NÄSTA VISNING

 • Fredag 2 jun

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning fredagen den 2 juni. Du når mig bäst på palle@bostadoliv.se alternativt på mobil 0720-776110.

 • Onsdag 7 jun

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning onsdagen den 7 juni. Du når mig bäst på palle@bostadoliv.se alternativt på mobil 0720-776110.

Småhus / Visby söder

Vegagatan 9

REJÄL FAMILJEVILLA MED TVÅ PLAN OCH KÄLLARE I SÖDRA VISBY

På Vegagatan i södra delarna av Visby ligger denna trivsamma familjevilla med byggår 1939. Här får du två våningsplan med bra takhöjd och ljusinsläpp genom fönster i alla fyra väderstreck. Entréplan rymmer ett kök i vinkel, toalett samt matrum och vardagsrum i öppen planlösning. Båda rummen med fina ekparkettgolv. Övervåning med tre sovrum, badrum och en möblerbar hall. Balkong i solvänligt läge. Källare med bl a tvättstuga och bastu. Härlig tomt med fruktträd, bra utrymme för egna odlingar och uteplatser med eftermiddags- och kvällssol. Garage och enklare förrådsbodar. Populärt bostadsområde med närhet till barnomsorg och skolor för alla åldrar. Livsmedelsbutik och det växande Visborgsområdet finner du också nära inpå.

Beskrivning

Välkommen till ett hus med generös takhöjd och fönster i alla väderstreck som ger en god, ljus och rymlig känsla på båda våningsplanen. Huset har behov av viss ytskiktsrenovering men grunden i detta hus från slutet av 30-talet ger dig och din familj utmärkta förutsättningar för att här skapa ett trivsamt och bra boende i lugna kvarter.

HALL/ENTRÈ

Plats för ytterkläder och skor. Trappa både till källare och övervåning.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck, fiskbensparkett och öppet mot matplatsen.

MATRUM

Här finns plats för båda den stora familjen och gäster därtill. Fönster mot den egna tomten och dörr till köket. Samma fina fiskbensparkett.

KÖK

Rakt in från entrén finner du köket som går i vinkel och har ljus skåpinredning, bra arbetsytor och även plats för ett mindre matbord. Ljust och trevligt kök med tre fönster.

TOALETT

Entréplan rymmer även en toalett med wc och handfat.

ÖVERVÅNING

BADRUM

Badrum med kaklat duschutrymme, handfat, wc och badrumsskåp.

HALL

Mellan de tre sovrummen finns en mindre möblerbar hall med plats för skrivbord eller liten soffa för tv-tittande eller umgänge.

SOVRUM

Sovrum med fönster åt både norr och väst samt bra förvaring i fem garderober med överskåp.

SOVRUM

Med två garderober, fönster i norr och vy mot den egna tomten ligger detta sovrum.

SOVRUM

Det tredje sovrummet har på senare tid nyttjats som kontor. Även här finns det fönster i två väderstreck och bra förvaring i garderober.

BALKONG

Direkt uppför trappan har du en balkong med vy över grannskapet och placering i sydväst med många sköna soltimmar.

KÄLLARE

Källare med ingång både inifrån och utifrån. Här finns en tvättstuga med bastu och dusch. Pannrum, matkällare och ett rum som tidigare har använts som sovrum.

Tomt

Tomtarea
1 053 m2

Härlig tomt med fruktträd i form av både sommar- och vinteräpplen samt Victoriaplommon. Gräsmatta och goda möjligheter till egna odlingar.

Uteplats

I solvänligt och skyddat läge har ett enklare trädäck anlagts och det finns flera sköna platser för dina trädgårdsmöbler. På övervåningen dessutom en balkong med många soltimmar och trevlig vy över grannskapet.

Bilplatser

Parkering kan ske på den egna stenlagda uppfarten, i garaget eller på gatan utanför.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Taket lades om 1993. Värmesystemet byttes ut 2004. Från oljeeldat till luft/vatten.

Fel och brister

Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos ansvarig fastighetsmäklare.

Övriga byggnader

Garage med plats för arbetsbänk och förvaring. Förrådsbodar med plats för redskap, gräsklippare och cyklar.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND VISBY SVÄRDET 11
Byggår
1939
Boarea
116 m2
Biarea
57 m2
Rum
5
Sovrum
3
Uppvärming
Värmepump luft-vatten
Värmekällans ålder
2004
Värmekällans märke
CTC EcoAir
Grund
Källare med grundmur av betonghålsten
Stomme
Trä
Fasad
Puts
Tak
Taktegel
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
71
Energi konsumtion
9 287 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
9 287 kr
Försäkringskostnad
4 500 kr/år
Vatten och Avlopp
5 010 kr/år
Renhållning
2 078 kr/år
Hushållsel
27 628 kr/år
Totala driftskostnader
39 216 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaderna baseras på nuvarande ägares förbrukning.
Pantbrev
436 300 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1939
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 327 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 173 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 500 000 kr
Standardpoäng
26

Övrigt

Säljaren har låtit utföra en besiktning av fastigheten och besiktningsprotokollet finns att tillgå hos ansvarig mäklare. Fastigheten säljs med s k Friskrivningsklausul.

Servitut mm

 • Planer och bestämmelser: Gråboområdet,visby, Stadsplan (Beslutsdatum: 1952-05-23, Senast ändrad: 2021-06-23)
 • Planer och bestämmelser: Svärdet visby, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1957-10-23, Senast ändrad: 1997-02-26)
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Visby-vibble, Vattenskyddsområde (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1977-01-19, Senast ändrad: 2018-03-02)
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Visby vattenskyddsområde, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2015-03-30, Registreringsdatum: 2018-03-02, Senast ändrad: 2023-04-05)

Närområdet

Huset ligger i södra delarna av Visby i ett bostadsområdet består av både villor och lägenheter. Lugna och trivsamma kvarter utan störande genomfartstrafik. I närområdet finns livsmedelsaffär, restauranger, förskola och skolor. Det växande och expansiva Visborgsområdet och de vackra promenadstråken vid Hällarna når du på några minuter. Bra bussförbindelser till centrum dit du också cyklar på några minuter.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Vegagatan 9, 62149 Visby
Fastighet
GOTLAND VISBY SVÄRDET 11
Område
Visby söder
Byggår
1939
Boarea
116 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
57 m2
Rum
5
Tomtarea
1 053 m2
Driftskostnad/år
39 216 kr
Pantbrev
436 300 kr
Utgångspris
3 150 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse, snabbt tillträde möjligt

NÄSTA VISNING

 • Fredag 2 jun

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning fredagen den 2 juni. Du når mig bäst på palle@bostadoliv.se alternativt på mobil 0720-776110.

 • Onsdag 7 jun

  Välkommen att kontakta mig för tidsbokning onsdagen den 7 juni. Du når mig bäst på palle@bostadoliv.se alternativt på mobil 0720-776110.


Alla bilder

Vegagatan 9 - Populärt område i södra Visby
Härlig tomt med fruktträd och bra utrymme för egna odlingar för den som önskar det
Solvänlig uteplats
Stensatt uppfart och garage
Välkommen in!
Vardagsrum
Öppet mellan matplats och vardagsrum
Båda rummen har samma fina parkettgolv
Matplats
Ljust kök i vinkel
Bra arbetsytor
Köket har även plats för ett mindre matbord
Toalett på nedre plan
Övervåning med balkong
Balkong med många soltimmar och trivsam vy
Här finns tre sovrum, badrum och möblerbar hall
Badrum med kaklat duschutrymme, wc och badrumsskåp
Ljus och rymlig övervåning med bra takhöjd
Sovrum
Bra förvaring i garderober med överskåp
Vy från sovrummet
Sovrum
Sovrum/Kontor
Rum i källaren som tidigare har nyttjats som sovrum
Tvättstuga där även dusch och bastu ryms
Bra takhöjd även i källaren
Bostadskvarter med både villor och lägenheter
Huset sett från tomten

Planlösning

GOTLAND VISBY SVÄRDET 11

Vegagatan 9
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!