NÄSTA VISNING

  • Lördag 27 jul

    Välkommen att kontakta mig för tidsbokning lördagen den 27 juli. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-77 61 10.

Bostadsrätt / Gnisvärd

Gausarkviar 30 B

BO HAVSNÄRA I FRISTÅENDE BOSTADSRÄTTSHUS I GNISVÄRD

En knapp kilometer från Gnisvärds mysiga fiskeläge har Ekeblad Bostad uppfört fjorton fristående kedjehus i bostadsrättsform. Husen är byggda i ett plan med 4 rok och en boarea på 83,5 kvm. Inflyttning skedde hösten 2021. Här bor du med fördel som både permanent- eller fritidsboende. Uppvärmning sker via en frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme som i kombination med solceller ger bra driftkostnader. Karaktäristiskt för husen är stora fönsterpartier och fina sociala ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Två trevliga uteplatser där den största, på cirka 35 kvm, bjuder på skön eftermiddags- och kvällssol. Till huset finns också en tomtyta på cirka 635 kvm att disponera. Runt hela tomten löper en fin gotlandstun som sattes upp vårvintern 2022. Det ingår också en mindre friggebod på cirka 8 kvm. Fiberanslutning får du via Eskelhem/Tofta fiberförening. Parkering för två bilar på tillhörande uppfart. Härligt och populärt "nybyggarområde" med närhet till havet och endast 15-18 minuters bilfärd till Visby. Utmärkt bussförbindelse med busslinje 10.

Beskrivning

Välkommen till ett nybyggd och fristående kedjehus i bostadsrättsform som byggdes under vintern/våren 2021 med inflyttning hösten-21 . Huset ligger i markplan med två sköna uteplatser och parkering på tillhörande uppfart.

KÖK

Köket kommer från Ballingslöv. Energieffektiva vitvaror, laminatbänkskiva, underlimmad dubbeldiskho, kyl- och frysskåp i fullhöjd, infälld häll, inbyggd mikrovågsugn och varmluftsugn, diskmaskin, köksfläkt och bänkbelysning.

VARDAGSRUM

Ljust och trivsamt vardagsrum med stora glaspartier, ekgolv samt en braskamin för både trivsel och värme. Utgång till det stora trädäcket med härlig eftermiddags- och kvällssol.

BADRUM

Tvättställ med kommod, wc-stol, spegelskåp, takarmatur och duschdörrar i glas.

TVÄTTSTUGA

Tvättmaskin, torktumlare, laminatbänkskiva, frånluftsvärmepump och takarmatur.

SOVRUM

De tre sovrummen har alla ett fint ekgolv, fönster och garderober. Det största sovrummet har också en garderobsvägg med dragdörrar.

Bilplatser

Det finns plats för två bilar på husets tillhörande uppfart.

Fakta

Allmän information

Ekeblad Bostad AB är en bostadsutvecklare med huvudsäte i Göteborg med fokus på att bygga rad- och parhusområden i små och mellanstora städer och orter i Sverige. De har som ambition att bygga prisvärda och funktionella hem i bostadsrättsform och BRF Skeppet är deras första projekt på Gotland. Läs mer på https://www.ekebladbostad.se/

Kommentar till byggnaden

Husen är byggda på betongplatta och liknar klassiska Gotlandshus med putsade fasader och liten takfot. Taket har ett modernare utseende med plåt och solceller. Stommen är av trä och med ett effektivt klimatskal är grunden för en låg energiförbrukning lagd. Genom att bygga välisolerat och tätt samt använda fönster och dörrar med låga U-värden erbjuder de bostäder med liten klimatpåverkan.

Planerade renoveringar

2-års besiktning med medföljande åtgärder kommer att genomföras under hösten.

Förening
BRF Skeppet i Gnisvärd
Lägenhetsnr
13
Våning
1 av 1 våningar i huset
Byggår
2021
Boarea
83.5 m2
Rum
4
Sovrum
3
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme samt solceller på taket. Mekanisk frånluft med återvinning och tilluft via fasadventiler.

TV / Internet

Internet
Samtliga bostäder är anslutna till fiber. Läs mer på https://etfiber.se/

Ekonomi

Månadsavgift
4 238 kr
Andelstal
7,1429
Övrigt om vad som ingår
Ekonomisk förvaltning, fastighetsförsäkring, fastighetsförvaltning, fastighetsskötsel vägar, vägsamfällighet och gemensamhetsel (gatubelysning).
Försäkringskostnad
1 380 kr/år
Hushållsel
11 004 kr/år
Vattenförbrukning
6 960 kr/år
Sophantering
3 504 kr/år
Totala driftskostnader
22 848 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Bostaden förbrukade 5304 kwh under 2022. Produktion från solpaneler var 2698 kwh.
Överlåtelseavgift
1 433 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel av BRF nettoskuldsättning
968 520 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningens årsredovisning 2022 samt mäklarbild/utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Uträkningen är eventuellt baserad på fel andelstal och kan därför vara felaktig.
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Övrigt

Det finns eventuellt möjlighet att överta förmånliga lån för de nya ägarna. Dessutom kan ett låst el-avtal övertas av nya ägarna.

Närområdet

Gnisvärd är en omtyckt och trivsam liten ort på öns västra sida, knappa två mil söder om Visby. Det vackra fiskeläget, småbåtshamnen, stensättningarna och det välkända kapellet är kännetecknande för orten. Den fina sandstranden som börjar vid hamnen sträcker sig längst med viken bort till Tofta Bad. I Gnisvärd finns både permanent- och sommarboende och det korta avståndet till Visby i kombination med utmärkta bussförbindelser innebär en kort och smidig sträcka för de som pendlar. Till Kronholmens toppenfina 27-hålsbana är det inte mer än ca 8-9 km. Till Tofta Bad med flera restauranger, padelbanor, beachvolleyplaner, pool, sommarbutik mm tar du dig via den vackra stranden, på mysiga stigar genom skogen eller via väg 140 med cykelbana som ytterligare ett alternativ.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gausarkviar 30 B, 622 65 Gotlands Tofta
Förening
BRF Skeppet i Gnisvärd
Lägenhetsnr
13
Område
Gnisvärd
Byggår
2021
Boarea
83.5 m2 (Brf)
Rum
4
Våning
1
Månadsavgift
4 238 kr
Driftskostnad/år
22 848 kr
Pantsättning
Bostaden är pantsatt
Utgångspris
3 375 000 kr
Tillträde
Enligt överenskommelse

NÄSTA VISNING

  • Lördag 27 jul

    Välkommen att kontakta mig för tidsbokning lördagen den 27 juli. Du når mig på palle@bostadoliv.se eller 0720-77 61 10.


Alla bilder

Gnisvärd Gausarkviar 30 B - Fristående kedjehus i bostadsrättsform
Välplanerad och nybyggd bostad med putsad fasad
BRF Skeppets 14 fristående hus byggdes 2021
Solpaneler bidrar till lägre driftskostnader
Stora sovrummet
Bra förvaring bakom dragdörrar
Fint helkaklat badrum
Stilrent kök från Ballingslöv
Mot vardagsrummet
Sett mot entré och stora sovrummet
Sovrum
Fönster mot uteplats och entré
Sovrum/kontor
Ljust vardagsrum med härlig rymd
Stora generösa fönsterpartier
Öppen planlösning med utgång till trädäck
Effektiv braskamin för både trivsel och värme
Tvättstuga/Pannrum
Matplats
Tomten är på cirka 635 kvm och inramas av en fin gotlandstun
Härlig solvänlig uteplats mot den egna tomten
Förrådsbod
Grind mot stig som leder till havet!/Trädäck i soligt läge
I området finns både permanent- och sommarboende
Här får du två fina uteplatser
Gnisvärds välkända fiskeläge
Stranden från Gnisvärd till Tofta
Kitebild Gnisvärd
Kronholmen - Sveriges högst rankade golfbana ligger bara 1 mil bort
Solnedgång västra sidan

Planlösning

Gausarkviar 30 B
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!