NÄSTA VISNING

 • Lördag 29 jun

  Kontakta mäklaren för anmälan på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan. Välkomna!

 • Lördag 29 jun

  Kontakta mäklaren för anmälan på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan. Välkomna!

 • Onsdag 3 jul

  Kontakta mäklaren för anmälan på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan. Välkomna!

Småhus / Eksta

Eksta Hägur 811

UNIK FASTIGHET I VACKER STRANDSOCKEN

Vid en liten grusväg ligger denna unika fastighet med fin gårdsbild och ett lugnt fritt läge. Ett stort bostadshus från 1914 med härlig rymd, charm och karaktär. Vackra spegeldörrar, fina golv och fönster i original, bevarade tapeter samt vedspis, kamin och kakelugnar. Här möts gammalt och nytt i fin harmoni med ett underbart kök, fräscht badrum och fiberanslutning. Fastigheten erbjuder många möjligheter med ett fint gästhus, ladugård och byggnader för umgänge, hobby eller verksamhet. Nuvarande ägare har haft både butiksförsäljning i den renoverade tröskvandringen och ett galleri. Tomten är stor och härlig med växthus för sköna stunder eller odling. Det är knappt 4 km till stranden och den bedårande vackra kustvägen med betande får, pittoreska fiskelägen och hänförande utsikt över havet och de båda Karlsöarna.

Beskrivning

ENTRÉPLAN

ENTRÉ/KAPPRUM

Ingång via trädgården och vackra pardörrar till entré med klinkergolv. Trappa upp till kapprum med plats för ytterkläder och skor. Målade brädväggar och målat trägolv. I kapprummet finns även en trappa upp till den oinredda vinden.

KÖK

Stort, ljust och underbart kök som helrenoverats 2009. Köket är väldisponerat och smakfullt med plats för stort matbord. Köket har vita köksluckor och fina originalhyllor från skafferiet som bevarats och vitmålats. Ett separat rum för disk och ett rymligt skafferi gör köket extra trevligt. Trappa ner till källaren. Tegelväggar/målade brädväggar och målat trägolv (klinkergolv med golvvärme i diskrummet). Utrustning: vedspis, induktionshäll, spisfläkt, kyl/frys, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin och skafferi.

BADRUM

Fräscht badrum med wc och separat duschutrymme. Wc:n har kaklade väggar/målad pärlspont och duschutrymmet har helkaklade väggar/målade väggar. Klinkergolv med golvvärme. Utrustning: tvättställ, wc, dusch med rundade duschdörrar samt handdukstork.

SOVRUM

Vid köket finns även ett rymligt sovrum med kakelugn. Rummet har garderob och fint ljusinsläpp från två fönster mot trädgården. Vitmålade väggar och målat trägolv.

VARDAGSRUM

I anslutning till köket ligger vardagsrummet med två fönster och garderob. Rummet har plats för både soffa och fåtöljer. Originaltapet och trägolv.

SOVRUM/GÄSTRUM

Ljust rum med fönster åt två håll. Rummet passar bra som gästrum. Målade väggar med fondtapet samt målat trägolv.

FINENTRÉ/HALL

Finentré via vacker glasveranda till välkomnande hall med hatthylla. Hallen är rymlig och har totalt fem fina ådringsmålade pardörrar till olika rum och till trappan till övre plan. Målade väggar och schablonmålad bård i original samt rutmålat trägolv.

SOVRUM/KONTOR

Fint sovrum med fönster åt två håll och kakelugn. Rummet är även lämpligt som kontor. Originaltapet och fint mönstrad korkmatta från byggåret.

SAL

Stor och vacker sal med grönglaserad kamin från Husqvarna och fint ljusinsläpp från totalt fyra fönster. Även i detta rum är det bevarade originaltapeter och trägolv.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL

Från hallen går en trappa upp till möblerbar övre hall med takfönster och praktisk förvaring i flera kattvindar. Tapet och trägolv.

SOVRUM

Ljust och rymligt sovrum med två fönster med utsikt över omgivningarna. Tapet och trägolv.

WC

Wc med laserade pärlspontväggar och målat trägolv. Utrustning: tvättställ, kommod och wc.

SOVRUM

Stort och härligt sovrum med plats för dubbelsäng. Rummet har en kakelugn från mitten av 1800-talet som ditflyttats. Stort fönster med fri utsikt. Tapet och trägolv.

OINREDD VIND

Stor oinredd vind med möjligheter. Trappa ner till kapprum.

KÄLLARPLAN

RUM/UTRYMME

Källarrum med vedpanna, hydrofor och varmvattenberedare. Här finns även en gammal bakugn och tvättgryta. Utgång till trädgården.

FÖRRÅDSUTRYMME

Rymligt rum med plats för förvaring.

TVÄTTSTUGA

Tvättstuga med tvättmaskin, diskbänk och skåp.

ALLRUM

Fint rum med möjlighet till samvaro. Målade väggar och klinkergolv.

MATKÄLLARE/FÖRRÅD

Matkällare eller förråd.

FÖRRÅD

Förråd eller möjlig vinkällare.

GÄSTHUS

På gården fanns tidigare en smedja i kalksten med plåttak. Smedjan har renoverats 2007 till ett fint och smakfullt gästhus.

KÖK/VARDAGSRUM

Ingång via svaipdörr till kök och vardagsrum i trevlig öppen planlösning. Köket har kyl med frysfack, diskho, hällspis och ugn. Vardagsrummet har öppen spis med spiskassett och plats för både soffa och matbord. Fint ljusinsläpp från fyra fönster. Rummet är vackert med vitmålade kalkstensväggar, trägolv och mörka takbjälkar.

BADRUM

Fint badrum med tvättkommod, spegelskåp, wc och dusch med rundade duschdörrar. Vitmålade kalkstensväggar/helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme.

ÖVRE PLAN

Stort rum öppet till nock med möjlighet till många sängplatser. Laserade brädväggar, trägolv och mörka takbjälkar.

LADUGÅRD

Stor ladugård i kalksten/trä från 1889 med plåttak. Ladugården har en garage/verkstadsdel med två portar och gott om utrymme samt loft. Det finns även en ladugårdsdel med bevarad inredning samt boxar. Här fanns det kor, hästar och grisar förr i tiden.

TRÖSKVANDRING

I vinkel till ladugården ligger den gamla tröskvandringen med kalkstensväggar och plåttak. Den renoverades 2002 och har sedan dess använts som butik. Det stora charmiga utrymmet med grusat golv och fönster åt två håll har många möjligheter. Det är perfekt för butik, hobbyverksamhet eller stora middagar och fester.

GALLERI

Intill tröskvandringen finns en byggnad i trä med plåttak. Här finns plats för ved och förvaring. En trappa upp finns ett loft som använts som galleri "Galleri Hägur".

HUS

På tomten finns ytterligare ett hus i trä med plåttak. Här finns möjlighet att skapa och renovera efter egna behov och önskemål. Byggnaden har tidigare använts som får- och hönshus.

Tomt

Tomtarea
12 643 m2

Stor och solig tomt med gårdsplan och fina gräsytor för spel och lek. Här växer allt från löv- och fruktträd till syrener, rosor och blomsterprakt. Det finns flera odlingsbäddar och plats för mera odling om önskemål finns. Bakom ladugården finns också lite mark så för den intresserade finns möjlighet att ha t ex höns och några lamm.

Bilplatser

Det finns gott om plats att parkera på gårdsplanen.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Förutom löpande underhåll har säljaren gjort följande renoveringar/förbättringar: 2018 Installation av värmepump luft/luft. 2017 Nytt växthus. 2010 Renovering av ett rum i källaren (lagt in klinkergolv samt målat väggar och tak). 2009 Helrenovering av kök. 2007 Ombyggnad av smedja till gästhus. 2006 Målning av tak på ladugården. Ny gavel på ladugården inklusive nya fönster. Färdigställande av galleriet. 2005 Ny trappa till galleriet och nya fönster. 2004 Isolering med ekofiber (lösull) på bostadshusets entréplan. 2003/2004 Ommålning av bostadshuset. 2003 Ny tvättstuga i källaren. 2002 Anläggning av 3-kammarbrunn. Byggnation av wc/dusch samt nytt diskrum. Renovering och ommålning av fönster i bostadshuset. Ombyggnad/inredning av tröskvandring till butik. 2001 Dränering runt bostadshus.

Övriga byggnader

På tomten finns även ett fint växthus med stenlagt golv, lekstuga samt ett utedass från förr med tre hål.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND EKSTA HÄGUR 1:7
Byggår
1914
Boarea
190 m2
Biarea
180 m2
Rum
7
Sovrum
5
Uppvärming
Vedpanna med elpatron samt värmepump luft/luft
Värmekällans ålder
1970-tal och 2018
Huvudsäkring
16 A
Grund
Källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Tak
Falsat plåttak
Fönster
Enkelglas med innanfönster/Enkelglas
Ventilation
Självdrag
Övrigt om skorstenen
Befintliga eldstäder måste brandskyddskontrolleras innan eldning får ske. Vedpanna, vedspis, kamin i salen och spiskassett i gästhuset har tidigare nyttjats av säljaren. Övriga eldstäder har ej använts.
Vatten
Spettad brunn
Avlopp
3-kammarbrunn med pumpbrunn till infiltration (servitut finns)

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration behövs ej
Energi konsumtion
7 545 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber (Tele2 hastighet 1000/1000). Kostnaden är 264 kr/mån för tv, bredband och telefoni. Årsavgift till Eksta Fiber är 300 kr. Det finns även möjlighet att välja enbart bredband eller öppen fiber. För mer info se www.ekstafiber.se

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
9 287 kr
Uppvärmningskostnad
21 264 kr/år
Försäkringskostnad
8 152 kr/år
Vatten och Avlopp
2 513 kr/år
Renhållning
1 572 kr/år
Fiber
3 468 kr/år
Totala driftskostnader
36 969 kr/år
Pantbrev
200 000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
936 000 kr
Taxeringsvärde mark
560 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 496 000 kr
Standardpoäng
20

Övrigt

Servitut mm

 • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: OMRÅDE - SE BESKRIVNING

Närområdet

Fastigheten ligger vackert i Eksta cirka 45 km söder om Visby. Eksta är en strandsocken med fin jordbruksmark och mot havet ett kargare landskap med vackra strandvallar av sten och vindpinade tallar. Många anser att kuststräckan är Gotland finaste med pittoreska fiskelägen och bedårande utsikt över havet, solnedgångar och Karlsöarna. Ekstakustens naturreservat sträcker sig 4 km längs kusten. Här ligger Kronvalls fiskeläge som enligt sägnen var platsen där den danske kungen Valdemar Atterdag landsteg med sin här 1361. Lite norrut ligger mysiga Djupviks hamn med fina Djupvik hotel och restaurang. En bit bort ligger Sandhamn med skön badstrand.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Eksta Hägur 811, 62354 Klintehamn
Fastighet
GOTLAND EKSTA HÄGUR 1:7
Område
Eksta
Byggår
1914
Boarea
190 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
180 m2
Rum
7
Tomtarea
12 643 m2
Driftskostnad/år
36 969 kr
Pantbrev
200 000 kr
Utgångspris
4 975 000 kr

NÄSTA VISNING

 • Lördag 29 jun

  Kontakta mäklaren för anmälan på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan. Välkomna!

 • Lördag 29 jun

  Kontakta mäklaren för anmälan på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan. Välkomna!

 • Onsdag 3 jul

  Kontakta mäklaren för anmälan på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan. Välkomna!


Alla bilder

Välkommen till Eksta Hägur 811
En fastighet med fin gårdsbild och många möjligheter
Stort och charmigt bostadshus från 1914 och fint gästhus
Entré från trädgården via vackra pardörrar
Det stora ljusa köket
Här finns plats för den stora familjen
Köket renoverades smakfullt 2009
Vedspis...
och hyllor i original som bevarats
Köket har ett separat diskrum
Diskrum med dörr till skafferi
Skafferiet
Dörren till wc/dusch
Fin wc med klinkergolv och golvvärme...
och separat duschutrymme
Stort och ljust sovrum intill köket
Rummet har även en gammal kakelugn
Köket mot vardagsrummet
Vardagsrummet med stora fönster och originaltapet
Mot sovrum/gästrum
Sovrum eller rum för övernattande gäster
Det finns också plats för skrivbord
Den vackra hallen vid finentrén
Finentré via den glasade verandan
Hallen har totalt fem ådringsmålade pardörrar från när huset byggdes
Den stora fina salen
Vacker glaserad kamin från Husqvarna
Salen har totalt fyra stora fönster
Här finns möjlighet till kaffekalas och goda middagar
Den vackra originaltapeten har bevarats
Salen mot hallen
Fint sovrum/kontor med både tapet...
och korkmatta i original
Rummet har även en kakelugn
Vackra dörrar till övervåningen
Detaljbild av handtagen
Trappan till övre plan
Stor möblerbar övre hall
Ljust och rymligt sovrum
Fri utsikt från fönstren
Det är bra takhöjd även på övre plan
Mot wc och nästa sovrum
Stort och rymligt sovrum
Stort fönster med vy över omgivningarna
Rummet har en ditflyttad kakelugn från mitten av 1800-talet
Fin wc
Stor oinredd vind med möjligheter
Entré och utgång till trädgården
Praktiskt utrymme för kläder och skor
Här finns även en trappa till den oinredda vinden
Källare med gammal bakugn och gott om utrymme
Tvättstuga
Fint rum för samvaro
Förråd eller vinkällare
Huset med nedgången till källaren
Vackert källarfönster
Gästhus i sten (var tidigare en smedja)
Gästhuset har renoverats smakfullt
Ljust och trevligt vardagsrum
Trevlig öppen planlösning och öppen spis med kassett
Köket
Fint badrum
Övre plan har öppet till nock
Det finns plats för flera sängar
Här sover du gott!
Gästhuset har en vacker kalkstensmur som skydd
Husets framsida med glasad veranda
Huset finentré
Huset har många vackra detaljer
Trädgård med möjlighet till odling
Växthus för odling eller sköna stunder
Växthuset förlänger utesäsongen
Plats för avkoppling
Vallmoäng vid växthuset (säljarens bild)
Tomten mot gårdsplan, ladugård och övriga byggnader
Blomsterprakt i form av pioner (säljarens bild)
Här finns gott om utrymme och möjligheter
Galleri Hägur
Bra utrymme för galleri eller annat önskemål
Den gamla tröskvandringen har renoverats och fungerat som butik
Perfekt utrymme för butik, hobbyverksamhet eller fest
Här finns även verkstad, ladugårdsdel, utedass och ett fårhus med potential
Ladugården är från 1889
Vy över fastigheten
Vy över fastigheten och omgivningarna
Fastigheten ligger lugnt och skyddat vid den lilla grusvägen
Det är ett fritt och lantligt läge med endast ca 4 km till havet
Vid havet betar lammen fritt
Den vackra Ekstakusten har blivit naturreservat
Blåeld växer vid den fina kuststräckan...
och vallmo i fälten intill
Djupvik Hotel och restaurang ligger vackert i närheten
Solnedgång vid Djupvik med Karlsöarna i bakgrunden
Fastighetskarta

Planlösning

GOTLAND EKSTA HÄGUR 1:7

Eksta Hägur 811
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!