BUDGIVNING

Högsta bud 2 000 000 kr

Budhistorik

2 000 000 kr
Budgivare 1
2024-06-25 11:27

Fritidshus / Kovik

Sanda Runne 879

TREVLIGT HUS NÄRA HAV OCH FINA BAD

Trevligt fritidshus på stor härlig tomt nära hav och fina bad. Huset är ljust och trivsamt med öppen planlösning och fina sällskapsytor. Kök med rymlig matplats och vardagsrum med värmande eldstad. Fyra sovrum varav två stora på övre plan. Från både hus och tomt kan du skymta havet. Längs huset ena sida finns ett stort och skönt trädäck med sol både dag och kväll. Här kan du även njuta under tak i skuggan. På den fina och uppvuxna tomten finns en garagebyggnad och en friggebod/gäststuga. Här bor du med badrocksavstånd till havet, sandstrand och fantastiska solnedgångar. Det finns en fin cykelväg mellan Visby och Klintehamn och även busshållplats nära huset. Kovik mysiga fiskeläge och strandkapell med utsikt över Karlsöarna är en av Gotlands finaste platser.

Beskrivning

ENTRÉPLAN

ENTRÉ

Välkomnande entré med plats för ytterkläder och skor. Parkettgolv.

KÖK

Kök, matplats och vardagsrum i trevlig öppen planlösning. Köket har vita släta skåpsluckor, blått kakel och äldre vitvaror. Köket är ljust med fönster över diskbänken samt två fönster och fönsterdörr till trädäck. Parkettgolv. Utrustning: spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys.

MATPLATS

I anslutning till köket finns en rymlig och trivsam matplats. Här får både släkt och vänner plats att avnjuta goda middagar. Parkettgolv.

BADRUM

Helkaklat badrum med våtrumsmatta och vädringsfönster. Utrustning: dusch, tvättställ och wc.

SOVRUM

Ljust och stort sovrum med garderob och fönster i norr. Laminatgolv.

SOVRUM

Mindre sovrum med två garderober och fönster i öster. Laminatgolv.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med öppen spis med spiskassett och fint ljusinsläpp från två stora fönster. Här kan du njuta av värmen från spisen och samtidigt skymta havet på avstånd. Trappa upp till övre plan. Parkettgolv.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL

Liten hall med dörr till kattvind. Trägolv.

SOVRUM

Stort och ljust sovrum med garderob och fönster i norr. Trägolv.

SOVRUM

Ljust och rymligt sovrum med garderob och fönster i söder. Trägolv.

Tomt

Tomtarea
2 725 m2

Stor och härlig tomt med fina gräsytor för spel och lek. Här växer allt från tallar, björkar, popplar och ek till spirea, tulpanträd och japansk körsbär. Här finns även ett valnötsträd och ett knotigt mullbärsträd.

Uteplats

Stort och skyddat trädäck i bästa sydvästläge. Här kan du koppla av under tak i skuggan eller njuta av solens värmande strålar.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Förutom löpande underhåll har säljaren gjort följande renoveringar/förbättringar: 2017 Ommålning inomhus och utomhus. 2008 Kommunalt avlopp installerat (via gemensamhetsanläggning). 2006 Braskamin. 2004/2005 Kommunalt vatten installerat.

Övriga byggnader

Gragebyggnad i trä med plåttak. Garaget används idag som trädgårdsförråd. Byggnaden har även ett förråd, utedass och ett utrymme för tvättmaskin. På tomten finns även en friggebod i trä med papptak. Friggeboden har plats för två sängar och är perfekt för övernattande gäster.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND SANDA RUNNE 1:52
Byggår
1972
Boarea
85 m2
Rum
5
Sovrum
4
Uppvärming
Direktvekande el samt öppen spis med spiskassett
Grund
Platta på mark
Stomme
Betonghålsten
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Plåt
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Skorsten
Tegel
Övrigt om skorstenen
Brandskyddskontroll utförd 2022-12-07 utan anmärkning.
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp via gemensamhetsanläggning

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration behövs ej
Energi konsumtion
1 935 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ej ansluten till fiber.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
9 525 kr
Uppvärmningskostnad
10 500 kr/år
Sotningskostnad
600 kr/år
Kostnad samfällighet
300 kr/år
Försäkringskostnad
4 309 kr/år
Vatten och Avlopp
4 456 kr/år
Renhållning
1 373 kr/år
Totala driftskostnader
21 538 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaden är baserad på säljarens förbrukning 2023. Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Huset har ej bebotts permanent (underhållsvärme vintertid).
Pantbrev
1 225 000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1972
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
711 000 kr
Taxeringsvärde mark
894 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 605 000 kr
Standardpoäng
27

Övrigt

Servitut mm

  • Planer och bestämmelser: Runne 1:11, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1960-02-10, Senast ändrad: 2015-09-18)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Gotlandskusten, Naturvårdsområde (Beslutsdatum: 1993-04-26, Registreringsdatum: 2010-11-08, Senast ändrad: 2024-02-29)
  • Planer och bestämmelser: Sanda runne 1:46 m fl, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2015-06-10, Registreringsdatum: 2015-09-18)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: För väg 14,gång-och cykelväg västergarn-klintehamn, Vägplan (Beslutsdatum: 2017-01-20, Registreringsdatum: 2019-02-22, Senast ändrad: 2021-07-06)
  • Gemensamhetsanläggning: GOTLAND SANDA GA:12 - AVLOPP

Närområdet

Fastigheten ligger knappt tre mil söder om Visby, vid den vackra Kovik-kusten, och cirka 4 km norr om Klintehamn. Här kan du promenera till stranden och Koviks välkända och pittoreska lilla fiskeläge med museum och strandkapell. En underbar plats för fika eller picknick med utsikt över havet, solnedgångar och Karlsöarna. Lite söderut ligger Björkhaga Strandby & Restaurang med pool och fin sandstrand och strax intill naturreservatet Vivesholms vackra strandängar med rik flora och fågelliv. Norrut är det cykelavstånd till charmiga Västergarns hamn och fiskeläge med fina bad och fiskemöjligheter. I Västergarn ligger också en av Sveriges mest hyllade golfbanor, Kronholmens välbesökta 27-håls anläggning. Kuststräckan Tofta - Västergarn - Sanda - Klintehamn innehåller många vackra delar. Över hela kuststräckan har du alltid en bedårande vy mot västra kustens fantastiska solnedgångar. Det finns cykelväg mellan Visby och Klintehamn och utmärkta bussförbindelser med hållplats mycket nära huset.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Fritidshus
Adress
Sanda Runne 879, 62379 Klintehamn
Fastighet
GOTLAND SANDA RUNNE 1:52
Område
Kovik
Byggår
1972
Boarea
85 m2 (Enligt säljaren. Avviker från taxerad boarea 60 m² och biarea 10 m².)
Rum
5
Tomtarea
2 725 m2
Driftskostnad/år
21 538 kr
Pantbrev
1 225 000 kr
Utgångspris
2 400 000 kr

BUDGIVNING

Högsta bud 2 000 000 kr

Budhistorik

2 000 000 kr
Budgivare 1
2024-06-25 11:27


Alla bilder

Trevligt hus nära hav och fina bad
Huset ligger vid Kovik - en av Gotlands finaste platser
Huset och den fint uppvuxna tomten
Stort trädäck med mycket sol...
och möjlighet till skugga
Entré via trädäcket
Välkommen in!
Ljust och trivsamt
Öppen planlösning och fina sällskapsytor
Köket
Ljusinsläpp från flera fönster
Den rymliga matplatsen
Det helkaklade badrummet
Ljust och rymligt sovrum
Mindre sovrum/kontor
Det stora ljusa vardagsrummet
Rummet har en värmande öppen spis med kassett...
och skymt av havet
Här är lätt att trivas!
Trappan till övre plan
Ljust och stort sovrum
Sovrummet åt andra hållet
Rymligt och ljust sovrum
Bägge sovrummen har garderober med förvaringsmöjligheter
Mot trappan och entréplan
Välkommen ut!
Det sköna och skyddade trädäcket
Här har du badrocksavstånd till bad...
och sol både dag och kväll
Tomten är stor och fin
Du skymtar havet från både huset och tomten
I trädgården finns både sol och skugga
Friggebod/gäststuga
Plats för övernattande gäster
Vy över fastigheten
Vy mot havet
Vy mot Kovik och Klintehamn
Koviks fiskeläge med museum och strandkapell
En av Gotlands finaste platser
Vid Kovik har det fiskats redan under vikingatiden
Utsikt över havet, Karlsöarna och solnedgångar
Det är vackert och rofyllt

Planlösning

GOTLAND SANDA RUNNE 1:52

Sanda Runne 879
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!