 2021. Tomten har skyddande växtlighet som ger möjlighet till flera sköna platser för trädgårdsmöblerna.

Bilplatser

I den gamla ladan har det byggts till ett dubbelgarage med bra utrymme. Två portar finns varav den ena är stor nog för en skåpbil. På den grusade gårdsplanen finns gott om plats för familjen fordon.

Byggnadsfakta

Kommentar till byggnaden

Taket har höjts på övervåningen och plåtfasad har bytts till träfasad. Nytt falsat plåttak har lagts på 2014/15.

Renoveringar

Fastighet där omfattande renovering, tillbyggnad och ombyggnad utförts under åren. Se frågelista med bilaga. Att nämna är bland annat följande: 2014/15 Renoverades och byggdes övervåningen om. Det byggdes en takkupa mot söder. Yttertakets lades om med ny råspont, papp och falsad plåt. Träpanelen mot norra, östra och västra sidan har bytts ut. Sadelkammare byggdes liksom boxarna i stallet. 2015 Installerades en luft/luftvärmepump. 2018 Byttes fönstren i köket till treglas isolerfönster. 2019 Installerades en luft/luftvärmepump.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad med övervåning för dig som t e x vill ha en plats att snickra på. Stall med tre boxar och sadelkammare. TIllbyggt dubbelgarage för personbil och större skåpbil.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND TOFTA LICKSARVE 1:42
Byggår
1909
Boarea
117 m2
Biarea
29 m2
Rum
5
Sovrum
3
Renoverades
2011
Uppvärming
Luftvärmepump, braskaminer, el-radiatorer
Övrigt om elen
Mycket av husets el är utbytt. Jordfelsbrytare finns.
Grund
Källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Stående träpanel
Tak
Plåt
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
3-glasfönster (Vissa 2-glasfönster)
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energi konsumtion
25 227 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 874 kr
Försäkringskostnad
5 715 kr/år
Vatten och Avlopp
8 065 kr/år
Renhållning
2 807 kr/år
Hushållsel
36 295 kr/år
Totala driftskostnader
52 882 kr/år
Pantbrev
2 005 000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1957
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 032 000 kr
Taxeringsvärde mark
588 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 620 000 kr
Standardpoäng
29

Övrigt

Säljarna har låtit utföra en besiktning av fastigheten. Protokoll finns att tillgå hos mäklaren.

Servitut mm

 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Tofta, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 19730418)
 • Rättigheter last: Ledningsrätt: Fiberoptisk ledning jämte tillhörande anordningar såsom kanalisationsrör, skåp, skarvbrunnar mm. - Fiberkabel
 • Rättigheter last: Ledningsrätt: Vatten och avlopp
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:5
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:24
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:27
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:28
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:29
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:31
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:32
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:34
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:35
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:36
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:38
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:39
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:40
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:42
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:26
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:30
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:33
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:37
 • Samfällighet: GOTLAND TOFTA S:41

Närområdet

Tofta är en av öns absolut mest välbesökta orter under sommaren. Här bor många fritidshusägare men också många permanentboende tack vare det korta avståndet till Visby. I det här bostadsområdet runt Tofta kyrka är det många som bor året runt. De utmärkta busskommunikationerna bidrar också till det ökade åretruntboendet. Utbudet sommartid är digert och nu satsas också stort på att utveckla Tofta Bad med nya restauranger, aktiviteter och förbättringar på den populära stranden. Det planeras för nya boenden och campingplatserna är sedan många år välbesökta. Cykelbanan är flitigt nyttjad av cyklister, inlinesåkare, löpare och promenerande sällskap. Alla med havet i blickfånget. Solnedgångarna från Tofta strand och Gnisvärd är magiska. Granne med fastigheten finns förskolan Tofflan ( www.forskolantofflan.se/) och i grannsocknen Eskelhem finns både förskoleverksamhet och lågstadieskola.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Tofta Licksarve 504, 62265 Gotlands Tofta
Fastighet
GOTLAND TOFTA LICKSARVE 1:42
Område
Tofta
Byggår
1909
Boarea
117 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
29 m2
Rum
5
Tomtarea
8 100 m2
Driftskostnad/år
52 882 kr
Pantbrev
2 005 000 kr
Utgångspris
4 250 000 kr

NÄSTA VISNING

 • Torsdag 30 jun

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning torsdagen den 30 juni. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-776110.

 • Lördag 2 jul

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning lördagen den 2 juli. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-776110.


Alla bilder

Tofta Licksarve 504
Huvudentrén bredvid trädäck med jacuzzi
Stort trädäck i söderläge på husets baksida
Vardagsentré och inbyggt vitrinskåp i det ljusa och välkomnande vardagsrummet
Sett mot vardagsentrén
Härligt rum med stora glaspartier och utgång till trädäcket
Braskamin för både trivsel och värme
Hall mellan vardagsrum och kök
Ljust och trivsamt kök
Fint kök som uppgraderades 2017/18
Härliga ytor och gott om plats i lådor och skåp
Generös och rymlig huvudentré
Stilrent badrum från 2021
Husets f d vardagsrum som även kan nyttjas som sovrum
Rummet har braskamin, fönster i två väderstreck och härifrån har du...
...koll på bubbelpoolen
Trappa till överåning samt dörr till badrum
Hall på övervåningen
Stora sovrummet
Sett mot hallen
Skönt med en toalett även på övervåningen
Sovrum
Sovrum
Spa-avdelning med både luftvärmepump och vedkamin
Här finns också husets tvättmaskin, torktumlare, bastu och en toalett
I källaren finns också ett kontor som tidigare används som sovrum
Huset ligger vackert inbäddat i grönska
Det stora trädäcket ligger i solvänligt söderläge
Sett mot ladan där man ser den tillbyggda "garagedelen"
Här är det lätt att trivas!
Vid finentrén finns det en jacuzzi
Jacuzzin är ny från 2021
Vy mot nordöst
Husets fina och "somriga" infart till gårdsplan, stall och garage
Stallet har tre boxar
De två hästarna går under en del av året på den egna marken
Tillbyggda garagedelen med plats för både större och mindre bilar
Förråd
Förrådets övervåning
Lekstuga för de minsta

Planlösning

GOTLAND TOFTA LICKSARVE 1:42

Tofta Licksarve 504
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!