NÄSTA VISNING

 • Söndag 30 jun

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

 • Onsdag 26 jun

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

Småhus / Slite

Varpastigen 8

FIN FAMILJEVILLA MED LUGNT LÄGE

Trivsam och väl underhållen familjevilla med lugnt och barnvänligt läge. Villan har fina sällskapsytor i vardagsrum och allrum samt ett härligt vinterbonat uterum. Ljust och smakfullt kök, fyra bra sovrum, nyrenoverad tvättstuga samt två badrum. Här njuter du av den insynsskyddade trädgården och de två sköna uteplatserna. Asfalterad infart och garage finns för bilen. Fastigheten är ansluten till fiber. Det är nära till idrottshallar och fin natur vid Bogeviken samt skola, mataffär och övrig service.

Beskrivning

Välkommen till ett hus med tilltalande planlösning och många fördelar. Här finns plats för hela familjen att vara tillsammans och umgås. Vill barnen hellre vara för sig själva med kompisar finns det utrymme för det också. Huset är extra trevligt under sommarhalvåret då flera utgångar leder till insynskyddade uteplatser och trädgård.

ENTRÉPLAN

ENTRÉ/HALL

Rymlig hall med garderob och trappa upp till övre plan. Från hallen nås badrum, sovrum, kök och vardagsrum. Plastmatta.

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta, våtrumstapet och vädringsfönster. Utrustning: wc, tvättställ, spegelskåp och badkar.

SOVRUM

Rymligt sovrum med två fönster mot trädgården och plats för dubbelsäng. Plastmatta.

KÖK

Fint och hemtrevligt Marbodalkök med fönster och utgång till uteplats. Köket är ljust och smakfullt med bänkskiva av kalksten (Sudervange) och klinkervägg. Det är väldisponerat med fina arbetsytor och gott om förvaring. Plats för matbord för 4-6 personer. Ekgolv. Utrustning: skafferi, frys (fullhöjd), kylskåp (fullhöjd), integrerad diskmaskin (2022), inbyggd mikrovågsugn med grill, induktionshäll, spisfläkt och varmluftsugn.

GROVENTRÉ/TVÄTTSTUGA

Praktisk groventré/tvättstuga som renoverats fint 2020. Här finns gott om plats i garderober och skåp. Klinkergolv med golvvärme. Utrustning: garderober, skåp, städskåp, tvättmaskin, torktumlare, elpanna och tvättbänk med ho och skåp.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med trivsam matsalsdel vid två fönster. Rummet har plats för både stort matbord och soffa. Fönster och utgång till uterum. Ekgolv.

UTERUM

Ljust och härligt uterum från 2013. Rummet är vinterbonat och har spotlights, golvvärme och skjutbara glaspartier tiil trädgård och trädäck. Laminatgolv.

ÖVRE PLAN

ALLRUM

Stort och ljust allrum med tre fönster (takkupa). I anslutning till rummet finns ett förråd samt en rymlig klädkammare med gott om plats för förvaring. Vitlaserat trägolv.

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta, våtrumstapet och fönster (takkupa). Utrustning: tvättställ med skåp under, wc och dusch.

SOVRUM

Fint och rymligt sovrum med fönster (takkupa). Laminatgolv.

SOVRUM

Ljust och fint sovrum. Laminatgolv.

SOVRUM

Ljust sovrum med plats för dubbelsäng. Laminatgolv.

Tomt

Tomtarea
777 m2

Insynsskyddad och lättskött tomt med tujahäck mot gatan. Tomten har fina gräsytor för spel och lek, äpple- plommon- och valnötsträd samt hösthallon.

Uteplats

På husets framsida finns en härligt insynsskyddad uteplats i söder. Uteplatsen är belagd med marksten och har skyddande tak. Det finns även ett stort trädäck med många soltimmar och murad grill.

Bilplatser

Garage samt asfalterad uppfart med plats för flera bilar.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Förutom löpande underhåll (målning, tapetsering, nya golv mm) har säljaren gjort följande förbättringar/renoveringar/nybyggnationer: 2021 Ny elpanna (till vattenburet värmesystem). Tak samt stomme vid uteplats. 2020 Renovering av tvättstuga med ny skåpinredning, klinkergolv och golvvärme. 2018 Byte av samtliga fönster på entréplan. Ny altandörr ut mot söder till ny uteplats belagd med marksten. 2015 Nybyggnation av farstukvist. Byte av gavelspets inkl ny stomme mot öster. Takbyte av garage samt ommålning av garage. Nytt trädäck vid husets gavel. 2014Takbyte på bostadshus (ny råspont, underlagspapp, läkt och tegel samt nya plåtbeslag). Nya hängrännor och stuprör, Tilläggsisolering av vind. Nybyggnation av takkupor mot söder. 2013 Tillbyggnad av vinterbonat uterum med isolerad platta och golvvärme. Ommålning av huset samt byte av ytterdörrar. 2012 Omläggning av nya dagvattenledningar och dräneringsslang till stenkista. Nytt staket mot väster. 2011 Kök från Marbodal med vitvaror från Siemens. 2009 Nybyggnation av takkupa mot norr.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND OTHEM NABBEN 2
Byggår
1981
Boarea
175 m2
Rum
6
Sovrum
4
Uppvärming
Elpanna (vattenburen värme) samt värmepump luft/luft
Värmekällans ålder
2021
Värmekällans märke
NIBE
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Betong (prefab)/Trä
Tak
Betongtakpannor
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
3-glasfönster isoler
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
77
Energi konsumtion
10 680 kWh

TV / Internet

Internet
Fastigheten är ansluten till fiber.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
9 525 kr
Uppvärmningskostnad
19 451 kr/år
Försäkringskostnad
4 146 kr/år
Vatten och Avlopp
7 180 kr/år
Renhållning
2 384 kr/år
Fiber
5 400 kr/år
Totala driftskostnader
38 561 kr/år
Övrigt om driftskostnaden
Kostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning. Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden.
Pantbrev
1 270 700 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1981
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 093 000 kr
Taxeringsvärde mark
253 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 346 000 kr
Standardpoäng
30

Övrigt

Servitut mm

 • Planer och bestämmelser: Närs 1:352(vikhagen), Stadsplan (Beslutsdatum: 1979-11-22, Senast ändrad: 2021-06-22)

Närområdet

Huset ligger i Slite drygt tre mil från Visby på Gotlands östra sida. I det trevliga villaaområdet i Vikhagen är det nära till naturen och fina promenadstråk vid Bogeviken. Det finns en fin anläggning för sport och fritid i närheten med bland annat fotbollsplan, ishall, idrottshall, padelbana, utegym, mountainbikebana och el-ljusspår. I Slite finns affärer, restauranger, skola, apotek mm. Slite har även hamn, småbåtshamn och Gotlands enda skärgård. Det finns en barnvänlig sandstrand och fina grusbanor för tennis intill. Sommartid kan du njuta vid Slite Strand resort med beach club, uppvärmd pool, äventyrsgolf, badbrygga och bastu. Drygt 5 km från centrum ligger Slites trevliga golfbana.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Villa
Adress
Varpastigen 8, 62449 Slite
Fastighet
GOTLAND OTHEM NABBEN 2
Område
Slite
Byggår
1981
Boarea
175 m2 (Säljaren) Uterum ingår i boarean. Avviker från taxerad boarea 143 m²
Rum
6
Tomtarea
777 m2
Driftskostnad/år
38 561 kr
Pantbrev
1 270 700 kr
Utgångspris
2 550 000 kr

NÄSTA VISNING

 • Söndag 30 jun

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.

 • Onsdag 26 jun

  Kontakta mäklaren för visningstid på 0720-77 61 11 eller via intresseanmälan.


Alla bilder

Välkommen till en fin villa med stora sällskapsytor både ute och inne
Det hemtrevliga Marbodalköket
Familjevillan är extra trevlig sommartid
Stort trädäck med murad grill...
och ett härligt uterum
Det smakfulla och väldisponerade köket
Bänkskivan av kalksten och klinkerväggen harmonierar fint
Matplats och utgång till uteplats
Skön uteplats nära köket
Köket mot tvättstuga/groventré
Praktiskt och fräscht (nyrenoverat 2020)
Vardagsrum med matsalsdel...
och plats för soffa
Uterummet är vinterbonat och har golvvärme
Du kan äta inne eller ute
Vid hallen finns ett badrum
Badrum med badkar
Hallen är välkomnande
Rymligt sovrum i anslutning till hallen
Fin trappa till övre plan
Det stora ljusa allrummet
Här finns rymlig klädkammare samt ett förråd
Fint och rymligt sovrum
Fönster i takkupa
Mot övriga sovrum och badrum
Ljust och fint sovrum
Ljust och rymligt sovrum
Badrum med dusch
Husets framsida med infart och garage
Huset och trädgården
Det är nära till natur och Bogeviken
Vackra promenadstråk vid Bogeviken
Båtar vid Sju strömmar är redo för en fisketur
Det är även nära till Slites fina sportanläggningar
Slite erbjuder spektakulära cykelleder
Slite har Gotlands enda skärgård
Här kan du bada från fin sandstrand...
eller brygga
Bastubad är också möjligt

Planlösning

GOTLAND OTHEM NABBEN 2

Varpastigen 8
Vägbeskrivning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Kontakt

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!